Widok

SUKNIE ŚLUBNE 2012 - wasze suknie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć :) Postanowiłam założyć wątek dotyczący sukienek ślubnych jak i dodatków do nich, co by każda mogła się pochwalić swoją sukienką, wysłuchać opinii innych i rad jakie by dobrać do sukienki dodatki :)

Oto moja. Jak Wam się podoba:

http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=fritzi
?

Jak myślicie, jakie dodatki do niej?

Suknie pokryta koronka z kryształkami swarovskiego z pięknym trenem... :) Jak znajdę foto trenu to także je zamieszczę :)

Ślub 24-08-2012
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panna_p, te falbaniaste z tiulu określasz firanami? Tak z ciekawości pytam ;D, bo akurat ta ostatnia w moim tel nie wygląda na "firanową".
Ja akurat mam taką z firanki i mi się podoba, nikomu innemu nie musi :D. Jakby nie patrzec to mój dzień i ja mam się czuć dobrze ;D. W innych fasonach siebie sobie nie wyobrazalam, wygladaly zbyt powaznie ;-). A ja lat mam mało a wyglądam na jeszcze młodszą podobno ;-) i po co miałabym się postarzać sukienką ;-)?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
panna_p
Moja na pewno nie jest firaną :)
Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Twoja kieca, skoro tak się ekscytujesz "firanami" :)
Ok znalazłam Twoją... Z przykrością stwierdzam, że "pseudo firany" dużo lepsze :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
gosiulek każdy ma to, co mu się podoba, ja po prostu wyraziłam swoją opinię na temat tego, że nie rozumiem fenomenu sukni która wygląda MOIM zdaniem jak z pociętej firany :) nie widziałam jeszcze nikogo kto by wyglądał w takiej sukience korzystnie, sama taką mierzyłam a moja szwagierka miała bardzo podobną na swoim ślubie i wyglądała jak kłębek niewiadomoczego co potwierdziło zresztą wiele osób. Poza tym pod koniec imprezy weselnej te firanki były poodrywane i poniszczone. Mam nadzieję , że na was wyglądają dobrze te kiecki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
wesoladama - powtórzę tylko, iż zdecydowanie numer 1-wyglądasz naprawdę pięknie
milus to tak jak ja, na przymiarke też jestem umówiona na czerwiec, a slub mam sierpniu.
Ja też biorę białą, sa bardziej eleganckie i ładniejsze.
No mi zupełnie nie pasowały ramiączka, więc tak jak panie zaproponowały troche przerabiam :) a zamek zostawiam z boku.
Chciałam zapytać o stanik czy wszywasz,ale jak masz ramiączka to pewnie nie :p
Co do włosów, też chciałam na początku część rozpuszczonych, boje się jednak,że nad ranem zostaną z nich strąki, więc jeszcze kwestia do przegadania z fryzjerką :) kwiaty nie mam pomysłu :P
Pozdrawiam :)
a ja na razie wybralam taka , jest przesliczna , do tego fryzurka lekko poldlugimi wlosami z loczkow ktorymi obdarzyla mnie natura , i welon dlugi z tiulu z delikatnym dodatkiem koronki

http://wwwtcse.blogspot.com/2012/03/suknie-slubne-salon-suknii-slubnych.html?zx=3a36f298e18f065d

suknia nr 1
chodzi o tą z rekawkami?
mierzylaś juz ją?
panna_p a masz może zdjęcie tej sukienki Twojej szwagierki ;)? bo jak dla mnie "firaniastych" jest wiele różnych rodzai ;) i ciekawi mnie która jej się tak rozsypała..
Kuzynka mojego D, miała sukienkę rybkę z koronki i pod koniec wesela miała w tej koronce dziurę na dziurze (chociaż by wydarte obcasem gdy się ta koronka pod swoim ciężarem rozciągnęła) a mimo wszystko nie było tego widać i jak ktoś o tym nie wiedział to do tej pory pewnie nie wie ;).
Nr.1 jest z koronki , a nr. 2 jest z satyny z koronkowymi aplikacjami a na wierzchu delikatna warstwa tiulu więc nic sie nie bedzie gniotlo .Slub mam w sierpniu 😊, chcę ją kupić już teraz bo jest promocja na kupno i obydwie są za 2590, a sądzę ,że za takie kiecki to fajna cena, a wy za ile kupujecie?
no ja mysle, ze cena za kiecke z koronka jest bardzo dobra ;)
ja za swoja place 3200 + 150 za halke, bo nie jest w cenie.

Ja slub tez w sierpniu, kiecka zamowiona i sie szyje.. :) wiec to juz ostatni dzownek na zamowienie w wiekszosci salonow :)

a masz zdjecie w 1 zeby zobaczyc jej fason z przodu a nie bokiem?
afraa - a masz swoje zdjecie w niej???

Jak gorset jest caly w perełkach, to ja bym darowała sobie z bizuterii cyrkonie - bedzie za bardzo napstrzone i kupila na szyje jedna perełkę w tym samym koloerze w jakiejś ładnej oprawie (apart ma spory wybór) + w uszy to samo

Ewentualnie swarovski perły + kryształy - takei połączenia też są na allegro np.

Ta modelka na zdjęciu ma same cyrkonie na szyi - jakby wszytsko z innej parafii.

bardzo podobna sukienka jest w salonie first lady w pruszczu :)
Karola a masz swoje zdjecie w sukience? kiedy przymiarki?Ciekawa jestem jak falbany leza na normalnej osobie :) (nie na modelce)

btw - sukienka raczej nei wyglada na "firanową" ;)
Madzienkaja, no falbany są tiulowe więc jest firanowa :D.
Zdjęcia sobie w niej nie robiłam bym się nie opatrzyła za bardzo :D i nie kombinowała zbyt wiele z przeróbkami ;).
Przymiarkę planuję na czerwiec dopiero ;) jak już będę miała moje żółte buty i kokardkę do sukienki ;).
Najłatwiej się przekonać idąc do jakiegoś salonu i mierząc taki model ;D. ja się obawiałam na początku :) bo wiadomo, że modelki zawsze wyglądają świetnie ;) no ale ja się sobie podobałam w tej sukience :D
Też już wybrałam ta jedna jedyna :-) Emmi Mariage Arte:D
Cześć dziewczyny!
Jestem tutaj nowa , właśnie znalazłam sobie suknie , co myślicie o niej????
http://www.mlodapara-koszalin.pl/catalog/suknia/id/139/
Beata01 - bardzo ładna sukienka. a widziałaś ja na żywo?
żeby się nie świeciła jak folia :)

Mierzyłaś ja już? masz jakies foto w niej?

Z doświadczenia wiem, ze to co wyglada fajnie na modelkach na żywo lub na nas moze wygladac zle i w druga strone :)
hej, tak mierzyłam już ją bardzo ładnie wygląda i nie świeci się tak bardzo jak na zdjęciu, zdecydował,ze suknie wypożyczę bo wiem ,że ze sprzedażą jest później problem , a w szafie nie bardzo mi się chce ją trzymać.
Oj dziewczyny, są gusta i guściki, jedne kochają te wytłaczane róże, inne widzą w nich kapusty i narzuty od łóżka :) Myślę, że grunt, to podobać się sobie w takiej sukience. Ja widziałam podobną na żywo i oczu nie mogłam oderwać od Panny Młodej, tak zachwycająco wyglądała.

Zresztą i tak dużo zależy od dodatków, bo czasem piękną suknię można strasznie oszpecić źle dobranym welonem, bukietem czy biżuterią i na odwrót - kiepską sukienkę upiększyć :)

Beatko, mi się podoba ta sukienka (przepadam za tiulem), szkoda tylko, że nie ma więcej zdjęć, ciekawa jestem, jak tył wygląda :)
a oto moja :) ciekawe czy sie zdjecia daladuja :)

image

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry