Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUŚKI 6****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
najpierw lista:
Kasika: 08.01.09
Agnesik: 08.01.09
iza28: 11.01.09
angel_83-83: 14.01.09
alycja_83: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
gosia78: 19.02.09
Ewela25*: 21.02.09
Agatha: 22.02.09
tokio: 23.02.09
andzia.79: 24.02.09
Nisia82: 25.02.09
Betty_174: 03.03.09

dziendobry :)
zaszalalam i zaczelam nowy watek :)
zjadlam sniadanko i zabieam sie za nadrabianie zaleglosci na forum :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zaczynam tyc teraz,tak od zeszlego tygodnia,nie mieszcze sie w zadnej koszuli,wszystkie rozlaza sie w biuscie

image
hehe piernik ale obserwacje poczyniłaś:P wiesz co to chyba lepiej nie wiedzieć ile się waży:) choć ja jak wskoczyłam wczoraj na wagę to waże cały czas tyle ile na początku ciąży:)

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
hahaha, ale wariatka :)
z ważeniem jest tak jak z pomiarem temperatury :)

rano, tylko rano ... zawsze wtedy będziesz przed siusiu, ale i przed jedzeniem :) i nie więcej niż raz dziennie bo poadniesz w paranoję, hihihh :)

papilio1@op.pl
ja sie waze zawsze rano przed sniadaniem albo po malym sniadanku..wtedy chyba najlepiej

image
Witam dzisiaj:)

Wczoraj wpadłam w obsesję ważenia i moje obserwacje mnie bardzo zdziwiły. Przed ciążą 57 kg, a wczoraj ( 12 tydzień ciąży):
- rano 58,2
- po południu (czyli ze śniadaniem, drugim śniadaniem, obiadem i deserem w żołądku) aż 59,90 kg, (kurcze w ciągu dnia przytyłam prawie 2,5 kg:)
- po siusiu 59,70
- po drugim siusiu 59,50
- dziś rano 57,5
To w końcu ile ja ważę ?? :)
wczoraj mialam wolne i jak siedzialam w domku to wszystko bylo ok,ale dzis jak tylko weszlam do pracy to juz zapach plynu do mycia podlogi mnie zemdlil,chociaz juz zmieniali 3 razy plyn od kiedy jestem w ciazy bo ciagle mi smierdzi..i ogolnie wszystkie zapachy mnie mecza dzisiaj...fujjjj..az mi sie odechciewa pracowac:(

image
trzymaj się wiśnia , jakoś musisz dac rade,
a co odczuwasz? śmierdzi ci? czy po prostu wszytsk oczujesz?

ja moze nie przez ciążę, ale przez to, że zaraz zaczynają się objady w naszej pracowniczej restauracji to mam takie zapachy w biurze że nie wyrabiam ... nagle zaczynam być głodna

papilio1@op.pl
dziewczyny umieram dzisiaj od wszystkich zapachów,masakra a myslalam ze z koncem trzeciego miesiaca juz nie bede tego tak odczuwac....fuujjjjj
dzięki tokio :) potem spróbuję mam nadzieje ze się uda:) a póki co lece się ubrać bo w piżamie jeszcze siedzę :P

image
no to ja ci wytłumaczę tak,: bez zaznaczania rozmiaru

- www.imageshack.us
- "przeglądaj"
- wybierasz zdjecie z kompa
- "host it"
- kopiujesz pierwszy link pod zdjęciem, czyli ten opisany "Hotlink for forums (1)"

ja nawet nie wiem jak się robi te malutkie zdjecia :) zawsze robię tak i zawsze mi dobrze wychodzi :))) spróbuj

papilio1@op.pl
dzięki:) ja już tam próbowałam tylko te zdjęcia takie małe były:/ może kopiowałam nie ten link??

image
Wchodzisz na http://www.imageshack.us/. Wybierasz zdjęcie ("browse"), zmieniasz wielkość na 640x480 i klikasz "host it". Pojawi się strona ze zdjęciem i kopiujesz pierwszy link pod zdjęciem. Wklejasz to na forum jak normalnie piszesz post i gotowe :)

image
image
aj przepraszam - chodziło o H&M :P tam jest duzo dużych ciuszków tylko mało jest przecenionych.

Dziewczyny ja mam pytanko - jak Wy wstawiacie zdjęcia na forum??

image
Nisia82 nie jesteś sama, też szukam ciuchów w większym rozmiarze

Kasika o jakim sklepie m&m mówisz?

Przedwczoraj obkupiłam się w mothercare w klifie. Fajne spodnie szare w kant z 160 na 80 zł, biała bluzka 45 zł z 90zł( chyba?) i no fajna szara bluzeczka odpinana do pępka z długim rękawkiem też 40zł, jeden bojówki zielone z allegro za 70 zł no i jedne spodnie z poprzedniej ciąży i spódnica - o tyle miałam fajnie że pierwsza ciąża początek 24.XII rozwiązanie 26.VIII więc wiele nie potrzebowałam gorąco było strasznie.
A teraz.... :)muszę moje młodzieżowe glany odkopać na strychu na zimę :) no i nie wiem kurtkę to chyba od mamy wezmę :)) pewnie będzie dobra :))
O tyle mam dobrze że rośnie mi tylko brzuszek - biodra nieznacznie się poszerzają w tej ciąży pewnie będzie tak samo -mam nadzieję, więc kupuję rozm standardowy 38/40 i reguluję gumkami :))
A ciuszki dla dzidzi :) jeżeli potwierdzi się że dziewczynka to wiele nie potrzebuję moja prawie 2latka ma ich tyle.. że kosmos, niektóre ubrane 2-3 razy.Ale standard - wszystko potrzebne, dobrze że ktoś wymyślił wyprzedaże i allegro, lumpeksy :)
no zobaczymy :) na razie jestem pozytywnie nastawiona :) bede sie tym matwic pozniej, teraz laze w swoich ciuszkach i jest oki :)

image
image
Nisia nie stresuj sie dla ,,dużych" mamuś jest sporo ciuszków, aż się sama zdziwiłam.

coś Ty Nisia na bank coś znajdziesz:) te ciuchy ciążowe są takie ogromne że dzis nawet jak S przymierzałam to się topiłam :P

image
ale sie usmialam "jak swinia na gwiazdach" :D

ja sie martwie ciuszkami na zime:( nigdy nie bylam chuda, przed ciaza rozmiar 42 to dla mnie norma i jak sobie pomysle ze nic nie bede mogla znalezc do ubanka to lapie dola:/
choc jak na razie to tylko 1 kg mi przybyl, musze sie pilnowac z waga:/

dzis mam smaki tak skrajne ze szok, najpierw jogurt, potem kapusniak a na deser wisnie!!:))

image
image
hmmm, no tak :) ale kobiety maja jakiś zmysł który im podpowiada, co jest dobre dla dziecka :)))) no i mają koleżanki-mamusie, które pomogą, doradzą, a jakoś sobie nie wyobrażam, by mój kochany dyskutował z kolegami o wyższości Mutsy nad Chicco :DDDD hihihihih

papilio1@op.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry