wątek zablokowany

Widok

Sanatorium dla dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoras z mam byla ze swoim dzieckiem w sanatorium?
W zwiazku z tym, ze moi chlopcy stale choruja, zamierzam zlozyc wnioski, nasza pediatra obiecala, ze wypisze wszystkie potrzebne dokumenty.
I tu moje pytanie, jak dlugo czeka sie na przyznanie sanatorium? Podobno dzieci dostaja decyzje znacznie szybciej niz dorosli, ale moze ktos sie orientuje mniej wiecej czy jest to miesiac, dwa, trzy czy pol roku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ze swoimi dziewczynami byłam dwa razy w sanatorium i dwa razy bylismy w Rabce
ja płaciłam 75 za dobę. 50 za spanie i 25 jedzenie. można wziąć opcję bez jedzenia, ale sanatorium w którym byliśmy było bardzo daleko od cywilizacji i nie dało się nawet na pieszo z gór zejść do sklepu (inna sprawa, że był październik i wysoko w górach cały czas mgła więc strach było wychodzi poza obręb ośrodka).
niby to dużo za pobyt obiekuna, ale pomyśl, że dzieląc to na trzy osoby to wychodzi suma do przełknięcia;)
mam trochę starsze dzieci i wynudziłam się przez ten miesiąc jak mops, bo dzieciaki były zajęte od rana do wieczora (zabiegi, zajęcia, wycieczki). warto pojechać.
jej, poczytalam o tym osrodku, wszedzie az 80 zl placi opiekun?
M - ale czy to nie trzeba zalatwiac przez NFZ? Ja myslalam, ze procedura jest taka sama jak u doroslych, skierowanie wysyla sie do NFZ, oni przysylaja do domu decyzje ze wskazaniem konkretnego osrodka, do ktorego dziecko ma jechac.
z całego serca mogę Ci polecić sanatorium dla dzieci w miejscowosci Górki Wielkie w woj.sląskim. byłam z corka w lipcu i jestem bardzo zadowolona. z opieki jak i z samego pobytu i okolicy. wiecej szczegółów moge Ci podac przez gg 3232498. przede wszsytkim jest taki plus ze pediatra wystawia Ci skierowanie,Ty dzwonisz do osrodka,ustalasz termin i wysylasz listem poleconym skierowanie. Terminy sa dosc szybkie. http://www.osrodek-bucze.pl/ tu jest link do osrodka.szczerze polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do pół roku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry