Widok
Ja zamawiałam jeszcze w styczniu. Wiem,że na miejscu miała być pod koniec maja lub na początku sierpnia. Ale na kartce z madonny napisali mi, że zadzwonią 3 tyg przed ślubem. Czy to nie za późno??? Mam paranoję, że coś może być nie tak z sukienką... Ale to tylko paranoja - nie mam żadnych przesłanek, żeby tak myśleć poza tym, że mojej sukienki nie mieli w salonie, więc nie widziałam jak wygląda w wybranym przeze mnie kolorze... ehh
Dzwoniłam właśnie do Madonny. Moja suknia już jest, ale Pani powiedziała, że na pierwszą przymiarkę będziemy umawiać się pod koniec czerwca lub na początku lipca. Powiedziała też, że jak chcę, to mogę przyjechać i zobaczyć kolor, ale tylko przez worek, żeby na pewno się nie zabrudziła. Suknia jest oryginalnie zapakowana i tak zostanie do pierwszej przymiarki.
Chyba pojadę tam dopiero na przymiarkę, bo jak ją zobaczę, to na pewno będę chciała przymierzyć :))) Już nie mogę się doczekać.
Chyba pojadę tam dopiero na przymiarkę, bo jak ją zobaczę, to na pewno będę chciała przymierzyć :))) Już nie mogę się doczekać.
czyli moja pewnie też już czeka :)
fakt, nie ma sensu się spieszyć, może się pobrudzić, a ja zdążę przez miesiąc jeszcze trochę zgubić :)
ale jestem już gotowa do mierzenia i nie mogę się doczekać :)
niestety, zanim sie obejrzę - będzie już po ślubie :/
polubiłam ten czas oczekiwania :)
fakt, nie ma sensu się spieszyć, może się pobrudzić, a ja zdążę przez miesiąc jeszcze trochę zgubić :)
ale jestem już gotowa do mierzenia i nie mogę się doczekać :)
niestety, zanim sie obejrzę - będzie już po ślubie :/
polubiłam ten czas oczekiwania :)
url=http://www.maluchy.pl]
[/url]

Nie martwcie sie dziewczyny ja na moja pierwsza przymiarke sukni poszlam tydzien przed weselem bo inaczej nie moglam, suknia byla do poprawek zrobili je w 2 dni jak przymierzalam po raz drugi musili tylko cos tam od spodu sszyc gdzie juz zrobili mi ro na miejscu wiec nie martwcie sie wszystko bedzie oki:)
_karolcia_pf napisał(a):
> wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Madonny, aby zaprosić mnie na
> pierwszą przymiarkę, mam zadzwonić dzisiaj i podać jej kiedy mi
> pasuje ... jeszcze się zastanawiam, bo przyszły tydzień odpada
> :/
> ale Lorna już tam jest :) i czeka na mnie :)
ooo to czekam też na Twoje wrażenia po przymiarce :)
> wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Madonny, aby zaprosić mnie na
> pierwszą przymiarkę, mam zadzwonić dzisiaj i podać jej kiedy mi
> pasuje ... jeszcze się zastanawiam, bo przyszły tydzień odpada
> :/
> ale Lorna już tam jest :) i czeka na mnie :)
ooo to czekam też na Twoje wrażenia po przymiarce :)
gosik_sz napisał(a):
> A to bolerko koronkowe co jest na stronie też będziesz miała??
> :)
>
urzekł mnie ten piękny, długi welon i na niego się zdecydowałam ... z koronkowym bolerkiem było by trochę za dużo, więc bolerko będę miała tylko do kościoła z satyny z pół-rękawkiem (właśnie się szyje)
> A to bolerko koronkowe co jest na stronie też będziesz miała??
> :)
>
urzekł mnie ten piękny, długi welon i na niego się zdecydowałam ... z koronkowym bolerkiem było by trochę za dużo, więc bolerko będę miała tylko do kościoła z satyny z pół-rękawkiem (właśnie się szyje)
[/url]

z tego co pamiętam ... 800 zł za welon
obie suknie są śliczne, te koronki są przepiękne (ale Sonar rzeczywiście wygląda lżej) i za każdym razem jak patrzę na moje zdjęcie w Lornie, jak wybierałam suknię, nie mogę oderwać oczu, a to chyba oznacza, że to jest ta jedyna i żadnej innej nie chcę :)
obie suknie są śliczne, te koronki są przepiękne (ale Sonar rzeczywiście wygląda lżej) i za każdym razem jak patrzę na moje zdjęcie w Lornie, jak wybierałam suknię, nie mogę oderwać oczu, a to chyba oznacza, że to jest ta jedyna i żadnej innej nie chcę :)
[/url]

Wiecie co jak nie chcecie takiego drogiego welonu, to widziałam na rynku w Chyloni, babka ma tam mały salonik i szyje suknie, welony i bolerka tez ma. Widziałam tam sliczny welon, a ceny zaczynały sie podajze już od 100zł.
Ja pozyczam suknie, bolerko i welon w salonie Magda w Wejherowie i za wszystko płace 900zł.

Ja pozyczam suknie, bolerko i welon w salonie Magda w Wejherowie i za wszystko płace 900zł.

Wlasnie wrocilam do domku z Gdyni, bylam na przymiarce.
Nie moge nic zarzucic, bardzo mi sie podobalo bo w koncu widzialam swoja suknie. Nie moglam sie doczekac tego momentu bo zamawialam ja w listopadzie i troche czekalam. Odbior pod koniec lipca :)
Kilka fotek jesli macie ochote poogladac, jak widac sukienka juz jest podlozona i tren przypiety tam gdzie maja byc wszyte guziczki. Zaluje tylko, ze nie zrobilam zdjecia trenu w calej okazalosci bo jest naprawde piekny i dluuugi. Aaa i jest troche opieta bo trzeba ja poszerzyc, wiec teraz jeszcze dziwnie wyglada

moje butki:

i podpiety tren, ale jak juz beda wszyste guziczki to wszystko co odstaje bedzie schowane

Nie moge nic zarzucic, bardzo mi sie podobalo bo w koncu widzialam swoja suknie. Nie moglam sie doczekac tego momentu bo zamawialam ja w listopadzie i troche czekalam. Odbior pod koniec lipca :)
Kilka fotek jesli macie ochote poogladac, jak widac sukienka juz jest podlozona i tren przypiety tam gdzie maja byc wszyte guziczki. Zaluje tylko, ze nie zrobilam zdjecia trenu w calej okazalosci bo jest naprawde piekny i dluuugi. Aaa i jest troche opieta bo trzeba ja poszerzyc, wiec teraz jeszcze dziwnie wyglada

moje butki:

i podpiety tren, ale jak juz beda wszyste guziczki to wszystko co odstaje bedzie schowane

to ja może wkleję moją lornę skoro widzę, że jest nas więcej. Zdjęcie jest "z" poprzedniej właścicielki. Moje zdjęcia za 2 tygodnie :)
Chyba, że teraz pstryknę tak z wieszaka jeśli kogoś interesuje jak wygląda nie w katalogu :)
Zmierzyć nie mogę, bo wyprałam i jest mokra (śmierdziała mi chemią po czyszczeniu chemicznym)
Teraz wygląda lekko i świeżo, no i pachnie "po mojemu"

[/url]
[/url]
Chyba, że teraz pstryknę tak z wieszaka jeśli kogoś interesuje jak wygląda nie w katalogu :)
Zmierzyć nie mogę, bo wyprałam i jest mokra (śmierdziała mi chemią po czyszczeniu chemicznym)
Teraz wygląda lekko i świeżo, no i pachnie "po mojemu"

jestem po pierwszej przymiarce ... fotki postaram się wrzucic później, bo muszę się konspirować przed Moim Przyszłym Mężem, który jest bardzo ciekawy mojej sukni (rzadko robię zakupy bez Niego i nie mam żadnych sekretów, dlatego gryzie Go, że nie chcę Mu pokazać ;)
Lorna - powiem krótko - jest moja, tylko moja - czuję się w niej wyjątkowo, jest piękna ... ta koronka, ten tren, ten welon ... po prostu Bajka!
Finalny odbiór 18 lipca - JUŻ!!!
taka ciekawostka: podczas mojej przymiarki wtargnęły do salonu dwie awanturnicze kobietki, które zarzucały, że córka jednej z nich dostała suknię używaną jako nową, poza tym poplamioną i do tego obciętą, a nie podłożoną i teraz będą miały problem ze sprzedażą jej wyższej dziewczynie ... gdzieś już czytałam o takich przypadkach, tylko chyba w innym salonie ... wydaje mi się bardzo podejrzane, że taka sprawa wypływa dopiero po uroczystości ... jak ja będę odbierała suknię to dokładnie ją obejrzę czy nie ma plam, do pierwszej przymiarki dostałam fabrycznie nową, co można było wyczuć i myślę, że wyczuję to też drugi raz ... poza tym nie chciałabym mieć podłożonej sukni, bo to nie ten fason ... w każdym razie panie obiecały pewną antyreklamę, z którą ja się nie zgodzę ... na dzień dzisiejszy bardzo polecam salon Madonna: profesjonalna obsługa, bardzo sympatyczna, suknie piękne, wszystko doskonałe :)
Lorna - powiem krótko - jest moja, tylko moja - czuję się w niej wyjątkowo, jest piękna ... ta koronka, ten tren, ten welon ... po prostu Bajka!
Finalny odbiór 18 lipca - JUŻ!!!
taka ciekawostka: podczas mojej przymiarki wtargnęły do salonu dwie awanturnicze kobietki, które zarzucały, że córka jednej z nich dostała suknię używaną jako nową, poza tym poplamioną i do tego obciętą, a nie podłożoną i teraz będą miały problem ze sprzedażą jej wyższej dziewczynie ... gdzieś już czytałam o takich przypadkach, tylko chyba w innym salonie ... wydaje mi się bardzo podejrzane, że taka sprawa wypływa dopiero po uroczystości ... jak ja będę odbierała suknię to dokładnie ją obejrzę czy nie ma plam, do pierwszej przymiarki dostałam fabrycznie nową, co można było wyczuć i myślę, że wyczuję to też drugi raz ... poza tym nie chciałabym mieć podłożonej sukni, bo to nie ten fason ... w każdym razie panie obiecały pewną antyreklamę, z którą ja się nie zgodzę ... na dzień dzisiejszy bardzo polecam salon Madonna: profesjonalna obsługa, bardzo sympatyczna, suknie piękne, wszystko doskonałe :)
[/url]

mi tez sie bardzo podobaja welony z koronka, ale jak przymierzylam kilka do sukni to czegos bylo tam za duzo i zdecydowalam sie na mgielke, ale sama go robie. Zreszta juz jest gotowy. Bedzie bardzoo dlugi dwuwarstwowy i zdejme go po kosciele. Zostalo mi jeszcze duuuzo tiulu i zrobie sobie kwiatki tiulowe wpinane we wlosy na wesele.
izaquuen: no mi tez z tym welonem z koronki jakoś nie tak - "za dużo mnie", dlatego planowałam iść w ogóle bez welonu, tak mnie ten oryginalny przestraszył. Ale zrobiłam właśnie jednowarstwowy z mgiełki i wygląda super, prawie go nie ma ;) a ja jestem zwolenniczką - im mniej tym lepiej :)
[/url]
[/url]

patrzac na ceny welonow w madonnie ja bym sie nie zdecydowala na ich kupno. Chodzi mi o welon-mgielka, cos takiego mozna kupic lub wyczarowac samemu za o wieeele mniejsze pieniadze. Rozumiem welon z koronka bo ta koronka jest droga ale oni i tak na tym zarabiaja niezle.
Dla przykladu moj welon kosztowal mnie okolo 50zł (mgielka, 3,5 metra)
a ten ktory ja przymierzalam w madonnie 250zł (i byl krotszy niz moj)
Dla przykladu moj welon kosztowal mnie okolo 50zł (mgielka, 3,5 metra)
a ten ktory ja przymierzalam w madonnie 250zł (i byl krotszy niz moj)
welony
http://www.allegro.pl/item400809589_camella_welon_slubny_model_wl048.html
http://www.allegro.pl/item389643676_wielka_promocja_welon_lamowka_albo_zylka.html
ten drugi link: nie sugerujcie sie wtym welonem ktory jest akurat wystawiony na aukcji,tylko obejrzyjcie sobie cale 100 rodzaji:) uwazxam ze ma dobre ceny babka.
to ja może z innej beczki trochę: pojechałam w podróż poślubną w mojej lornie. Coś potem musiałam z nią zrobić, żeby się nie zniszczyła i nie zawadzała w samochodzie. Zwinęłam ją więc ciasno i schowałam w worek. Pakunek był lekki, wielkości pudełka na buty. Po rozłożeniu suknia wygląda idealnie :)
Jednak porządne te kiecki z Pronoviasa ;)
[/url]
[/url]
Jednak porządne te kiecki z Pronoviasa ;)