Widok

ŚWIADKOWIE

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy orientujecie się co należy do obowiązków świadków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kilka rzeczy napewno: odbieranie prezentów i kwiatów przy zyczeniach, sprawdzanie, czy wszystko jest ok na weselu... nic więcej do głowy mi nie przychodzi
Wszystko zależy od chęci świadków, i waszej umowy z nimi.

Świadek załatwia wszystkie formalności przed ceremonią z księdzem, NIE ZAPOMINA OBRĄCZEK, na weselu pilnuje by wszyscy mieli wódkę, nawet sam roznosi w razie potrzeby, jeszcze wcześniej pilnuje by każdy miał czym dojechać z koscioła na salę weselną.
Generalnie zajmuje się wszystkimi organizacyjnymi sprawami, po to by młodzi nie musieli się o nic martwić, tylko kozystać z tego szczególnego dnia.

Gdy ja byłam świadkiem, zalatwiłam mojej przyjaciółce wszystko, od menu, poprzez salę, wiazanki, samochod i wystrój kościoła.

Ona po prostu nie chciała się stresować tym wszystkim, a ja to z chęcią dla niej zrobiłam.

Teraz ja wychodzę za mąż, ale w odróżnieniu od niej chętnie organizuję wszystko, ona pomaga mi, doradza, ale jednak chcę o wszystkim pamiętać sama.
ja byłem ostatni świadkiem na ślubie i poprostu trzeba we wszystkim pomagać młodym w trakcie slubu i wesela żeby niczym się nie przejmowali, bukiet welon musznik buty obrączki samochód polewać alkohol przy stole itp
do góry