Widok

Sala Złota Róża przy ul. Kartuskiej .

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś tam miał wesele . Jakie wrażenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!!
Wspaniała sala, przesympatyczna pani właścicielka, wspaniała obsluga i pyszne jedzenie, ktorego po weselu zostało full. Goście byli bardzo zadowoleni!! Sala jest piekna, przestronna, jasna. Układ stołów dogodny do tańczenia. Dodatkowym atutem jest możliwość noclegów na piętrze. Cena w porównaniu do konkurencji, do ilości jedzenia oraz poziomu obslugi jest jak najbardziej rozsądna.
Serdecznie wszystkim polecam, z całego serca!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak na nazwisko ma właściciel Złotej Róży...pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłem tam wczoraj, tj. 27.07.2012 na weselu.
Byłem na wielu weselach, w wielu miejscach ponieważ wcześniej "pracowałem na ślubach-weselach". Już od 3 lat tego nie robię.
Byłem teraz jako gość na weselu i jestem Baaaaardzo mile zaskoczony.
Wierzcie mi /Ci którzy nie byli tam jeszcze/ po prostu choćbym chciał zachować się zgodnie z charakterem przeciętnego Polaka i przyczepić się choć do czegokolwiek jak typowy malkontent no to zwyczajnie nie ma do czego!
Może faktycznie trochę lokalizacja jest niezbyt malownicza ;)
Ale tak:

1. obsługa - wiele restauracji, restauracji hotelowych z 30-toma gwiazdkami mogło by się uczyć. Fajne dziewczyny, jednakowo i elegancko ubrane, SZYBKIE /w znaczeniu obsługi kulinarnej ;) / i co istotne z uśmiechem ale też nie dawały się prowokować przez podpitych casanowów. za obsługę dam 5.
2. sala - ładna, jasna, przestronna, bardzo elegancko ustrojona choć są gusta i gusteczka o których się nie rozmawia. Są ludzie którym podoba się "plastikowa lalka na masce Poloneza" ;)
ŚWIETNIE schłodzona, aż chyba za bardzo, był moment że mimo 28 stopni na zewnątrz i lejącego się żaru z nieba poczułem chłód będąc na sali. Nawet kilkoro starszych gości poprosiło o zwiększenie temperatury.
Więc za temperaturę 5
3. Na koniec najlepsze - KUCHNIA- JEDZENIE- 6+.
Nie wiem czy w ogóle coś pisać czy lepiej nie bo wpis będzie tak długi że nikt tego nie przeczyta. Bywałem od 1996 r na weselach i musiałem czekać 12 lat i przestać pracować żeby trafić na taką kuchnię!
Bywałem na wiejskich weselach /Kaszuby, Mazowieckie, Mazury/, bywałem w eleganckich hotelach, hotel Hilton, Gdynia, Sheraton, Mercur, Hanza ect. Nigdy nie jadłem tak smacznego, SMACZNEGO jedzenia.

Słuchajcie, Ci którzy tu zaglądają żeby zorganizować swoje wesele, swój najważniejszy dzień, swoje święto -

BEZ CHWILI WAHANIA - BEZ ZASTANAWIANIA SIĘ - BRAĆ ! POLECAM !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masakra to mało najważniejsza sprawa TO TO IŻ PANI WŁAŚCICIELKA SUGERUJE JUŻ NA 1 SPOTKANIU PODCZAS USTALANIA ORGANIZACJI WESELA OBNIŻKĘ CENY OD JEDNEJ OSOBY ZA POZYTYWNY WPIS NA FORUM.JEDZENIE BYŁO ZIMNE I NIESMACZNE KOTLETY NIE PRZEJAWIAŁY EFEKTU PIERWSZEJ ŚWIEŻOŚCI, NA DODATEK PRZESMAŻONE. OBSŁUGI NA SALI NIE WIDAĆ,TOALETY NAD RANEM POZOSTAWIAŁY WIELE DO ŻYCZENIA GDYŻ WŁAŚCICIELKA POSZŁA SPAĆ.WESELE KOSZMAR.JAK CHCESZ ZAPAMIĘTAĆ NA CAŁE ŻYCIE ZAMÓW SOBIE WESELE W ZŁOTEJ RÓŻY.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zważając na to, iż jako zespół muzyczny zwiedzamy mnóstwo lokali, mogę z całą stanowczością potwierdzić dobre opinie o Złotej Róży, chociaż jak ktoś wspomniał dojazd i informacja o Domu Weselnym jest ... zbyt słaba, to fakt. Co do pozostałych aspektów jak kuchnia, obsługa, wystrój itp. bez zastrzeżeń, na bardzo wysokim poziomie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co to za bzdura???
Jak można kogoś tak bezpodstawnie obrażać i oczerniać!
Byłam na tej sali nie raz na nie jednej imprezie okolicznościowej i nie zamieniłabym tej sali na żadną inną, sala piękna, czysta, zadbana, jedzenie najlepsze, nigdzie nie znajdą państwo lepszego jedzenia! nie dość, że wszystko świeże, pięknie podane to jeszcze smaczne i bardzo dużo zawsze stoły są pełne pysznego jedzenia!
Kelnerki i kelnerzy są na każde zawołanie, w sumie wołać ich nie ma potrzeby, bo mają wszystko pod kontrolą, są bardzo mili i zawsze uśmiechnięci:)

SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!! I POLECAM!!!!
proszę nie wierzyć w te bzdury to pewnie jakaś konkurencja tak oczernia, bo wie dobrze, że każdy kto był chociaż raz na jakiejś imprezie w tym lokalu na pewno wróci!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
W 100% się zgadzam, że sala jest warta polecenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W tej sali spędziłam mój najpiękniejszy dzień w życiu i nic bym nie zmieniała. Jedzenie pyszne, obsługa super. Tort wręcz cudowny i jeszcze ten płonący indyk z takim sosem chyba na bitej śmietanie. Wszystko jak z bajki, goście byli pod ogromnym wrażeniem. Gorąco polecam. Ps. Co do właścicielki to sympatyczna kobieta, jednak nie ze wszystkim się zgadzałyśmy. Ale postawiłam na swoim i było super!!!
"Złota Róża" to najlepszy lokal w jakim mogłam być...Przemiła i uczynna obsługa, jedzenie wysmienite...pięknie podanie...piękna aranżacja...piękne i wygodne pokoje...Czyściutko, pachnąco i miło...Polecam
Ja byłam tam na weselu, jedzenie bardzo dobre wszystko ok :)

Mam pytanie, może któraś z was się orientuje skąd ta sala zamawia tort weselny? To był chyba najlepszy tort jaki jadłam i sama chciałabym go na własnym weselu !

Czekam na odp :)
image
Sama będę miała wesele w Złotej Róży i z tego co pamiętam tort robią sami... chyba sami:) można wybrać smak:). Aha tort jest dodatkowo płatny, nie jest wpisany w podstawowe menu...
image
Ja tam przyjęcia nie będę mieć, szkoda tylko teog tortu... :P
image
a jak się przedstawiają cenowo i ilosciowo propozycje menu ze strony Złotej Róży? niestety nie wchodzi mi ich stronka od jakiegoś czasu ... :/
Tak, tort robią sami, a właściwie torty. Bo jest to 5 czy 6 tortów na stelażu w kształcie serca. Nie jest od wliczony w menu, ale za to są wliczone ciasta, i to dużo, nie pamiętam już ale chyba 8 rodzai. Menu są 3 wersje, za 180, 190 i 200 zł. Ja osobiście biorę tą za 190, jest wystarczająca i na prawdę bardzo bogata. Obiad: 9 potraw (zupa, mięsa itp.), 4 przystawki/surówki, 7 przystawek na zimno, 3 dania gorące przed północą, i 3 po północy. Z resztą najlepiej przedzwonić do nich i umówić się na spotkanie. Do niczego ono nie zobowiązuję, a pani Mariola wszystko szczegółowo wyjaśnia. :) Ja byłam zachwycona, od razu się zdecydowałam :)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też od pewnego czasu nie mogę wejść na stronę Złotej Róży i troszkę mnie to martwi...:/

Co do wypowiedzi mojej poprzedniczki to rzeczywiście Pani Mariola wszystko wyjaśnia i jest cierpliwa:). Ma profesjonalne podejście i to również zadecydowało na wybraniu właśnie tej sali:)
image
Gdyby nie lokalizacja (nieco kiepska, okolica bardzo przemysłowa) chociaż to można by było przeżyć i noclegi, których jest dość mało w stosunku do liczby osób, które pomieści sala, nie mówiąc już o standardzie (niebo a ziemia także w stosunku do sali) to byłby to lokal idealny. Ofertę mają świetną, właścicielka też jest w porządku.

Kotarka w "apartamencie" nowożeńców wymiata!
Stronka Złotej Róży już działa:).
Ale zdjęcia dali jakieś inne:/ takie gorsze, brzydzsze:p
Mam nadzieję, że nic się tam nie zmieniło - na gorsze:P.
image
Faktycznie zdjęcia jakieś inne, z poczatku ich działalności chyba. Teraz jest troszkę inaczej, dużo, dużo ladniej :) Ale nic się na gorsze nie zmieniło, byłam tam ostatnio, także spokojnie Angelka ;)
Ada czy ty też wybrałaś Złotą Róże?:)
image
AAA właśnie zauważyłam Twój wpis, już wiem, że masz tą salę:).
image

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry