Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUŚKI 6****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
najpierw lista:
Kasika: 08.01.09
Agnesik: 08.01.09
iza28: 11.01.09
angel_83-83: 14.01.09
alycja_83: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
gosia78: 19.02.09
Ewela25*: 21.02.09
Agatha: 22.02.09
tokio: 23.02.09
andzia.79: 24.02.09
Nisia82: 25.02.09
Betty_174: 03.03.09

dziendobry :)
zaszalalam i zaczelam nowy watek :)
zjadlam sniadanko i zabieam sie za nadrabianie zaleglosci na forum :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam zimą nie zamierzam za dużo wychodzić :). Zimno, mokro, ja gruba, mało sprawna, zaszyję się pod kołdrą i przezimuję w jednym dresiku :)
no niby tak ... ale kto kupi ciuszki, łóżeczko, wózek? pierwsze butelki, smoczki, wyprawkę? ja tam wolę to zrobić osobiście, mój narzeczony to kochany człowiek, ale na wózkach to sie zna jak świnia na gwiazdach :))))

a kiedy będziemy to kupywały? no pod koniec ciąży, czyli zimą :D więc w czymś tzreba wyjść .. albo do lekarza podskoczyć ... no całych 3-4 miesięcy się nie da pzresiedziec w domu, chyba bym ocipiała ...

papilio1@op.pl
Tokyo , ja znam się na wózkach tak samo jak Twój mąż :):)
hmmm, no tak :) ale kobiety maja jakiś zmysł który im podpowiada, co jest dobre dla dziecka :)))) no i mają koleżanki-mamusie, które pomogą, doradzą, a jakoś sobie nie wyobrażam, by mój kochany dyskutował z kolegami o wyższości Mutsy nad Chicco :DDDD hihihihih

papilio1@op.pl
ale sie usmialam "jak swinia na gwiazdach" :D

ja sie martwie ciuszkami na zime:( nigdy nie bylam chuda, przed ciaza rozmiar 42 to dla mnie norma i jak sobie pomysle ze nic nie bede mogla znalezc do ubanka to lapie dola:/
choc jak na razie to tylko 1 kg mi przybyl, musze sie pilnowac z waga:/

dzis mam smaki tak skrajne ze szok, najpierw jogurt, potem kapusniak a na deser wisnie!!:))

image
image
coś Ty Nisia na bank coś znajdziesz:) te ciuchy ciążowe są takie ogromne że dzis nawet jak S przymierzałam to się topiłam :P

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
Nisia nie stresuj sie dla ,,dużych" mamuś jest sporo ciuszków, aż się sama zdziwiłam.

no zobaczymy :) na razie jestem pozytywnie nastawiona :) bede sie tym matwic pozniej, teraz laze w swoich ciuszkach i jest oki :)

image
image
Przedwczoraj obkupiłam się w mothercare w klifie. Fajne spodnie szare w kant z 160 na 80 zł, biała bluzka 45 zł z 90zł( chyba?) i no fajna szara bluzeczka odpinana do pępka z długim rękawkiem też 40zł, jeden bojówki zielone z allegro za 70 zł no i jedne spodnie z poprzedniej ciąży i spódnica - o tyle miałam fajnie że pierwsza ciąża początek 24.XII rozwiązanie 26.VIII więc wiele nie potrzebowałam gorąco było strasznie.
A teraz.... :)muszę moje młodzieżowe glany odkopać na strychu na zimę :) no i nie wiem kurtkę to chyba od mamy wezmę :)) pewnie będzie dobra :))
O tyle mam dobrze że rośnie mi tylko brzuszek - biodra nieznacznie się poszerzają w tej ciąży pewnie będzie tak samo -mam nadzieję, więc kupuję rozm standardowy 38/40 i reguluję gumkami :))
A ciuszki dla dzidzi :) jeżeli potwierdzi się że dziewczynka to wiele nie potrzebuję moja prawie 2latka ma ich tyle.. że kosmos, niektóre ubrane 2-3 razy.Ale standard - wszystko potrzebne, dobrze że ktoś wymyślił wyprzedaże i allegro, lumpeksy :)
Nisia82 nie jesteś sama, też szukam ciuchów w większym rozmiarze

Kasika o jakim sklepie m&m mówisz?

aj przepraszam - chodziło o H&M :P tam jest duzo dużych ciuszków tylko mało jest przecenionych.

Dziewczyny ja mam pytanko - jak Wy wstawiacie zdjęcia na forum??

image
Wchodzisz na http://www.imageshack.us/. Wybierasz zdjęcie ("browse"), zmieniasz wielkość na 640x480 i klikasz "host it". Pojawi się strona ze zdjęciem i kopiujesz pierwszy link pod zdjęciem. Wklejasz to na forum jak normalnie piszesz post i gotowe :)

image
image
dzięki:) ja już tam próbowałam tylko te zdjęcia takie małe były:/ może kopiowałam nie ten link??

image
no to ja ci wytłumaczę tak,: bez zaznaczania rozmiaru

- www.imageshack.us
- "przeglądaj"
- wybierasz zdjecie z kompa
- "host it"
- kopiujesz pierwszy link pod zdjęciem, czyli ten opisany "Hotlink for forums (1)"

ja nawet nie wiem jak się robi te malutkie zdjecia :) zawsze robię tak i zawsze mi dobrze wychodzi :))) spróbuj

papilio1@op.pl
dzięki tokio :) potem spróbuję mam nadzieje ze się uda:) a póki co lece się ubrać bo w piżamie jeszcze siedzę :P

image
dziewczyny umieram dzisiaj od wszystkich zapachów,masakra a myslalam ze z koncem trzeciego miesiaca juz nie bede tego tak odczuwac....fuujjjjj
trzymaj się wiśnia , jakoś musisz dac rade,
a co odczuwasz? śmierdzi ci? czy po prostu wszytsk oczujesz?

ja moze nie przez ciążę, ale przez to, że zaraz zaczynają się objady w naszej pracowniczej restauracji to mam takie zapachy w biurze że nie wyrabiam ... nagle zaczynam być głodna

papilio1@op.pl
wczoraj mialam wolne i jak siedzialam w domku to wszystko bylo ok,ale dzis jak tylko weszlam do pracy to juz zapach plynu do mycia podlogi mnie zemdlil,chociaz juz zmieniali 3 razy plyn od kiedy jestem w ciazy bo ciagle mi smierdzi..i ogolnie wszystkie zapachy mnie mecza dzisiaj...fujjjj..az mi sie odechciewa pracowac:(

image
Witam dzisiaj:)

Wczoraj wpadłam w obsesję ważenia i moje obserwacje mnie bardzo zdziwiły. Przed ciążą 57 kg, a wczoraj ( 12 tydzień ciąży):
- rano 58,2
- po południu (czyli ze śniadaniem, drugim śniadaniem, obiadem i deserem w żołądku) aż 59,90 kg, (kurcze w ciągu dnia przytyłam prawie 2,5 kg:)
- po siusiu 59,70
- po drugim siusiu 59,50
- dziś rano 57,5
To w końcu ile ja ważę ?? :)
ja sie waze zawsze rano przed sniadaniem albo po malym sniadanku..wtedy chyba najlepiej

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry