Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****4***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NOWY

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mała też dopiero w piątym tygodniu dostała wysypkę, ma na policzkach i małe krostki na głowce. Na początku podawaliśmy jej Humanę, ale miała zatwardzenia, potem Bebilon, ale pojawił się sluz w kupce, potem lekarka zapisała Bebilon Pepti no i śluz nadal byl w kupce i w dodatku wyszło uczulenie, od wczoraj je Nutramigen, ale nie bardzo jej smakuje więc sama już nie wiem co robić. Lekarka mówi, że sluz w kupce jest obajwem alergi a w internecie wyczytałam, że jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze i nic innego się nie dzieje, to śluzem nie należy się przejmować....i bądz tu mądrym
u nas tez alergie zaczeły sie pojawiac w okolicach 6 tygodnia..ponoc wtedy zazwtyczaj organizm dzieciaczka zaczyna reagowac skórnie na nietolerancje jakis pokarmów,rzadziej wczesniej mozna to zaobserwowac...wiec na poczatku nie bedzie Ci łatwo znaleźć uczulajacego pokarmu,ale pomysl co jesz alerogennego najbardziej i to odstaw poprostu:)jesli nie bedzie pogorszenia to jest ten produkt...ja sie dziwiłam dlaczego mała nie miała wysypki jak jadłam produkty mleczne na poczatku a dopiero od 6 tygodnia ma no i mi wytłumaczyła pediatra te zależność...

no my jjuz po szczepieniu
m ala wazy 4300 i podobno te krostki na twarzy i glowie to uczulenie, alergia pokarmowa

ale jest dosc slaba wiec nie ma paniki
ciekawe jak mam sie domyslic na co alergia-no chyba ze bede tylko pic wode

mala oczywiscie nie ma ochoty zasnac, a szkoda po takich "wrazeniach" moglaby sie kimnac....

image

image
hej :)
Wczoraj byłam u lekarza, bo mojej małej wysypało pełno małych pryszczyków na buzi, okazało się ze ma uczulenie na mleko Bebilon Pepti i trzeba zmienić mleko, pokazałam też ślad po szczepionce i wszystko jest ok, ładnie przybiera na wadze, gdyby nie to uczulenie na mleko wszystko byłoby ok :)
plakala ale glownie dlatego, ze nie znosi jak sie ja trzyma-pielegniarka miala problem ja utrzymac bo silna z niej dziewucha:)

wole dmuchac na zimne i dlatego odrazu sprawdzilam morfologie itd.

ja nie wiem, czy moja Kasia dobrze przybiera na wadze mimo tego slabego spania, bo jutro mam nadzieje ja dopiero zwazyc przed szczepieniem...
no i znow bedzie bidulka kluta i bedzie plakac, ale cale szczescie za chwilke zapomni i nie bedzie miec traumy:)

image

image
Moja też czasami odpycha cycka a jest głodna,ale takie są zachowania dzieci chwile odczekam i zaczyna jeść. Nawet nie chcę sobie wyobrazić, jak Twoja Kasia musiała płakać przy pobieraniu krwi...

a ja w czwartek odwiedzam mojego endo....jestem ciekawa czy zmniejszy mi hormony (teraz biorę Letrox 100) czy też zostawi, oczywiście wszystko zależy od kilku czynników, no zobaczymy. Mała na razie w mojej opinii jest zdrowiutka, aczkolwiek uważnie ją obserwuję, ale póki co chętnie je, ładnie rośnie (ważona była tydzień temu i ważyła 4440 g), skórę też ma ok.

A ja do swojego jedzenia wprowadziłam jaja, małej smakują, i na szczęście nie ma żadnego uczulenia:)))

mialo byc spac a nie psac:)

image

image
moja endo powiedziala, ze skoro mala nie chce psac w dzien i jest bardzo pobudliwa to warto by powtorzyc te hormony tarczycowe

poniewaz dziwnie mi sie przy cycku zachowuje-odpycha go mimo ze glodna to zrobilma tez morfologie, mocz i OB bo nie wiem czy jest chora czy ma taki widzi misie....

image

image
Asia co sie dzieje z Twoja maluszka ze tyle badan robisz?cos sie stało?

izka ale przy szczepieniu pokaz pediatrze...u nas jest taka czerwona duza dosc na poacztku nawet ropka leciała i pediatra widziała(nawet 3 hehe)i wsyztskie mowiły ze to normalne:)niektore maja a niektore nie:)

moja tez ma takie zgrubienie...

bidulka dzis robilam jej badanie krwi i byla 3 razy kluta
a jutro szczepienie ...

image

image
no to mnie uspokoiłaś :)
Lenka ma...to normalne

u mnie jest 5 tydzień, kurcze, chyba też wybiorę się do ginekologa.
dziewczyny, czy Wasze pociechy mają jakieś ślady na ramieniu po szpitalnej szczepionce?
Ja wczoraj zauważylam, że moja Maja ma na lewym ramieniu czerwony bąbel po szczepionce.
izka a w ktorym ty jestes tygodniu pologu?

image

image
no i jestem po usg
niestety cos tam jest jeszcze w macicy i lekarz kazal mi sprawdzic beta HCG i CRP zeby wykluczyc stan zapalny oraz stwierdzic czy to cos to przypadkiem nie jest kawalek lozyska

macica caly czas sie oczyszcza i mam nadzieje ze sama sobie da z tym rade, bo jak pomysle o skrobance...brrrr:(((

image

image
eliza u nas wyniki wskazuja jednoznacznie na alergie tak je zinterpretował lekarz,tez za kilka dni mamy powtorzyc badanie na krew utajoną,bo juz przy diecie nie powinno jej być...ale jesli to nie tylko mleko to bedzie trzeba myslec i eliminowac kolejne produkty....
z mała coraz gorzej z refluksem wszytsko ulewa co je i to przez cały czas miedzy 1 a 2 karmieniem:(juz czsami sił nie mam....kiedy ten koszmar sie skończy;(?????!!!!!!!!!!!!!

ja mam dokładnie to samo, przez kilka dni suszę i od dwóch dni krwawienia jak przy miesiączce i bezbolesne.
no wlasnie ja mialam ze tak powiem susze kilka dni temu i od dwoch dni krwawie, ale nic mnie nie boli - zadnych dolegliwosci miesiaczkowych
jutro sie okaze czy to aby na pewno miesiaczka....

image

image
iza
cieszę się, że udało Ci się nabyć kropelki, mam nadzieję, że przyniosą ulgę! Jak będę mogła, to zawsze pomogę :)

ja jeszcze nie mam miesiączki i wcale za nią nie tęsknię :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry