Widok

Samotni rodzice...

Temat podsunęła mi wypowiedź jednego z forumowiczów.Czy samotni rodzice są w jakikolwiek sposób dyskryminowani w środowisku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Inka, bo jeśli ktoś podkreśla swoja samotnomatczynośc i korzysta z niej na każdym kroku, to głównie takie, o których pisał Martionez. Pozostałe kobiety są po prostu matkami. Ludźmi. Radzącymi sobie lepiej lub gorzej. Żadna normalna kobieta nie pisze: jestem samotną matką szukam pracy. Normalna napisze: jestem kobietą, mam tyle i tyle lat, umiem to i to - szukam pracy.
To są te różnice.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Martinez
ja nie sądze abym była nieuczciwa ale nie uważam, że miałam najgorszą sytuację.
Czas na latanie po mopsach i sadach tez miałam, tylko, że nie lubie, więc nie latalam.
Jak teraz patrze wstecz, rozmawiając z Wami to sama zastanawiam sie z czego ja płaciłam za te liczne dziecięce zajęcia: gra na instrumentach, salsa, narty, zagle, jezyki i cos tam jeszcze.
Nie moge juz tego czytac bo zaczne zrzedzic, a tego nie chce.
Wole widziec ten mój rózowy swiat z dobrymi ludzmi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nooo właśnie... i to jest właśnie to!!! patrzysz na wszystko przez pryzmat swojej osoby! ty chyba sobie nie zdajesz sprawy jak żyją inni ludzie i patrzysz przez różowe okulary bo ty trafiłaś na dobrych ludzi.. ok! naprawdę szczerze fajnie żę tak trafiłaś :) ale zapytaj jakiejs matki z 3 dzieci albo lepiej tych dzieci.. czy one były nartach , żaglach itd.. to jest właśnie dramat.. a jak już zapytasz.. to wtedy sie czepiaj że ja jestem czarnowidzem ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Za narty i zagle nie placili mi dobrzy ludzie. Sama musialam na to zarobic, lub wlasnie cos sprzedac.
trzeba było sie zakręcić mops organizuje wyjazdy.. albo jakiś tam caritas.. teraz rozumiesz do czego zmierzam?? ty musiał sprzedawać bo miałaś swoją dumę.. inni wybitnie naciągają na takie wyjazdy.. mimo ze ich stać..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A nie zauważyłaś,że w wielu wypowiedziach przewija się wątek dyskryminacji?To pisanie o cwanych matkach korzystających z ogromnej forsy w postaci zasiłków i alimentów? Tak budowany obraz samotnego rodzica nie nastraja nikogo pozytywnie:(
Wiem, ze organizuje bo jezdzilam jako opiekunka,na zasadzie wolontariatu, na wyjazdy dla dzieci z rodzin ubogich.
Potem moje dzieci (niektóre) równiez tak jezdzily. Opiekowaly sie dziećmi za darmo.
"Dzień dobry. Kobieta poszukuje mężczyzny. Żeby było jasne: NIE szukam ojca dla swych dzieci. NIE szukam kochanka."
;)
A wystarczy w takim ogłoszeniu napisać: sorry - sama nie wiem czego chcę ;)

@mikro
"Nie chciałam się udzielać, ale po prostu muszę."
Wow. A myślałem , że Ty jednak dajesz radę ;)
Kolejna poległa ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie chciałam się udzielać, ale po prostu muszę. Anno, Ty masz już dorosłe dzieci, można powiedzieć, że kiedy zostałaś samotną matką, to były "inne czasy". Ja jestem od jakiegoś czasu samotną matką i w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby korzystać z MOPSu czy jakiejkolwiek innej pomocy ze strony państwa. Nie zarabiam kokosów, dostaję alimenty od byłego, których wysokość sami ustaliliśmy, a sąd na naszym kulturalnym rozwodzie zasądził. Były widuje dzieci, jest dla nich tatą, mimo że ma nową rodzinę. Dzieci chodzą na zajęcia dodatkowe i niczego im nie brakuje. Martinez, daleko mi do Twoich uogólnień... Anno, dziś też można spotkać dobrych ludzi i ja również na takich trafiam. Nikt się ode mnie nie odsunął, bo zmienił się mój status. W zasadzie to nawet rozszerzyło się grono moich znajomych i poznałam wspaniałego faceta.
Inka, tyle znajdziesz odpowiedzi, co osób nazywanych samotnymi rodzicami. A odpowiadając na Twoje pytanie: czy czuję się dyskryminowana? Nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Inka - ale tak jest , są matki i "samotne matki" świat jest zróżnicowany, nie ma jednego przepisu na kobietę bez męża - i o tym mówimy. Martinez ma 100% racji.
Inko, niestety są ludzie, którzy dostrzegają i zapamiętują głownie to, co jest złe, co smutne,nie zważając na tych, którzy są uczciwi, wrażliwi
no to wiemy że już wiemy! dlatego proponuje zgodę na tej płaszczyźnie :) kochamy nasze mamy i ich nie oddamy :)
@ Ex, skoro dzieci ojca mają, ona kochanka widocznie też ,to znaczy, że: facet ma przynosić kasę, naprawić kran, czasem ugotować obiad, zabrać na wycieczkę i pójść do kina, i do znajomych, a w święta pokazać się u rodziny.. ;):D)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ex, zabawne, o 16:51 odpowiedziałeś na mój wpis z 16:52 ;)
Mikronezja....to cieszy mnie to bardzo i przywraca wiarę w ludzi bo czytając niektóre wypowiedzi troszkę zwątpiłam:)
Graszka...i tu się z Tobą zgodzę:)
Ex....nie piszesz w temacie,chcesz popisać o poszukiwaniach partnerów to proponuję załóż taki wątek,to nie boli:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ex ma już kilka takich wątków na koncie.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Inko, zdenerwowało go moje pytanie....
I dowalił mi.
Inka, myślę, że nie ja jedna tak mam :)

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (309 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (59 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry