Widok

SUKNIE ŚLUBNE 2012 - wasze suknie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć :) Postanowiłam założyć wątek dotyczący sukienek ślubnych jak i dodatków do nich, co by każda mogła się pochwalić swoją sukienką, wysłuchać opinii innych i rad jakie by dobrać do sukienki dodatki :)

Oto moja. Jak Wam się podoba:

http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=fritzi
?

Jak myślicie, jakie dodatki do niej?

Suknie pokryta koronka z kryształkami swarovskiego z pięknym trenem... :) Jak znajdę foto trenu to także je zamieszczę :)

Ślub 24-08-2012
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mjgc19852 - ceny sa różne.

Wg mnie ok 3 tysięcy trzeba liczyć na sukienkę nową szytą w salonie.

Ale to zależy co CI się podoba.

Podaj przykąłdy kiecek z tematu, które CI wpadły w oko to dziewczyny napiszą ile kosztują :)
a wlasnie- z jakeigo sa one materialu?
Druga sukienka wyglada na zdjeciu jakby była z organzy - pamiętaj, że organza się strasznie gniecie.

I jak masz taką możliwośc dawaj zdjęcia siebie w sukienkach - na pewno Ci doradzimy.

Ja też tak miałam, że podobały mi się dwie- problem był taki, że w różnych salonach i żadna przyjaciołka ani mama nie ptorafiły mi doradzić...

Miałam straszny dylemat, bo do żadnej nie byłam do końca przekonana, jedna miała coś co mi się podobało i druga.
ale żadna to nie było to.

W końcu kupiłam coś kompletnie innego i to było to ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w podobnym stylu jest tez kilka sukien z mori lee, np taka
https://www.google.pl/search?q=mori+lee+4807&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Nkl8T_vkJbDZ4QTA1-SRDQ&ved=0CDIQsAQ&biw=1280&bih=923
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Również uważam, że sukienka jest ładna :) Osobiście wolałabym do ślubu suknie w zupełnie innym klimacie, ale to nie zmienia faktu, że suknia jest ładna. Pół roku temu świadkowałam u siostry na ślubie i miałam sukienkę właśnie z takiego materiału. Sukienka była lekka i fantastycznie dopasowywała się do ciała. Mimo prostego, klasycznego kroju wyglądała ciekawie, właśnie dzięki temu materiałowi. Na tym zdjęciu troszkę masywnie ten materiał wygląda, ale w rzeczywistości jest naprawdę godny polecenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
To co laska opisała to nie jest typowe A poczytaj trochę i zorientuj sie w temacie zanim podejmiesz dyskujsie
Hm jeśli chodzi o suknie odcinane w biodrach to one bardzo wydłużają korpus a skracają nogi, rybki są super świetne jeśli dziewczyna własnie ma bioderka, jeśli ich nie ma to dopiero tragicznie wygląda.
no i dobrze, bo wiekszość kiecek jak firany wyglądają. Bardzo fajna kiecka!

http://www.fularazywczyk.eu/kolekcja-slubna.php#image5

A tu link do podobnej (ma podobny dół taki pierzasty) z polskiego domu mody.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
wygląda jak narzuta z łóżka :D

paskudna
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mi się bardzo podobają te wytłaczane róże ;-).
Oglądałam sukienke na poprawiny która miała takie róże na spódnicy i byla piekna. Ale poki co szkoda mi calej mojej wyplaty na sukienke na.poprawiny...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
i gdzie to do róży podobne....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
dla mnie tez horror ..ona musi byc okropnie ciężka - na taką wyglądą....suknia jest na pierwszym planie ja w ogole nie spojrzalam na modelkę...tak by bylo na slubie - nikt nie patrzy na panne mloda tylko na cos takiego
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
O Rany, dla mnie koszmarna, przepraszam jak uraziłam, ale każdy ma inny gust w końcu:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mi też się bardzo podobają te z wytłaczanymi różami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Faktycznie przepiękna :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
fota:
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
mjgc19852 - ja też mam jedną, wymarzoną, ale w Polsce nie da się jej dostać a za granicą droga :( ale na pewno znajdziesz tą jedyną i okaże się, że Twoje wypatrzone cudo to nic wobec 'tej jedynej' :)

moja wymarzona:
http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/492973651/Designer_wedding_dress_with_rose_skirt.jpg
A jaki to salon?

Dziewczyny - możecie mniej więcej podawać ceny tych sukienek? Sama właśnie szukam na wrzesień, wypatrzyłam cudo a potem dowiedziałam się, że kosztuje ok 5 tys... i mam smuta do dzisiaj :(. Na taką mnie nie stać.
W salonie z którego są te kiecki pozwalają robić zdjecia, więc chyba sie tam wybiorę , strzele kilka fotek i mi pomozecie bo słowo daje ani moje przyjaciółki ani moja mama nie są w stanie zdecydować bo jedna i druga im sie podoba. A mam już metali czasu żeby sie na któraś zdecydować
też bym wybrała numer 2 :)
jest prosta i klasyczna, z ładną i nie przesadzoną ozdobą w talii. Ta pierwsza byłaby lepsza bez tej kokardy :) albo kokardy, albo koronki a co za dużo to nie zdrowo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja mam sukienke szytą na wzór Cairo w kolorze ivory, tylko będe ją przerabiać, bo usuwam ramiączko które wygląda dla mnie tandetnie i wydłużam tren który i tak jest dłuższy niż w oryginale :)

w ogóle na tej modelce suknia wygląda jakoś tak koślawo i nieatrakcyjnie :P postaram się wrzucić fotkę jak wygląda na mnie

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry