Widok
moja mała też dopiero w piątym tygodniu dostała wysypkę, ma na policzkach i małe krostki na głowce. Na początku podawaliśmy jej Humanę, ale miała zatwardzenia, potem Bebilon, ale pojawił się sluz w kupce, potem lekarka zapisała Bebilon Pepti no i śluz nadal byl w kupce i w dodatku wyszło uczulenie, od wczoraj je Nutramigen, ale nie bardzo jej smakuje więc sama już nie wiem co robić. Lekarka mówi, że sluz w kupce jest obajwem alergi a w internecie wyczytałam, że jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze i nic innego się nie dzieje, to śluzem nie należy się przejmować....i bądz tu mądrym
u nas tez alergie zaczeły sie pojawiac w okolicach 6 tygodnia..ponoc wtedy zazwtyczaj organizm dzieciaczka zaczyna reagowac skórnie na nietolerancje jakis pokarmów,rzadziej wczesniej mozna to zaobserwowac...wiec na poczatku nie bedzie Ci łatwo znaleźć uczulajacego pokarmu,ale pomysl co jesz alerogennego najbardziej i to odstaw poprostu:)jesli nie bedzie pogorszenia to jest ten produkt...ja sie dziwiłam dlaczego mała nie miała wysypki jak jadłam produkty mleczne na poczatku a dopiero od 6 tygodnia ma no i mi wytłumaczyła pediatra te zależność...
no my jjuz po szczepieniu
m ala wazy 4300 i podobno te krostki na twarzy i glowie to uczulenie, alergia pokarmowa
ale jest dosc slaba wiec nie ma paniki
ciekawe jak mam sie domyslic na co alergia-no chyba ze bede tylko pic wode
mala oczywiscie nie ma ochoty zasnac, a szkoda po takich "wrazeniach" moglaby sie kimnac....
m ala wazy 4300 i podobno te krostki na twarzy i glowie to uczulenie, alergia pokarmowa
ale jest dosc slaba wiec nie ma paniki
ciekawe jak mam sie domyslic na co alergia-no chyba ze bede tylko pic wode
mala oczywiscie nie ma ochoty zasnac, a szkoda po takich "wrazeniach" moglaby sie kimnac....
plakala ale glownie dlatego, ze nie znosi jak sie ja trzyma-pielegniarka miala problem ja utrzymac bo silna z niej dziewucha:)
wole dmuchac na zimne i dlatego odrazu sprawdzilam morfologie itd.
ja nie wiem, czy moja Kasia dobrze przybiera na wadze mimo tego slabego spania, bo jutro mam nadzieje ja dopiero zwazyc przed szczepieniem...
no i znow bedzie bidulka kluta i bedzie plakac, ale cale szczescie za chwilke zapomni i nie bedzie miec traumy:)
wole dmuchac na zimne i dlatego odrazu sprawdzilam morfologie itd.
ja nie wiem, czy moja Kasia dobrze przybiera na wadze mimo tego slabego spania, bo jutro mam nadzieje ja dopiero zwazyc przed szczepieniem...
no i znow bedzie bidulka kluta i bedzie plakac, ale cale szczescie za chwilke zapomni i nie bedzie miec traumy:)
Moja też czasami odpycha cycka a jest głodna,ale takie są zachowania dzieci chwile odczekam i zaczyna jeść. Nawet nie chcę sobie wyobrazić, jak Twoja Kasia musiała płakać przy pobieraniu krwi...
a ja w czwartek odwiedzam mojego endo....jestem ciekawa czy zmniejszy mi hormony (teraz biorę Letrox 100) czy też zostawi, oczywiście wszystko zależy od kilku czynników, no zobaczymy. Mała na razie w mojej opinii jest zdrowiutka, aczkolwiek uważnie ją obserwuję, ale póki co chętnie je, ładnie rośnie (ważona była tydzień temu i ważyła 4440 g), skórę też ma ok.
A ja do swojego jedzenia wprowadziłam jaja, małej smakują, i na szczęście nie ma żadnego uczulenia:)))
a ja w czwartek odwiedzam mojego endo....jestem ciekawa czy zmniejszy mi hormony (teraz biorę Letrox 100) czy też zostawi, oczywiście wszystko zależy od kilku czynników, no zobaczymy. Mała na razie w mojej opinii jest zdrowiutka, aczkolwiek uważnie ją obserwuję, ale póki co chętnie je, ładnie rośnie (ważona była tydzień temu i ważyła 4440 g), skórę też ma ok.
A ja do swojego jedzenia wprowadziłam jaja, małej smakują, i na szczęście nie ma żadnego uczulenia:)))
no i jestem po usg
niestety cos tam jest jeszcze w macicy i lekarz kazal mi sprawdzic beta HCG i CRP zeby wykluczyc stan zapalny oraz stwierdzic czy to cos to przypadkiem nie jest kawalek lozyska
macica caly czas sie oczyszcza i mam nadzieje ze sama sobie da z tym rade, bo jak pomysle o skrobance...brrrr:(((
niestety cos tam jest jeszcze w macicy i lekarz kazal mi sprawdzic beta HCG i CRP zeby wykluczyc stan zapalny oraz stwierdzic czy to cos to przypadkiem nie jest kawalek lozyska
macica caly czas sie oczyszcza i mam nadzieje ze sama sobie da z tym rade, bo jak pomysle o skrobance...brrrr:(((
eliza u nas wyniki wskazuja jednoznacznie na alergie tak je zinterpretował lekarz,tez za kilka dni mamy powtorzyc badanie na krew utajoną,bo juz przy diecie nie powinno jej być...ale jesli to nie tylko mleko to bedzie trzeba myslec i eliminowac kolejne produkty....
z mała coraz gorzej z refluksem wszytsko ulewa co je i to przez cały czas miedzy 1 a 2 karmieniem:(juz czsami sił nie mam....kiedy ten koszmar sie skończy;(?????!!!!!!!!!!!!!
z mała coraz gorzej z refluksem wszytsko ulewa co je i to przez cały czas miedzy 1 a 2 karmieniem:(juz czsami sił nie mam....kiedy ten koszmar sie skończy;(?????!!!!!!!!!!!!!