Widok

Sab Simplex - jak dawkowac???? czy działa??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny jak dawkowałyście maluszkom Sab simplex??Przez znajomego kupiliśmy SS w Niemczech, czekamy na przesyłke, ale instrukcja pewnie bedzie po Niemiecku, jak bede miała podawac Małemu??

dodam, ze nie płacze po kazdym jedzeniu tylko nieraz , wiec te kolki nie sa chyba regularne

drugie pytanie, czy ten sab Simplex faktycznie działa???tak mi szkoda mojego Maluszka, nie moge patrzec jak płacze, czy Waszym pociecha ten lek faktycznie pomógł??
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mi doktor w Niemczech powiedziała żeby nie podawać w mleku że nie wolno tylko bezpośrednio dziecku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polskie czopki Viburcol i Espumisan, to najlepsze lekarstwo na kolki.

Bzdura. Niby nie jest na kolki? To wytłumacz jakim cudem mimo wszystkich innych prób walki z kolkami tylko to pomogło???

wszystko zależny od tego ile noworodek ma tygodni :) dawkę sab simplex https://www.mojniemowlak.pl/niemieckie-krople-sab-simplex-na-kolke/ dopasowuje się do wagi i wieku niemowlaka. Można przyjąć 15 kropelek na kolę, które podajesz w trakcie karmienia.
Iii
Witam czy na ten lek była by możliwość żeby zamówić z Niemiec
Kto Ci powoedzial ze lek kiedykolwiek byl w Pl ciole malinowy!!?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój maluszek na 3,5tygodnia nie zawsze ma te kolki to nie po każdym karmieniu to jak mam podawać codziennie i ile razy a po jakim czasie zmiejszyć dawkę i czego tego aż 15kropelek a espumisanu tylko od 5 do 10 kropli

> ten główny składnik (symetykon chyba... sory ale pewna nie jestem) jest w dawce w Polsce nie dopuszczalnej...
ten główny składnik w tym momencie jest w ilości 100mg/ml w Espumisanie (SS ma 69,19mg/ml), więc o czym my tu mówimy, po prostu w Polsce jak w chlewie...

wyspanamama.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma znaczenia wiek - producent dla niemowląt przewidział 15kropli co posiłek
więcej na wyspanamama.pl

zamówienia
Oto najlepsza oferta w Polsce!
W sprzedaży:
Sab Simplex Pfizer 30ml (produkcja francuska na rynek czeski)- 28PLN
64mg/ml Simeticon
Sab Simplex Pfizer 30ml (produkcja francuska na rynek niemiecki)- 38PLN
69,19mg/ml Simeticon
Windi (2szt.) – 6PLN
Osanit Globulki – 34PLN
Osanit Żel promocja!– 39PLN
Płatność metodą tradycyjną:

Odbiór w punkcie Poczty Polskiej – 9PLN
List Polecony Priorytet – 11PLN
Paczka+ z przedpłatą – 17PLN
Paczka+ za pobraniem – 20PLN
Odbiór osobisty (Żory)

nowość! Odbiór w punkcie (48H) przedpłata- 9PLN (odbiór w wybranych punktach: Poczty Polskiej, stacje pkn orlen, kioski/saloniki RUCH, sklepach Żabka i Freshmarket – przy zamówieniu podajemy adres i nazwę punktu odbioru oraz dane odborcy, nr telefonu i adres zamieszkania.

nowość! Odbiór w punkcie (24/48H) za pobraniem – 16PLN (odbiór w wybranych punktach: Poczty Polskiej, stacje pkn orlen, kioski/saloniki RUCH, sklepach Żabka i Freshmarket – przy zamówieniu podajemy adres i nazwę punktu odbioru oraz dane odborcy, nr telefonu i adres zamieszkania.

Za przesyłkę płacisz zawsze tylko raz

instrukcja: List Polecony Priorytet przedpłata NA KONTO
Dostawa 24/48H
CENA: 12PLN

Należy dokonać przelewu.
Numer konta: 62 1160 2202 0000 0002 9868 2476
Numer konta walutorego EURO: 39 1160 2202 0000 0003 1498 5971
Kod swift bank Millenium: bigbplpw, kod BIC Bank Millenium:bigbplpw

Dane: Wyspana Mama 44-240 Żory
W tytule przelewu napisać: dokładny adres wysyłki, numer telefonu oraz ilość zamawianego produktu
Potwierdzenie przelewu wysłać mailem (zamowienia@wyspanamama.pl), mms (793502009) lub na facebooku.
Brak wysłanego potwierdzenia może opóźnić dostawę, gdyż informacje otrzymujemy po zaksięgowaniu należności.
Zamówienia wysyłane są między godziną 12;00-14:00. Zamówienia złożone do godziny 12:00 wysyłane są tego samego dnia. Koszt przesyłki jest jednorazowy niezależny od ilości.
instrukcja:
Paczka+ płatna przy odbiorze – Dostawa 24/48h cena: 22PLN
Paczka+ przedpłata NA KONTO – Dostawa 24/48h cena: 18PLN
Zamówienia składamy wysyłając mailem (zamowienia@wyspanamama.pl), sms (793502009) lub na facebooku następujące informacje:
– imię i nazwisko
– adres do wysyłki
– numer telefonu
– produkt + ilość
Otrzymasz potwierdzenie w postaci numeru nadania. Przesyłki są wysyłane około godziny 12:00-13:00. Status i kwotę pobrania przesyłki można sprawdzać na stronie: http://emonitoring.poczta-polska.pl/
W przypadku przedpłaty na konto:
Należy dokonać przelewu.
Numer konta: 62 1160 2202 0000 0002 9868 2476
Dane: Wyspana Mama 44-240 Żory
W tytule przelewu napisać: dokładny adres wysyłki, numer telefonu oraz ilość zamawianego produktu
Potwierdzenie przelewu wysłać mailem (zamowienia@wyspanamama.pl), mms (793502009) lub na facebooku.

Działa tak samo jak Espumisan - w koncu to to samo. Natomiast podane samego nijak u nas nie radzilo sobie z kolkami. Musialam dac Viburcol i dopiero byl spokoj.
Sprzedam oryginalny SAB Simplex sprowadzany z Niemiec dwa miesiące temu. Data przydatności do spożycia: 2020/06 - mogę udostępnić foto. W buteleczce pozostało około 85% zawiesiny, córce okazał się zbędny. Możliwa wysyłka z Bydgoszczy, w razie pytań proszę o kontakt pod nr 604991131 lub agawa.g@interia.pl

Tylko proszę mi powiedzieć dlaczego jest dostępne w niemieckich aptekach skoro taki zły lek .Ja sądzę ze na rynku w tym samym czasie pojawił sie inny lek i ten trze było jakoś przedstawić złej strony by mógł wejść kolejny a lekarze polecać i za to przebywać na darmowych wycieczkach niestety przykre ale u nas tak to działa .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jak maluszek żyje po latach po tych dawkach?????????//

Po pierwsze w takich przypadkach najlepiej skonsultuj się zw swoim pediatrą, który najlepiej Ci doradzi. A po drugie jesli masz czas i chęci to się porządnie poedukuj z tematu kolki niemowlęcej i poczytaj o co w tym wszystkim chodzi i czym różnią się poszczególne leki to wtedy łatwiej będzie Ci sobie z tym problemem radzić. Od siebie moge polecić np. serwis https://kolka-niemowleca.pl/ ale jak dobrze poszukasz w Google to znajdziesz też sporo innych wartościowych materiałów, które dostarczą Ci wiedzy.
Ale pitolisz, a który "Polski" lek to nie chemia?
Jak można być tak głupim żeby sugerować diety dla matek karmiących. Ciemnogród, wiecie co to za organizacja WHO? Poczytajcie sobie ich zalecenia. Wg naukowców nie ma to żadnego, podkreślam ŻADNEGO wpływu na kolki niemowlęce. Kolki to niedojrzałość układu pokarmowego maluszka, która z czasem... przechodzi ot tak. W międzyczasie można dziecku pomoc symeticonem i tyle. Polecam zwolenniczką diet dla karmiących powiedzieć o czymś takim w krajach zachodniej Europy. Odrazu każdy zapyta czy jesteście z Polski, bo tutaj stare koniowały (celowo nie nazwę ich lekarzami) opowiadają takie brednie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawdopodobnie firma nie chciała promować leku w Polsce za duże lobby
Dokładnie to prawda, stosowałam się ścisłych diet i schudłam masakrycznie po porodzie a efekt tak jak napisałaś żaden... Są dzieci po prostu z "natury" kolkujące, kolki pojawiają się samoistnie i stosując nawet niby cudowne diety nic nie pomogą! Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, a tu taką super stronkę dla każdej mamy objawiającej się tej "diety"...
https://mamaginekolog.pl/dieta-okresie-karmienia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry