Widok

Salon Madonna - przymiarki :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie do Dziewczyn, które kupowały/kupują suknie z Madonny:
ile czasu przed ślubem zaczęłyście pierwsze przymiarki (kiedy zadzwoniła do Was pani z zaproszeniem na pierwszą przymiarkę) i kiedy odebrałyście swoje suknie?
pozdrawiam!

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakies 1,5 miesiąca przed ślubem zadzwonili do pierwszej przymiarki
No ja nadal czekam na telefon :)

ewwa napisał(a):

> No ja nadal czekam na telefon :)
>
ja właśnie też, mamy w tym samym dniu ślub :)
Pani mówiła, że będzie dzwonić w lipcu na początku, jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce, bo czekam od połowy marca :)

Ja zamawiałam jeszcze w styczniu. Wiem,że na miejscu miała być pod koniec maja lub na początku sierpnia. Ale na kartce z madonny napisali mi, że zadzwonią 3 tyg przed ślubem. Czy to nie za późno??? Mam paranoję, że coś może być nie tak z sukienką... Ale to tylko paranoja - nie mam żadnych przesłanek, żeby tak myśleć poza tym, że mojej sukienki nie mieli w salonie, więc nie widziałam jak wygląda w wybranym przeze mnie kolorze... ehh

oczywiście na początku czerwca, a nie sierpnia :)))

ja też się obawiam czy zdążą, ale skoro tak umawiają, to pewnie tak
... odważna jesteś zmawiając w ciemno, bez przymiarki :)

To nie tak zupełnie. Mierzyłam moją sukienkę, ale białą i w innym salonie. W Madonnie było taniej, więc tam zamówiłam :) Tak czy inaczej tej sukni w tym kolorze nie widziałam i tego trochę się boję...

Ja moją tez widziałam w innym kolorze, a zamówiłam w innym, także też jestem ciekawa, ale w piatek juz się okaże ;)

image

image
Ja też mierzyłam suknię w kolorze ecru a zdecydowałam się na taką samą tyle że w bieli. Mimo że nie widziałam jej wcześniej w bieli to nie żałuję - jest piękna :)
A ja jadę w piątek na pierwszą przymiarkę, a zadzwonili w zeszłym tygodniu (ślub 12 lipca 2008) i mam zamiar odebrac w tygodniu przed ślubem.

image

image
ja tez mam zapisane ze przymiarka 3 tygodnie przed slubem

image
image
Ewa 3 tyg przed slubem to troche za pozno

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
No właśnie też mi się tak wydawało... zadzwonię tam i zapytam.

nie straszcie mnie ... ewwa - daj znać czego się dowiedziałaś :)

ja nie czekalam na telefon tylko sama zadzwonilam i jestem umowiona na 1 lipca czyli lekko ponad miesiac przed.

image
image
ja sie umowilam 2 tygodnie przed slubem i wydaje mi sie ze skoncza do tego czasu. to porzadna firma nie moga podmisywac umowy jak wiedza ze sie nie wyrobia.

image
a ja uwazam ze 3 tygodnie wystarczą

image
image
Dzwoniłam właśnie do Madonny. Moja suknia już jest, ale Pani powiedziała, że na pierwszą przymiarkę będziemy umawiać się pod koniec czerwca lub na początku lipca. Powiedziała też, że jak chcę, to mogę przyjechać i zobaczyć kolor, ale tylko przez worek, żeby na pewno się nie zabrudziła. Suknia jest oryginalnie zapakowana i tak zostanie do pierwszej przymiarki.
Chyba pojadę tam dopiero na przymiarkę, bo jak ją zobaczę, to na pewno będę chciała przymierzyć :))) Już nie mogę się doczekać.

czyli moja pewnie też już czeka :)
fakt, nie ma sensu się spieszyć, może się pobrudzić, a ja zdążę przez miesiąc jeszcze trochę zgubić :)
ale jestem już gotowa do mierzenia i nie mogę się doczekać :)

niestety, zanim sie obejrzę - będzie już po ślubie :/
polubiłam ten czas oczekiwania :)

Kurczę... koleżanki mnie nastraszyły, więc chyba pojadę wcześniej... Zaczynam mieć paranoję :(

Nie martwcie sie dziewczyny ja na moja pierwsza przymiarke sukni poszlam tydzien przed weselem bo inaczej nie moglam, suknia byla do poprawek zrobili je w 2 dni jak przymierzalam po raz drugi musili tylko cos tam od spodu sszyc gdzie juz zrobili mi ro na miejscu wiec nie martwcie sie wszystko bedzie oki:)

image

image
W piątek mam przymiarkę :))) Ciekawa jestem baaaardzo jak suknia wygląda.

do mnie jeszcze nie dzwonili, poczekam do końca miesiaca i sama zadzwonię jak się nie odezwą :)

ewwa - napisz po przymiarce jak wrażenia :)
pozdrawiam

Do mnie też nie dzwonili. Sama zadzwoniłam tydzień temu. Chciałam umówić się na sobotę, ale w sobotę nie ma tam przymiarek. Na pewno dam znać jak było...

wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Madonny, aby zaprosić mnie na pierwszą przymiarkę, mam zadzwonić dzisiaj i podać jej kiedy mi pasuje ... jeszcze się zastanawiam, bo przyszły tydzień odpada :/
ale Lorna już tam jest :) i czeka na mnie :)

_karolcia_pf ale masz fajnie!!! ja jeszcze długo bede czekała na swoją suknie z madonny...już wiem jaka ale mam jeszcze troche czasu zeby ją zamówić...ale zrobie to w przeciągu 2 miesięcy :))

a jaki model sobie wypatrzyłaś?

_karolcia_pf napisał(a):

> a jaki model sobie wypatrzyłaś?
>
Moja to La sposa - SONAR :) Chciałam st.patrick baile ale wyglądała na mnie zbyt ciężko bo ma bardzo bogata i strojną koronkę a ja dość szerokie biodra... :/

_karolcia_pf napisał(a):

> wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Madonny, aby zaprosić mnie na
> pierwszą przymiarkę, mam zadzwonić dzisiaj i podać jej kiedy mi
> pasuje ... jeszcze się zastanawiam, bo przyszły tydzień odpada
> :/
> ale Lorna już tam jest :) i czeka na mnie :)

ooo to czekam też na Twoje wrażenia po przymiarce :)

umówię się dopiero na pierwszy tydzień lipca (choć nie wiem jak dam radę się doczekać :)

napewno napiszę co i jak, ale fotki dla bezpieczeństwa to wrzucę dopiero po ślubie w relacji ;)
pozdrawiam

_karolcia_pf ale Twoja Lorna jest śłiczna!!! Gratuluję wyboru :) Ależ będziesz pięknie wyglądała :)

A to bolerko koronkowe co jest na stronie też będziesz miała?? :)

gosik_sz napisał(a):

> A to bolerko koronkowe co jest na stronie też będziesz miała??
> :)
>
urzekł mnie ten piękny, długi welon i na niego się zdecydowałam ... z koronkowym bolerkiem było by trochę za dużo, więc bolerko będę miała tylko do kościoła z satyny z pół-rękawkiem (właśnie się szyje)

No włąśnie ja również jestem zakochana w tym welonie z koronką ... :) a powiedz ile kosztuje taki welon?? bo przez to mierzenie jak byłam w salonie całkiem się rozkojarzyłam i zapomniałam spytac :)
a widziałaś moją suknię?? napisałam Tobie powyżej jaką wybrałam bo pytałaś :)

z tego co pamiętam ... 800 zł za welon
obie suknie są śliczne, te koronki są przepiękne (ale Sonar rzeczywiście wygląda lżej) i za każdym razem jak patrzę na moje zdjęcie w Lornie, jak wybierałam suknię, nie mogę oderwać oczu, a to chyba oznacza, że to jest ta jedyna i żadnej innej nie chcę :)

hihi :) no ja narazie nei mam zdjęcia w swojej bo podobno trzeba podpisać umowę i wtedy można kliknąć fotkę :) ale jest rzeczywiscie tak jest to juz niedlugo bede ją miała :D a welon rzeczywiscie trochę kosztuje...... ale co tam :) WARTO :)

a nie mozna wypozyczyc welonu w Madonnie? Mi sie podoba welon za okolo 1000zł ale szalenstwem jest wydac tyle pieniedzy na welon, ktory zaloze tylko do kosciola. Musze sie spytac na przymiarce.

W sumie to nie moge sie doczekac, jestem umowiona na 1 lipca cos kolo 12.00

image
image
izaqueen nie mam pojęcia czy można wypożyczyc sam welon.... :/ Ale jak będziesz po przymiarce i zdasz relację to wszystkie się dowiemy i może tez w przyszłości skorzstamy :) a jaką Ty masz suknię??? :)

Wiecie co jak nie chcecie takiego drogiego welonu, to widziałam na rynku w Chyloni, babka ma tam mały salonik i szyje suknie, welony i bolerka tez ma. Widziałam tam sliczny welon, a ceny zaczynały sie podajze już od 100zł.
Ja pozyczam suknie, bolerko i welon w salonie Magda w Wejherowie i za wszystko płace 900zł.
image
image
image
ooo a masz może Martynka jakieś namiary na ten salonik?? czy welony w z koronką również tam są???

umówiłam się na pierwszą przymiarkę 2 lipca, czyli dokładnie miesiąc przed ślubem :)
dowiedziałam się, że są dwie ... pierwsza teraz, druga około tygodnia przed ślubem, w razie czego będą możliwe drobne poprawki

tak to prawda mi tez w madonnie tak Kobietka mówiła:) że ostateczna i przymiarka wraz z odbiorem sukni w tygodniu przedślubnym :)

moja suknia to model SALA La sposa

zapytam sie czy mozna welon wypozyczyc i napisze na forum.

image
image
hej
ja juz jestem po pierwszej przymiarce :)no i jestem zadowolona a suknie mam white one 175:) ogolnie super :)
Zaraz jadę na przymiarkę :) Już nie mogę się doczekać... ależ jestem podekscytowana :)))

czekam na wrażenia, może jakąś fotkę np. sukni na wieszaku, jeśli nie chcesz wstawiać swojego
powodzenia!

ja na moją przymiarkę czekam półtorej tygodnia jeszcze ... :)

Ja rowniez prosze o fotkę, bo tez chcialam upic te sukienkę, ale że w madonnie nie można jej przymierzyć to się nie zdecydowałam. jestem ciekawa jak wyglada na niekatalogowym zdjęciu

image
oooo izaqueen to masz bardzo podobny model do mojej :) czekam z niecierliwością na Wasze relacje :)) ciekawe jak będzie z tym welonem czy sie uda go wypożyczyć ;) ależ zazdroszczę, że już macie przymiarki tej jedynej, wybranej :))

ewwa ... jak przymiarka?
czekamy na relację :)

podbijam bo również jestem ciakawa :)

Przymiarka spoko. Moja suknia ma kolor idealny. Jak na razie wszystko się udało. Jeszcze tylko trzeba ją skrócić i zwęzić i zabieram ją do domu 23 lipca. Wklejam zdjęcia (mój A. i tak tu nie zagląda).

Dodam tylko, że ta broszka zostanie przyszyta, bo tak się odchyla...

image
image

image
image

ale pięknie !! doskonały wybór :) leży super:)

wyglądasz prześlicznie, dla Ciebie suknia idealna!
już się nie mogę doczekać mojej przymiarki
już 2 lipca :)

dzięki :)
mam nadzieję, że też wkleisz fotki po przymiarce :)))

super jestem pod wrażeniem te sukienjki sa naprawde sliczne dziewczyny jestemy boskie:)
_karolcia_pf masz przymiarke dzien po mnie, czekam na fotki z przymiarki :) jesli bedziesz chciala wkleic

image
image
też mam lornę:P przymiarka juz umowiona
wróżka a kiedy ślub?? :)

jeszcze nie wiem jak to zrobię, bo przymiarka w Madonnie na 17:00 z moimi kobietkami, a o 16:00 z moim narzeczonym chciałam pojechać do Agnes na odbiór garnituru

może uda się to jakoś pogodzić

oczywiście fotki postaram się wrzucić :)

jeszcze 8 dni do przymiarki :)

mam welon do sukni SALA z Madonny tyle ze 2,5m. jest gladki i mieniacy sie. W salonie kosztuje 250 PLN. Moge sprzedac duzo taniej jesli ktos jest zainteresowany. Pozdrawiam

image
image
Dziewczyny nie chcecie odsprzedać welonu koronkowego ?

Wlasnie wrocilam do domku z Gdyni, bylam na przymiarce.
Nie moge nic zarzucic, bardzo mi sie podobalo bo w koncu widzialam swoja suknie. Nie moglam sie doczekac tego momentu bo zamawialam ja w listopadzie i troche czekalam. Odbior pod koniec lipca :)

Kilka fotek jesli macie ochote poogladac, jak widac sukienka juz jest podlozona i tren przypiety tam gdzie maja byc wszyte guziczki. Zaluje tylko, ze nie zrobilam zdjecia trenu w calej okazalosci bo jest naprawde piekny i dluuugi. Aaa i jest troche opieta bo trzeba ja poszerzyc, wiec teraz jeszcze dziwnie wyglada

image

image

moje butki:
image

i podpiety tren, ale jak juz beda wszyste guziczki to wszystko co odstaje bedzie schowane
image

image
image
pytalam rowniez o mozliwosc wypozyczenia welonu i niestety tylko sprzedaja.

image
image
ile kosztuje taka suknia w Madonnie ??? i za ile sa welony??? jaki jest przedział cenowy?? sukienek i welonów?/?

imageimage
sukienka taka jak ta kosztuje 3690zł a z welonami roznie 250zł za mgielke 1,5 metra az do 1500 za dlugie z koronka

image
image
to ja może wkleję moją lornę skoro widzę, że jest nas więcej. Zdjęcie jest "z" poprzedniej właścicielki. Moje zdjęcia za 2 tygodnie :)
Chyba, że teraz pstryknę tak z wieszaka jeśli kogoś interesuje jak wygląda nie w katalogu :)
Zmierzyć nie mogę, bo wyprałam i jest mokra (śmierdziała mi chemią po czyszczeniu chemicznym)
Teraz wygląda lekko i świeżo, no i pachnie "po mojemu"

image
image

image[/url]image[/url]
oj coś mała.... jeszcze raz
image
image

image[/url]image[/url]
Lorna tez jest super, slicznie lezy na tej babeczce i na Tobie ajeczka napewno tez bedzie wygladac super

image
image
mam nadzieję, bo schudłam ze 4 kg i trochę na mnie wisi :(

image[/url]image[/url]
izaqueen piękna suknia a Ty wyglądasz w niej jak prawdziwa księżniczka!! :) powiedz gdzie kupowałaś buty?? bardzo mi się podobają :) co do welonów... ceny kosmiczne...ja chce z koronką i nie popuszcze :) a powiedz jaki w koncu Ty welon bedziesz miala?? ten co na zdjeciach????

jestem po pierwszej przymiarce ... fotki postaram się wrzucic później, bo muszę się konspirować przed Moim Przyszłym Mężem, który jest bardzo ciekawy mojej sukni (rzadko robię zakupy bez Niego i nie mam żadnych sekretów, dlatego gryzie Go, że nie chcę Mu pokazać ;)

Lorna - powiem krótko - jest moja, tylko moja - czuję się w niej wyjątkowo, jest piękna ... ta koronka, ten tren, ten welon ... po prostu Bajka!

Finalny odbiór 18 lipca - JUŻ!!!

taka ciekawostka: podczas mojej przymiarki wtargnęły do salonu dwie awanturnicze kobietki, które zarzucały, że córka jednej z nich dostała suknię używaną jako nową, poza tym poplamioną i do tego obciętą, a nie podłożoną i teraz będą miały problem ze sprzedażą jej wyższej dziewczynie ... gdzieś już czytałam o takich przypadkach, tylko chyba w innym salonie ... wydaje mi się bardzo podejrzane, że taka sprawa wypływa dopiero po uroczystości ... jak ja będę odbierała suknię to dokładnie ją obejrzę czy nie ma plam, do pierwszej przymiarki dostałam fabrycznie nową, co można było wyczuć i myślę, że wyczuję to też drugi raz ... poza tym nie chciałabym mieć podłożonej sukni, bo to nie ten fason ... w każdym razie panie obiecały pewną antyreklamę, z którą ja się nie zgodzę ... na dzień dzisiejszy bardzo polecam salon Madonna: profesjonalna obsługa, bardzo sympatyczna, suknie piękne, wszystko doskonałe :)

mi tez sie bardzo podobaja welony z koronka, ale jak przymierzylam kilka do sukni to czegos bylo tam za duzo i zdecydowalam sie na mgielke, ale sama go robie. Zreszta juz jest gotowy. Bedzie bardzoo dlugi dwuwarstwowy i zdejme go po kosciele. Zostalo mi jeszcze duuuzo tiulu i zrobie sobie kwiatki tiulowe wpinane we wlosy na wesele.

image
image
izaquuen: no mi tez z tym welonem z koronki jakoś nie tak - "za dużo mnie", dlatego planowałam iść w ogóle bez welonu, tak mnie ten oryginalny przestraszył. Ale zrobiłam właśnie jednowarstwowy z mgiełki i wygląda super, prawie go nie ma ;) a ja jestem zwolenniczką - im mniej tym lepiej :)

image[/url]image[/url]
jesli chodzi o buty to znalazlam je przez przypadek, w sklepie ktory byl w likwidacji. Kupilam je u siebie w Lęborku za bagatela 39zł. Firma to elegance shoes. Szukalam ich strony ale chyba nie maja.

image
image
o kurcze szkoda ... :( bo wydają się byc sliczne :)) co do welonu to ja narazie nie mierzyłam tego z koronką wiec narazie to tylko moje wyobrazenia, ktore moga ulec zmianie :) jeszcze troszke czasuuu :)

Dziewczyny, nie kupujcie butów w madonnie tak sa droższe o 100 zl, te same modele w franage i agnes kosztuja 100 zl mniej.
A orientujecie sie moze kosztuje tam welon prosty i krotki, bo nie chce przeplacać, jak bede szla na przymiarke to tez bym go chiclala juz miec

image
ja będę miała orginalny welon do Lorny, czyli z koronką, a do tańców kupuję krótszy, tylko do pasa z lekkim połyskiem, dwuwarstwowy za 150 zł

karolcia_pf prosimy o fotki:)

patrzac na ceny welonow w madonnie ja bym sie nie zdecydowala na ich kupno. Chodzi mi o welon-mgielka, cos takiego mozna kupic lub wyczarowac samemu za o wieeele mniejsze pieniadze. Rozumiem welon z koronka bo ta koronka jest droga ale oni i tak na tym zarabiaja niezle.
Dla przykladu moj welon kosztowal mnie okolo 50zł (mgielka, 3,5 metra)
a ten ktory ja przymierzalam w madonnie 250zł (i byl krotszy niz moj)

image
image
hej ja kupilam bardzo podobne buty za 69 zl tez z kokardka:)
Dziewczyny jak byłyście w Madonnie to czy widziałyście suknie Pronovias Davis, a może któraś z was ją mierzyła ??

welony

http://www.allegro.pl/item400809589_camella_welon_slubny_model_wl048.html

http://www.allegro.pl/item389643676_wielka_promocja_welon_lamowka_albo_zylka.html

ten drugi link: nie sugerujcie sie wtym welonem ktory jest akurat wystawiony na aukcji,tylko obejrzyjcie sobie cale 100 rodzaji:) uwazxam ze ma dobre ceny babka.

up

a ja dzisiaj odbieram moją Lornę :)
z jednej strony już się nie mogę doczekać, a z drugiej wolałabym jak najpóźniej
mam stresa, że schudnę albo przytyję i nie będzie tak leżała jak dzisiaj :/

ja tez 11 odebralam moja sukienke white one
to ja może z innej beczki trochę: pojechałam w podróż poślubną w mojej lornie. Coś potem musiałam z nią zrobić, żeby się nie zniszczyła i nie zawadzała w samochodzie. Zwinęłam ją więc ciasno i schowałam w worek. Pakunek był lekki, wielkości pudełka na buty. Po rozłożeniu suknia wygląda idealnie :)
Jednak porządne te kiecki z Pronoviasa ;)

image[/url]image[/url]
a z moją mamą miałyśmy wrażenie, że jest pognieciona i będziemy ją prasować delikatnie w dniu ślubu, ale ona i tak by się pewnie wygniotła, dlatego nie robiłam problemu przy odbiorze, za to obejrzałam ją dokładnie

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry