Widok

Sęp

Sęp Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Sęp.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

cienizna

po obejrzeniu zwiastuna, już wiedzę że to cienizna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17

Sęp...

...jedynie rola M.Żebrowskiego przykuwa i zasługuje na jako taką uwagę i jeszcze jeden aktor-grający m.in.wstrząs anafilaktyczny na sali sądowej, aczkolwiek obsada do filmu dobrana w sposób doskonały. Film się dłuży, akcje nie wciskają w fotel,wszystko skomplikowane i zbyt zagmatwane- niepotrzebnie.
Film przereklamowany. Pana, Panie Olbrychski nie widzę w takich filmach. Pana czas-to nie ten-tu i teraz. Pozdrawiam Widza, który siedział na seansie 11.01. o godz. 17.00 w Krewetce w rzędzie 11, miejsce 3 lub 4 - siedziałam w tym samym rzędzie kilka miejsc dalej ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
czytając wypowiedź J-a odnoszę wrażenie ze osoba miała chyba problem ze zrozumieniem filmu. Zagmatwane nic nie było-wystarczyło pomyśleć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fronczewski

Leśny dziad już z niego. Wyglancowany jakby prosto zszedł z reklamy G..... banku. Barwa jego głosu kojarzyła mi się z lokatą - wkurzało mnie to! Film przereklamowany przez TVN. Urok Przybylskiej nie działa.
Ogólnie można obejrzeć. Resztę napisała J-a. Zgadzam się na obie ręce. Adekwatna opinia też na TVP kultura.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Rumia Multikino. Totalne oszustwo! Thriller??? Jakiś kryminalny film akcji o wyrywaniu chwastów jakich było już mnóstwo. Nic nowatorskiego. Wystarczy wspomnieć tylko "8mm" z Nicolasem Cage To jest thriller. Oglądasz i wcielasz się w łowcę. Nie myślisz o tym, że to Cage tylko jesteś jak on detektywem! To jest sztuka aktorska. Wzięli leśne dziady, które dla dodania sobie animuszu klną na lewo i prawo. Pazura i Linda już nam to pokazali. Na chwilę ujrzymy piersi p. Przybylskiej, tylko jako widz nie wiedziałem za bardzo co z tym "bezruchem" zrobić. Po co ta scena i co miała wnieść do filmu? Przysporzyć widzów czy kasy samej aktorce? Cały film nie "wierzysz" aktorom. Widzisz Małaszyńskiego, Przybylską, G.... bank i prawie Azję, tylko opaskę ma nieco wyżej. Tani film, kręcony w jednym miejscu. Dobrze, że przyjaciele ze wschodu zostawili nam pamiątkę, która jakoś odgrywa często pierwsze skrzypce w polskich kryminałach. W zwiastunie jest jednak mowa, że to w centrum Europy. Po co? Pan Korin niech wraca do teatru, a zachwycanie się grą aktorską osób odgrywających psy, a czasem pijane psy nie jest wielką sztuką. Można było obsadzić zespół z TM w Gdyni. Dali by radę bez problemu. Film fajny na czwartkowy wieczór w TVP. Fronczewski gra komendanta o słabych nerwach. Wszystko go ostatecznie przerasta, biedak.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Widac ,ze nasze społeczeństwo ma wąski zakres myślenia,wymagają nie wiadomo jakiego filmu.fabuła była dobra,od dawna nie było dobrego polskiego filmu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jednak..

Uważam ,że już kawałek czasu nie mieliśmy dobrego thrillera , jeśli w ogóle hi,hi . Mimo różnych ale.. film mi się podobał i należy na to raczej tak spojrzeć, niż ciągle doszukiwać się co jest be.. Coś odchodzi i coś przychodzi , może takie ma być przesłanie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sęp

Film generalnie przereklamowany, obsada filmu dobrana niezbyt trafnie, wkurza rola pana Olbrychskiego... pana czas już dawno minął... Jeżeli ktoś ma dużo wolnego czasu to można się wybrać, ale nic szczególnego i wartego polecenia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ja jestem poruszona

i nie czepiam się szczegółów, każdy KTO MA COŚ DO POWIEDZENIA, POTRAFI i MA ŚRODKI ma także swoją WŁASNĄ wizję przekazu. Wzruszona jestem od wczoraj i w kłopocie, bo wciąż się pytam siebie, jaką ja podjęłabym decyzję będąc na miejscu Sępa... BARDZO POLECAM
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

dobre polskie kino

byłem dzisiaj na seansie w multikinie, dobry polski film, fajna obsada, super muzyka, trzyma w napięciu do końca, jak dla mnie rewelacja, film pozostający na długo w pamięci, jestem przekonany o tym, polecam wszystkim!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

bardzo dobry film

Rewelacyjne zdjęcia na światowym poziomie, dobra muzyka, bogata obsada, akcja, która trzyma do końca, niebanalne zakończenie. Film który ogląda się raz, ale warty obejrzenia. Polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ocena filmu

Ciekawe, że ocena z filmwebu jest nieprawdziwa. Naprawdę jest 7.1, a film bardzo dobry
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Średni

Szkoda, wybrałam się z mężem i niestety obydwojgu średnio nam się podobał, coś w tym filmie brakowało...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Właśnie wróciłam film rewelacja!!! świetna muzyka,trzyma w napięciu i do końca nie wiadomo jakie będzie zakonczenie. Swietna obsada.Godny obejrzenia!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

DOBRY

Byliśmy z mężem, widzieliśmy i jest dobry. Zakończenie lekko rozczarowało mnie ale to moja subiektywna ocena. Za to muzyka rewelka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto obejrzeć

Film porządnie zrobiony,ciekawy scenariusz,szybka akcja,dobra gra aktorów,świetne zdjęcia i muzyka. Nowy temat w polskim kinie.Na pewno warto obejrzeć,n.b.dawno nie widziałem tak wypełnionej sali kina.Wśród polskich produkcji ostatnich lat pozytywnie się wyróżnia.A czepialscy zawsze coś znajdą....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Świetny

Najprościej mówiąc:
-świetna obsada
-świetna muzyka
-fabuła jakiej w polskim filmie sensacyjnym nie było
-film nieprzewidywalny, wzbudzający emocje i śmiech i łzy i gniew
-świetnie opowiedziana historia
-świetne zdjęcia
-niebanalnie zrealizowany i zagrany
- film z przesłaniem dający do myślenia
-nie zapominasz o nim od razu po wyjściu z kina.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sęp

Dlaczego polskie filmy są takie wulgarne?Film mógł by być ciekawy,ale nie jest.Akcja namotana.Każdy amerykański film sensacycjny jest lepszy od naszego zachwalonego.Co było dobre w tym filmie: Michał ŻEBROWSKI I MUZYKA.Natomiast ani plejada naszych gwiazd,ani Pani Przybylska/żadna gwiazda/ zupełnie nie do oglądania.Szkoda czsu i pieniędzy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Warto chociaż

Bardzo dobra muzyka gra aktorów szczególnie Pan Grabowski jest nie do przebicia Film ma przesłanie wychodzisz z kina i się zastanawiasz?????
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sęp

Jak na polski film to super,świetna obsada.Gdyby jeszcze zakończenie było bardziej realne to było by ekstra.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

plakat

z wroga publicznego ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja!!

Naprawdę godny polecenia film!!
Wyszłam z kina i naprawdę byłam w szoku, obsada, fabuła, gra aktorska... super!
Pierwszy raz od dawien dawna, film był lepszy od zwiastuna:)i mówię tu zarówno o polskich jak i zagranicznych filmach.
polecam!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

rewelka

Od dawna nie bylo tak dobrego polskiego filmu.Warto obejrzec,daje dużo do myślenia.POLECAM
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super film!!!!!

Naprawde mega super film - zakończenie zaskakujące, a całokształt daje do myślenia.........naprawde mega godny polecenia. Rzadko zdarza sie tak dobry Polski Film:) !!!!!! Brawo!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

świetny

oby więcej, nasze dobre, polskie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

super

jak dla mnie najlepszy jaki ostatnio oglądałam a jestem kinową maniaczką
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

bardzo dobry!!!

Ludzie idźcie do kina!!!!!! superr!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Patrąc na zwiastuna widać typowe polskie g..

może zajmijce się komediami to lepiej wychodzi. Polski triller nie może być dobry, zawsze będzie budził śmiech.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Sęp

Świetny scenariusz i reżyseria, na reszcie ktoś nowy na polskim rynku filmowym.Brawo!!! Wychodzisz z kina i myślisz, kto ma rację.Polecam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

rosy

beznadzieja!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Warto obejrzeć

Witam wszystkich! Rzadko piszę opinie o filmach na forum, ale czytając wpisy (w dużej mierze krzywdzące) postanowiłem opisać swoje wrażenia. Ogólnie po obejrzeniu polskich filmów wychodziłem z kina zawiedziony. Tym razem było ZUPEŁNIE inaczej. Nareszcie ktoś napisał świetny scenariusz, który udało się przenieść na ekran we właściwy sposób. Mimo długości filmu akcja jest wartka i trzyma w napięciu. Obsada gwarantuje wysoki poziom aktorski (Fronczewski nie kojarzy mi się z Getin Bankiem - reklam nie oglądam :-). Może rzeczywiście Olbrychski średnio pasuje do postaci, a Małaszyński momentami zbytnio "szarżuje" aktorsko, ale to wg. mnie nie jest wielkim problemem i nie rzutuje negatywnie na cały film. Uwagę zwraca ŚWIETNA muzyka, która momentami wbija w fotel. Dla mnie najważniejsze było to, że praktycznie DO KOŃCA nie byłem pewien kto organizuje porwania i jakie są ich prawdzie powody. Zaskoczenie było kompletne. A przecież właśnie o to chodzi w tego typu filmach :-) W filmie pada sporo kwestii, które dają do myślenia i zostają w głowie, co rzadko się zdarza po wyjściu z kina. Cieszę się, że żona namówiła mnie na ten film, bo zobaczyłem coś więcej niż "piękny choć zrobiony biust Przybylskiej" jak stwierdziła :-)))
Radzę nie sugerować się zbytnio negatywnymi opiniami - choć oczywiście je szanuję-każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Według mnie film bardzo dobry i wcale nie dodaję "jak na polski film".
Polecam i mam nadzieję, że takie filmy będą corz częściej gościć w kinach.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

WARTO OBEJRZEC

zgadzam się z Pawłem.NAPRAWDĘ WARTO OBEJRZEC!!!nie będę się rozpisywać bo Paweł wszystko dokładnie opisał.Fronczewski idealny do roli.Olbrychski idealny w tym temacie/mnie się podobała jego rola/Żmijewski tak samo....można wymieniać.Zwroty akcji i zastanawianie się co będzie dalej.A muzyka...wbija w fotel. Polecam bo...warto!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film rewelacja.

Właśnie z niego wróciliśmy, oby więcej tak udanych wyjść do kina na polskie filmy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
SUPERRRRRRRRRR!!1POLECAM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dno, dno i jeszcze raz dno!

Pieniądze wydane na bilet, równie dobrze mogłem wyrzucić w błoto!
Film tak głupi, że aż śmieszny!
Jak to się dzieje, że jak Polacy zrobią film sensacyjny, to wywołuje on jedynie uśmiech politowania?
Tablica, drewniana "gra" Olbrychskiego, przetrzymywanie zbrodniarzy w jakiś "kosmicznych" celach (niby po co tak długo?), "spokojna" śmierć Robaczewskiego w karetce (żadnej reanimacji?), jak zwykle bardzo subtelne lokowanie produktów, itd itd Żenada!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tablica, drewniana "gra" Olbrychskiego, przetrzymywanie zbrodniarzy w jakiś "kosmicznych" celach (niby po co tak długo?), - PONIEWAŻ NA TYM FILMIE WKOŃCU TRZEBA POMYŚLEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proszę Aniu! Wykaż się swoimi przemądrymi myślami! Po co tak długo trzymano tych ludzi w celach???
I po co była Żebrowskiemu tablica? Cóż tak skomplikowanego zapisywał?
Widać dla niektórych to wyżyny! Dobrze Aniu, skoro nic mądrzejszego nie przełkniesz, to karm się szmirą i bzdetami!:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przecież to proste, przestępcy byli pozbawiani różnych organów
(widać było blizny w różnych miejscach na ich ciele). Na ograny te czekali biorcy. Jeżeli nie było odpowiedniego biorcy na dany organ to musiał on poczekać w ciele przestępcy, aż będzie mogły być "kiedyś" użyty. Jak wiadomo zdrowy człowiek może odać ich kilka. Polecam jak ktoś nie oglądał film "Siedem dusz", jest tam też motyw oddania organów. A tablica? Cóż niektórzy tak maja, że są wzrokowcami i lubią mieć różne rzeczy zapisane i wtedy się lepiej im myśli. I nie muszą tam być zapisane madre długie przemyslenia a jedynie zdawkowe myśli. A jak widać w filmie SĘP-owi to pomogło. Ty Mariuszu pewnie masz inny tok myślenia i ... dobrze, co człowiek to inny charakter.
A nie rozumie słów "skoro nic mądrzejszego nie przełkniesz, to karm się szmirą i bzdetami"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ile Ty masz lat dziewczyno?? Wiesz ile ludzi czeka na przeszczep??? Nie musieli czekać, żeby mógł być "kiedyś" użyty. Biorcy czekają w kolejce, a nie na odwrót!
Masa ludzi czeka na przeszczepy - to fakt, ale zauważ, że w tym filmie nie otrzymywali ich "przecietni" ludzie. Tam były jeszcze układy i powiązania finansowe na grube setki tysięcy złotych.

bardzo dobry

Nareszcie dobry polski film.Polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ufajcie piarowcom tudzież pracownikom kin!

Ci którzy tu piszą, że film jest super, ekstra itp, prawdopodobnie są profesjonalnymi naganiaczani od promocji! Sęp to ŻENADA, TANDETA i DNO! Odsyłam do opinii na filmwebie i odradzam wyrzucenie 20zł na bilet na to g..!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sęp

Dla innych DNO a dla mnie SUPER film polski. Gorąco polecam .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polska produkcja

W końcu dobra polska produkcja! Brawo! Może końcówka trochę za długa, ale zaskakująca. Warto było się wybrać i wesprzeć taką produkcję kupując bilet.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beznadzieja!

Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać! Naprawdę przerażająco słaby!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Filmy

Materialiści (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Materialiści . Przeczytaj o filmie.

Utrata równowagi (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Utrata równowagi . Przeczytaj o filmie.

Carlo Acutis. Plan na życie (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Carlo Acutis. Plan na życie . Przeczytaj o filmie.

do góry