Widok

Seks po porodzie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
Jak wyglądał wasz pierwszy raz po porodzie czy odczuwacie jakąś różnicę?
Ja po dwóch miesiącach spróbowałam i w trakcie rozpłakałam się ponieważ moja pochwa jest dużo luzniejsza i nic nie czułam dodam że karmię piersią rodziłam sn z nacięciem.Z tego powodu już nie chcę uprawiać seksu.
Jak myślicie czy pochwa z czasem jeszcze się zejdzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i mąż jesteśmy zadowoleni :) Muszę się przyznać, że po drugim porodzie jest lepiej niż po pierwszym ale może to dlatego, że teraz miałam robiona plastykę po poprzednim nacinaniu i jest o niebo lepiej :) Trzymam kciuki oby powróciła przyjemność z seksu :)
image
image

image
a co to jest 'plastyka po poprzednim nacięciu'?
Bauaganiarka to jest poprawka po poprzednim spieprzonym szyciu że się tak wyrażę :/ Ostatnie moje szycie odczuwałam przez prawie 4 lata, blizna strasznie mnie ciągnęła ale mam na szczęście już to za sobą :)
image
image

image
"zejść" się nie zejdzie, ale może nie to jest problemem wcale - proponuję iść do ginekologa. Równie dobrze może to być wpływ działania hormonów. Jesli jednak czujesz za dużo "luzu" to jeśli lekarz da Ci stosowne skierowanie możesz się domagać "naprawienia" pochwy po źle wykonanym cieciu lub szyciu. Moja siostra jest właśnie w trakcie oczekiwania na taki zabieg plastyczny - już po badaniach.
o matko.. czasem jak czytsam te wypowiedzi na forum, to az odechciewa mi sie kiedys zajsc w ciaze :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie po porodzie też było luźniej. nie wiem czy to mi sie zlazło czy się przyzwyczaiłam, ale już tego nie czuję, nauczyliśmy się siebie od nowa.
image
image
[url=http://www.suwaczek.pl/]image[/
ja nie miałam naciecia a tez jest luzniej - chociaz wedlug meza nie jakos duzo. Za to pani ginekolog na wizycie kilka dni temu nastraszyla mnie ze jest tak strasznie luzno i kazala robic cwiczenia podobne do tych kegla ale nie tak aby zatrzymywac siusiu tylko bardziej pupą (tak jakbysmy mialy biegunke i staraly sie ja zatrzymac - slowa mojej p.doktor hehe).
No i kategoryczny zakaz dzwigania czegos wiecej niz dziecko.
Troche mnie to zdolowalo ze przez 8 miesiecy sie nie zregenerowalam ale ambitnie cwicze i podobno po pol roku bedzie widac efekt.
Wszystko tez podobno zalezy od budow kobiety i ilosci elastycznych wlokien w pochwie - niestety u mnie wyglada ze mam bardzo malo i dla tego tak dlugo to trwa :/

A co do sexu to jak masz ochote to nie bron sobie - porozmawiaj z mezem, zapytaj co on czuje, powiedz jak Ty sie czujesz; mozecie sprobowac nowych pozycji, moze te co wczesniej nie byly atrakcyjne teraz okaza sie odpowiednie ?
jak dobrze miec jednak cesarke i pozniej nie ma sie takich problemow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie niedługo bedzie rok po porodzie a nawet nie było podejścia :( mam takie obrzydzenie do siebie że chyba już nigdy nie pozwole sie tam dotknąć .. nikomu... i też żałuje że urodziłam a kupiłam sobie cc, ale skąd mogłam wiedzieć że dadzą mi do szycia jakiegoś przyuczającego się? buuuuuu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja po 1 sn tez bylam luzniejsza ale po 2 poprosilam o 1 szew wiecej ;p i jest ok :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ja ćwiczyłam mięśnie kegla, u nas jest o niebo lepiej też rodziłam sn i z nacięciem- wydaje mi się że dopiero teraz wiem czym jest orgazm:):):)
a myslisz ze tak latwo kupic sobie cc?
ja miałam az 3 wskazania do cc(położenie miednicowe,pępowina wokół szyi,ostatni miesiac brak przyrostu masy dziecka)i byłam w 39tyg i nie chcieli mi zrobić cc,czekali na skurcze,ale sie nie doczekali bo dostała krwawienia i wówczas zrobili cc
Rodziłam SN,nacinane krocze,pierwszy seks po porodzie po ok 2-3 miesiącach i nie był zbyt przyjemny.Potem było z górki w efekcie jest lepiej niż przed ciążą.
monika, myśle że bardzo łatwo, wystarczy mieć 6 tyś - ja miałam kase i od początku mówiłam że tylko Swissmed, ale uległam namowom koleżanek u których wszystko poszło pięknie i gładko i teraz po prostu żałuje (bo wydaje mi sie ze w prywatnej klinice nie dostałabym do szycie jakiegos świeżaka-choć moge sie mylic)
rodzilam dwojke dzieci SN i teraz jest jeszcze lepiej niz przed prodami :)

takze smith nie ma reguly niestety.
aleksandra, wiem, bo gdyby u wszystkich było tak jak u mnie to by gatunek ludzki wymarł

tylko dlaczego trafiło własnie KUR... na mnie :(
wiesz co a dlaczego wlasciwie nie bylo podejscia/ boisz sie bólu czy po prostu czujesz ze jestes nie wiem luźniejsza?

moze warto by bylo sie przelamac jednak.

powodzenia.
Smith też tak myślałam jak Ty po pierwszym porodzie, jestem teraz po drugim i naprawili to co spaprali i jest teraz super :-D Także jeszcze nic straconego :)
image
image

image
smith2002 a może jesteś źle zszyta i wystarczy mała poprawka?

Byłaś u lekarza?

Poza tym jak nie próbujesz to lepiej nie będzie niestety:(
Pierwszy raz po porodzie chyba rzadko należy do mega przyjemnych chociażby z powodu stresu ale powoli i to wraca do normy.
nie chodzi o bol, tylko o to jak to tam wszystko wygląda ... po prostu fuj ... wiec nie chce zeby ktos mnie tam dotykał ... od razu stają mi przed oczami sceny z porodówki - to nieszczesne nieudaczne szycie, wpychanie łap przez położne, przebijanie pęcherza bleeeee - chciałabym żeby mnie ktos tak porządnie w łeb strzelił żebym straciła pamięć i się odblokowała

chociaż kto wie, za kilka lat może wspomnienia nie będą już tak żywe
o nie Agusia, o nie :)

jakbym nawet kiedys zaszła w ciąże to już bym dziecka nie urodziła, chociażbym miała wziac kredyt to kupiłabym cc
To ja się przyłączę do tych, które czują poprawę po drugim porodzie. Po pierwszym było słabiutko, niestety też trafiłam na młodego lekarza, który chyba bał się mocno zszyć. Za to po drugim porodzie jest o wiele lepiej niż przed urodzeniem dzieci, pozdrawiam dr Pankau, świetny fachowiec.
image

image
u mnie po porodzie też było mało ciekawie - i to przez dłuższy czas - lekko pół roku (przede wszystkim ból....) teraz jest lepiej (1,5 roku), dla scisłosci też mineło odczucie "luźności",-choć do fajerwerków daleko ;/ także głowa do góry -będzie lepiej...no i polecam ćwiczenie mięsni kegla - mi mówił o tym gin przyjmujący poród...
a moj maz nie mogl sie ode mnie opedzic po porodzie. u mnie burza hormonow tak zadzialala ze po przyjsciu ze szpitala ja juz mialam ochote na sex. na porodowce polozna sie smiala, ze maz ma podziekowac z gory lekarzowi bo bedzie tatus zadowolony ") i tak rzeczywiscie jest.
pierwszy raz oczywiscie obawa obustronna i nie obylo sie bez lubrykantow. ale teraz jest juz ok i szczerze mowiac to nie wiem czy jest jakas roznica pomiedzy przed a po porodzie. zawsze bylo fajnie :P

smith a moze warto zasiegnac porady lekarza w tej kwesti? dokladnie nie wiem jaki lekarz sie tym zajmuje- ale mysle ze moze porada psychiatry albo seksuologa bylaby pomocna dla ciebie. i bron boze nie mowie tego zlosliwie, ale z checi pomocy. pozdrawiam
image

image
U nas też jest ok. Nawet lepiej niż przed ;) Ale ból minął dopiero 4-5 miesiecy po porodzie
oj widzę że u większości jest ok
widocznie jestem zle zszyta
zle się z tym czuję jestem zdołowana:(
ala - tylko się nie załamuj i nie poddawaj dziewczyno!!

Musisz iść do lekarza i powiedziec mu o swoich problemach. To jest do poprawki i musza Ci tą plastyke na koszt szpitala zrobić. życie sexualne jest niezwykle wazne dla człowieka, a dla młodej kobiety to już w ogóle. Nie mówię o zdrowiu związku, w którym jesteś.

Głowa do góry i marsz do lekarza. Walcz o swoje szczęście :)
Ala, a ty sobie nie wkręcasz? Rozmawiałaś o tym z mężem? Bo może ty widzisz problem, którego tak naprawdę nie ma (ja też jestem z takich problematycznych jakby co:))
image
kkasia1 mysle ze nie chodzi tu tylko o przyjemnosc meza. jesli ala pisala, ze wogole nie czuje meza to chyba problem jest duzy.

ja tez proponuje do lekarza i nie martwic sie na zapas
image

image
A czy mi chodzi o przyjemność męża??. Chodzi mi o to czy on czuje różnicę, może poprsostu martwi się na zapas.
image
rozmawiałam z mężem i on też czuje różnicę
u was naprawdę ani troszkę luzu nie czuć
czy to zależy od zszycia u mnie jeden szew rozszedł się i sam się zabliznił może to dlatego nie wiem ale nie jest ok
a może to wina hormonów i jak już nie będę karmić piersią to zrobi się ściślej?
Po porodzie z mizianiem było strasznie. Dopiero po ok 3 miesiącach było ok. Też czułam,że jest jakby luźniej... i marudziłam,że lekarka źle zaszyła ,ale teraz już jest ok..nie czuje tego luzu i partner też zadowolony....
dzięki dziewczyny za wsparcie
u nas lepiej niz przed ciążą :)
Lekarz który mnie zszywał zapytał mojego partnera przy porodzie : To zszywamy na dziewice?" ;)
ale było śmiechu ;))
pierwsze 2 miesiące po porodzie zero króliczkowania bo za bardzo bolało i czułam się nie komfortowo
imageimage
nic tylko rodzić bo po porodzie lepiej haha ; autorko wątku niektóre forumki to mają takie waginy że lepsze niż u niejednej dziewicy no i słonia w karafce też mają do kompletu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"nic tylko rodzić bo po porodzie lepiej haha ; autorko wątku niektóre forumki to mają takie waginy że lepsze niż u niejednej dziewicy"

Widocznie jeszcze mało wiesz na temat seksu i fizjologii kobiety po porodzie.

Bo to prawda wiadoma nie od dziś,że z powodu zmian hormonalnych i innych czynników seks może byc lepszy i bardziej satysfakcjonujący po ciąży niż przed.

O ile kobieta nie została źle zszyta i nie ma oporów psychicznych.
agusia, ja sobie zażyczyłam "na 16-tkę", a lek. na to, że na "16-tke" już nie szyją ;) W dzisiejszych czasach szyją na 14-tkę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też jestem zadowolona z seksu po porodzie;-) Po pierwszym synku to wręcz za ciasno było i kilka pierwszych razy bolało. A po drugim w sam raz;-)
u mnie jest ok tak jak przed
u mnie jest jakos ciasniej niz przed porodem :) dopiero po pol roku przestalam czuć blizne
image
image
moze w Redłowie ciasniej szyją ;)
No mi tez jakos ciasniej babka chyba zszyla i to nie w Redlowie wcale ;)
I tez s seksem teraz jest spoko, tylko czasu brakuje :P
za to w Wejherowie szyją beznadziejnie...
(chciałam napisać, że 'do dupy', ale aż tak dokładni to nie są ;) )
OMG :P
i tu się z Tobą nie zgodzę :P rodziłam w Wejherowie i nie mogę złego słowa powiedziec... tak jak wszędzie zależy to pewnie na kogo się trafi (trafiło)...
ja właśnie rodziłam w Wejherowie.
Nie narzekam ani na personel medyczny ani na bliznę poporodową :)
imageimage
nie ma jak cc wszystkim radzę:)
hejka
wracam do tego tematu gdyż chciałam się pochwalić że dopiero teraz (6 miesięcy po porodzie) zaczęłam odczuwać przyjemność i już nie ma tego luzu o którym pisałam wcześniej ,czuję że jest ściślej i razem z mężem jesteśmy zadowoleni.
Dzięki dziewczyny za wasze wsparcie.
Pozdrawiam.
ja też polecam Pankau jest świetny
no widzisz, czas leczy rany, nawet tam ;)
ala, u mnie było wręcz odwrotnie, aż 5 m-cy po porodzie wydawało mi się, że jest strasznie ciasno i płytko, przy tym mnie bolało, stroniłam od seksu, mama mnie nastraszyła że miała identycznie, a minęło dopiero po drugim porodzie. Gin stwierdziła, że jest nadwrażliwość nerwowa w miejscu, w którym zaczyna się wew. szew (tzn. już blizna wtedy) i no faktycznie właśnie w tamtym miejscu miałam te odczucia. A potem nagle jak ręka odjął i jest super. Nie czuje żeby było luźniej, tak jak przedtem tyle że wrażliwsza na bodźce jestem co potęguje doznania, hehe ;)
ala, tu super że u Ciebie lepiej

ja niedługo bede dwa lata po porodzie i dalej nie moge sie przemóc, nie miałam pojecia że poród sn może faktycznie zostawić tak głęboki uraz

jeszcze trochę i bez męża zostane :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

do góry