Widok
my mamy mazdę 5 akurat i to jest nowsza wersja starej Premacy - mamy 3 foteliki i jeszcze spoooro miejsca na inne (wózek, walizki, itp.) szpargały - bardzo jesteśmy zadowoleni
ja akurat nie pomogę bo jesteśmy pierwszymi włascicielami więc to zawsze inaczej. Nasza Mazda ma 4 lata i nic jej do tej pory nie dolega w żadnym względzie także nie mieliśmy okazji sprawdzić jak z cześciami i ich kosztem.
My też nie mieliśmy większych napraw, tylko jakieś klocki hamulcowe itp. czyli naprawy związane z normalną eksploatacją. Nic poważnego nigdy się nie działo. Samochód mamy z 2004 roku i jesteśmy drugim właścicielem. Siedzenia są w mazdzie premacy wyżej przez to nasz synek w foteliku ma jeszcze lepszą widoczność i bardzo mu to odpowiada ;)
Moi rodzice mają mazdę premacy i uważam że świetnie nadaje się na rodzinne autko. Ja akurat nią jeździłam tylko z moim maluszkiem ale wydaje mi się że 3 foteliki spokojnie się zmieszczą. Mają rocznik 2002 i w sumie oprócz tego że wymieniają to co trzeba to nic się nie psuje, a części wcale nie są takie drogie bo inaczej by nie kupili tego auta. Chyba że diesel to wtedy wiadomo że niektóre rzeczy są droższe jak np. rozrząd który teraz muszą wymienić aż za 1000 zł
Agnieszka,ekspertem od samochodów nie jestem,ale kiedyś wyczytałam na forum fotelikowym, że jak chcesz 3 foteliki z tyłu,to już powinien jednak być typowy van (właśnie jak espace, ford galaxy,sharan itp), a nie minivan (jak picasso).My mamy 2 dzieci i renault scenic,niby są 3 fotele z tyłu,osoba dorosła się zmieści między 2 fotelikami dość komfortowo,ale 3 fotelików prawidłowo to się raczej nie uda zapiąć (a tak wizualnie citroen jest taki sam albo mniejszy)
Asiu, ja do rozważenia podrzucę Ci inne auto: Volkswagen Touran. Trzy osobne fotele z tyłu. W bagażniku jeszcze 2 składane fotele, ale gdy są złożone, masz bardzo pojemny bagażnik. Auto pojemne, ale zgrabne. Osobiście nie posiadam, ale sąsiedzi mają. Wszystko zapakują :)
Zdjęcia poglądowe wnętrza:
http://moto.gratka.pl/tresc/volkswagen-touran-15080562.html#46226a8d4e2d27d0,1
Zdjęcia poglądowe wnętrza:
http://moto.gratka.pl/tresc/volkswagen-touran-15080562.html#46226a8d4e2d27d0,1
Renauld grand espace za wielki dla mnie :)
tourana oglądałam, ale nie wiem ;) najpierw przymierzę się do xsary chyba :) w maździe przymierzałam wszystkie trzy foteliki i spokojnie weszły, a mazda nie jest mega wielka, ale ma 3 takiej samej szerokości fotele... nie wiem jak touran, ale w jakiejś kii pokroju tourana i peugeocie, które mają 3 osobne fotele a nie kanapę, ale po środku fotel węższy niż te zewnętrzne, to niestety fotelik się nie zmieścił
tourana oglądałam, ale nie wiem ;) najpierw przymierzę się do xsary chyba :) w maździe przymierzałam wszystkie trzy foteliki i spokojnie weszły, a mazda nie jest mega wielka, ale ma 3 takiej samej szerokości fotele... nie wiem jak touran, ale w jakiejś kii pokroju tourana i peugeocie, które mają 3 osobne fotele a nie kanapę, ale po środku fotel węższy niż te zewnętrzne, to niestety fotelik się nie zmieścił
ad. touranów, to bierz pod uwagę tylko silnik 1.9 te z 2.0 mają wadliwą konstrukcję i non stop się psują, a i jak robisz małe przebiegi typu przedszkole, złobek, szczepienie etc to kup benzyna, disel mniej pali , ale to pozorna oszczędność, dużo kosztuje potem wymiany częśći filtry fap, turbospreżyny etc.