Widok
Ja mam domek od Sad-Oil ale nie w tym miejscu. Ogólnie z deweloperem powiedziałbym, że nie ma tragedii ale od szału też bardzo daleko. Doprosić się o cokolwiek graniczy z cudem praktycznie. Jak nie pilnujesz to nie zrobią. Poprawek trochę było ale powiedzmy, że nie jakieś krytyczne. Chociaż cały dom mimo odebrania przez inspektora nie jest postawiony zgodnie z projektem. Także trzeba uważać, pilnować i jeszcze raz pilnować.
Co do internetu to tylko Volta. Radio tutaj to przypomina mi czasy z przed 15 lat kiedy to jeden baran miał łącze 1 lub 2mb, dzielił to na sto osób i kasował jak za zboże. Volta jest jedyną rozsądną opcją. Niestety też ich trzeba męczyć o to żeby wykonali swoją robotę
Co do internetu to tylko Volta. Radio tutaj to przypomina mi czasy z przed 15 lat kiedy to jeden baran miał łącze 1 lub 2mb, dzielił to na sto osób i kasował jak za zboże. Volta jest jedyną rozsądną opcją. Niestety też ich trzeba męczyć o to żeby wykonali swoją robotę
biorąc pod uwagę wymianę baterii ok 2 lat (trwałość) plus możliwość manipulacji sygnałem z czujki do centralki lepsze rozwiązanie jest połączyć całość poprzez kable !!
wydaje się to bezpieczniejsze i pewniejsze i bez obsługowe, jeśli wybierze się dobrej klasy czujki i droższe klawiatury to cena systemu bezprzewodowego jak i przewodowego jest praktycznie ta sama.
wydaje się to bezpieczniejsze i pewniejsze i bez obsługowe, jeśli wybierze się dobrej klasy czujki i droższe klawiatury to cena systemu bezprzewodowego jak i przewodowego jest praktycznie ta sama.
http://sad-oil.weebly.com/standard-budynku.html
2.5. Instalacja elektryczna:
Oświetlenie podstawowe bez osprzętu,
Gniazda elektryczne, przełączniki, gniazdo TV w salonie, firma KONTAKT seria BASTIC ramkowy
Siła do płyty grzewczej
Okablowanie do instalacji alarmowej
z tego wynika iż okablowanie jest. może teraz już robią okablowanie
2.5. Instalacja elektryczna:
Oświetlenie podstawowe bez osprzętu,
Gniazda elektryczne, przełączniki, gniazdo TV w salonie, firma KONTAKT seria BASTIC ramkowy
Siła do płyty grzewczej
Okablowanie do instalacji alarmowej
z tego wynika iż okablowanie jest. może teraz już robią okablowanie
Tynk III kategorii winien być gładki i równy, bo jest tynkiem trzywarstwowym z gładzią (dowolnego rodzaju) wcieraną w jeszcze plastyczną warstwę narzutu i gładzoną np. metalową pacą. Może nie mieć pierwszej warstwy obrzutki, ale narzut i gładż zawsze. Jeśli masz nierówną powierzchnię i liczne zadrapania tzw. ślady po zacieraniu pacą, to znaczy że masz tynki drugiej kategorii czyli zatarte a nie gładzone. Najgorsza jest kategoria pierwsza, zaciągnięta łatą. Najlepsza IV kategoria o gładkości odpowiadającej tynkom gipsowym lub gładzi gipsowej.
Witam sasiadow :)
Dwa pytania:
1. Czy wam tez wieje DO mieszkania z otworow wentylacyjnych w 2 lazienkach i w salonie? Wydaje mi sie, ze te otwory sa by powietrze przez nie wychodzilo z komina na zewnatrz, a nie by wialo w chalupie.
Czy np.okap kuchenny odwrocil wam kierunek ruchu powietrza?
2. Jak wam sie sprawdza ogrzewanie podlogowe? Dawalibyscie na nie panele o grubosci 10-12 mm?
Dwa pytania:
1. Czy wam tez wieje DO mieszkania z otworow wentylacyjnych w 2 lazienkach i w salonie? Wydaje mi sie, ze te otwory sa by powietrze przez nie wychodzilo z komina na zewnatrz, a nie by wialo w chalupie.
Czy np.okap kuchenny odwrocil wam kierunek ruchu powietrza?
2. Jak wam sie sprawdza ogrzewanie podlogowe? Dawalibyscie na nie panele o grubosci 10-12 mm?
Na jakiej podstawie uważasz, że "ciekawy"? Pod kątem olewania klientów, obiecywania, sprzedaży mieszkań o metr mniejszych niż wg wcześniej wniesionych opłat? A może developer sad oil jest dla Ciebie ciekawy, bo mieszkania są pełne niedoróbek? Na przykład pękająca hydroizolacja, o której "kierownik budowy", który prawdopodobnie pierwszy raz był na budowie, gdy odbieraliśmy mieszkanie, powiedział: że nie taki był cel hydroizolacji i pod spodem jest papa - o nic więcej się nie trzeba martwić.
Faktycznie, ciekawy developer, z "fachowymi" ludźmi na pokładzie ;-).
Nie poleciłbym wrogowi kupowania w Sad-Oil'u.
Faktycznie, ciekawy developer, z "fachowymi" ludźmi na pokładzie ;-).
Nie poleciłbym wrogowi kupowania w Sad-Oil'u.