Widok

Shodan

Mnie rowniez denerwuja w Gdansku sprawy przez Ciebie wymienione. Zaczelam jednak troche optymistyczniej patrzec na nasze miasto po tym, gdy zobaczylam, ze w Genui:
#autobusy sie nie spozniaja, poniewaz w ogole nie istnieje cos takiego jak rozklad jazdy autobusow;
#niektore dzielnice sa bardzo niebezpieczne, czesto zdarza sie, ze ktos dostaje siekiera w plecy lub zostaje zgwalcony (a policji w tamtych rejonach w ogole nie widac);
# kontrolerzy w autobusach sa skrajnie niemili, probuja brac lapowki, nie umieja czytac, nie moga sie sami ze soba dogadac;
# na temat osrodkow zdrowia nic nie wiem, bo jeszcze z czegos takiego nie korzystalam.

Pozdrawiam,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...z Pratchetta...

"Ach, ta zezowata Gorgona, którą kiedyś znałem. Ciągle zamieniała sobie w kamień czubek nosa."

Za to kiedy

wyczyści już sobie drogę z konserw i dotrze do jaskinii, w której się chowasz.... nie musi cie widzieć, bo ma dobry węch. I niewazne jak głęboko się chowasz, para pazurzastych łap, rogi, zęby i odrobina ociekającej śliną determinacji wydobędą cię na arene boskiej rozrywki...

Niech żyją dekownicy

nieważne ile stwór ma zębów...jeżeli cię nie widzi.

Każdy dzień to szansa, by nauczyć sie czegoś noweo.

Od dziesiejszego dnia nasza dzielna drużyna wie już czego sie spodziewać, kiedy gobliny z paniką w głosie krzyczą: "Hhraubhrabuuu"!!, rzucają tarcze i rozbiegają sie na boki.
Cóż, na ich miejscu również nie chciałabym stanąć na drodze czegoś tak pełnego zębów, pazurów, łusek i warczącej furii...

Bilbo

a która sieżka jest tą prawidłową...? ciągle podążamy jakimiś, ale niekoniecznie doprowadzają one nas do celu... skąd wiedzieć że ta którą zmierzamy jest tą właściwa... oj coś chyba lekko zboczyłam z tematu... przepraszam...
Świeta? mhm... zawsze budzą tyle nadziei... jednak nie wszystkie się spełniają... no ale jednak jest nadzieja... ona pozwala żyć...
Trzymaj się ciepło i nie trać nadzieii... bedzie dobrze... w końcu łezka Ci to mówi;)

Agentko

Ty też masz bloga? :)

A tak poza tym w środę nie działało, teraz nie działa... snif! A ja chcę pisać...

Stworek: Lain? Hmm... ostatnio pożyczyłam też komuś płytki z tym filmem. Dziwny jest... Ale super.

no i znowu

blogowisko nie działa!

Obejrzałam

ostatni odcinek Lain.
A teraz... teraz idę spać. Mam nadzieję, że sie rano obudzę.

Chociaż właściwie...

Łezka

Wiem bo .... wszystkie łezki są delikatne ... hmm ... zazwyczaj :P
Jeśli z takimi ciężarami jesteś obeznana - to myślę że mnie nawet nie poczujesz :))
Oj ... jak wiele tych łezek jest zagubionych :(( a może uda mi się którąś naprowadzić na tę właściwą ścieżkę światłowodową ??
Trudniej będzie się przepchać przez switcha - bo ciągle u nas kradną - ale przy odrobinie szczęścia ....
Może chociaż te święta będą ciekawsze, milsze, cieplejsze może one tym razem pozwolą się polubić te tegoroczne ? może dadzą coś co dały mi kiedyś ? .... może .... może .... może ....

marta

tak ?
a jaka ?
spiskowa teoria dziejow ?
masoni, anarchisci i cyklisci ?

blurp!!

A fate już miała teorię spiskową:>

OJ !!! OJ !!!

" Gdy po schodach płynie sobie
Ciepła ludzka krew
Karzeł ciągnie zwłoki kobiet
Lubi damską płeć
Matko moja, spójrz przez okno
Wszędzie śmierć i krew
Idzie wojna, idzie wojna
Idzie krwawa rzeź

Tam na polu leży głowa
Gnije szczurza pierś
Robot gwałci krokodyla
Małpę gryzie pies
Już się skrada, już zabija
Wojny wampir gdzieś
Będzie wojna, będzie wojna
Będzie krwawa rzeź"

Bilbo

a skąd wiesz że ja delikatna?;P Nie chwaląc się, nie z takimi ciężarami sobie radziłam;)
Chyba każdy wolałby tą pierwszą łezkę, ale świat jest tak skonstruułowany ( kurcze tak to się pisze?;) ) że czasem jedna a czasem druga nam towarzyszy...
Zapomniałam dodać ze nie tylko błąkającą się ale i zagubiona... wczoraj byłam gdzieś tam, daleko, daleko... dziś jestem tu, a gdzie będę jutro... mhm...
Ulatniać się nie mam zamiaru, jeszcze musze zrobić parę rzeczy na tym świecie i troche pomęczyć ludzi... a w innym stanie raczej mi się to nie uda;)
Pozdroofka:))

Do kangurka:)

ksero maila dla fate, bo nie wiem czy zdąży odczytać a pewnie nie zna Pani hasła:)
"To suuuper, no ale ja tak jakoś wieczorkiem wpadnę więc nie wiem czy z tą wigilią Ci się uda.Zresztą nie musisz przyjeżdżać albo mogę iść z Tobą:)
Z tym zostaniem to jeszcze zobaczę.Ale skoro kuchnia jest...:D
No przyjadę co mam w domu siedzieć, może jeszcze na kurs się uczyć?;)
Pić będę, zapiję Twoje smutki, bo swoich nie mam:)
Smsa jeszcze wyślę, niech stracę, jak sprawdzę pociągi, bo ostatnio podmienili:)
Galaxy znajdziemy, jestem jak Ciri zawsze trafiam.
A jak ja mam się ubrać?(cóż za dylemat moralny;))
Nic?Dobre!Ja jem wszystko:)Tylko nie mięcho jeśli można:>Naleśniki były dobre...:)A płatki proszę gdzie jest nemo bo wszyscy je znają a ja nie:)"

ugluk

UGLUK

To interesujące...

Weszłam na stronę Hyde Parku po mniej więcej pół roku przerwy. Jakby moja kobieca intuicja zadziałała... Bo co widzę? Moje gratkowe imię pod czyimś tekstem...
Snif!
To jest druga Villemo?
Bo w Gratce byłam jedyna...
Nawet pamiętam (jak dziś) wielkie zdziwienie Sigmara, który po usłyszeniu mojego imienia zdziwił się absolutnie: To ty nie jesteś facetem?! (końcówka -mo wskazywała mu płeć :P)
Proszę o wyjaśnienie: skąd się wzięła jeszcze jedna Villemo. Bardzo ładnie proszę!

Kostek chce powiedzieć

Natalia odeszła dokładnie 13 minut po napisaniu mojego ostatniego postu.
Dziękuję tym wszystkim którzy zapalili świeczke lub chociaż pomyśleli.
Mam nadzieję, że te małe chybotliwe płomyki świec oświetlą drogę do niebiańskiego żłobka.
U mnie też rozbrzmiewa "Dżem"
Dzięki Wam wszystkim.

"zapal świeczkę za tych których zabrał los, zapal światło w oknie"

Łezka

oj ... toć ja przenigdy bym nie ofiarował nikomu tak ciężkich pytań, a co dopiero tak delikatnej łezce ... ;)
Jeśli miałbym wybierać - to wolałbym tę pierwszą łezkę - łezkę szczęścia, choć i ta druga niekiedy się pojawia, ale ta trzecia ... to jak to możliwe że zmieści się w światłowodach ?? ;))
choć ... dziś wszystko jest możliwe ....
ok. już otwieram ! ;) mam jeszcze trochę wolnego miejsca w przestrzeni dyskowej - zapraszam i poczekaj na mnie na partycji D.
tylko ... nie ulatniaj się ... :)
łezko światłowodowa ;)

Villemo

a pamiętasz nasze rozmowy w herbaciarni Mirka?

Villemo

No ba... jeszcze pamiętam jak siedziałyśmy obok siebie na Gratkowym meczu...

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry