Widok

Sikanie u pięciolatki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie moczy się w nocy w łóżko. Wysadzam ją w nocy co najmniej 4 razy (bo Maja ma zbyt mocny sen by sama się obudzić) a i tak chociaż raz zsika się w łózko(czasami nawet trzy razy). Robiłam jej badania moczu bo w ciągu dnia też często biega do WC i wszystko jest OK. Co mam zrobić by aby nauczyła się trzymania siku podczas snu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja nie wysadzam dziecka z jednego powodu, moja córka jest strasznym spiochem i ma problem aby o godz 7 wstać do przedszkola, do tego jak bym miała ja wybudzic na sikanie to rano by mogła nie wstać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poczytaj, może znajdziesz odpowiedź. Książka nie jest droga: http://sklepnc.com/Prezenty-Upominki/Ksiazki/Trening-czystosci-malego-dziecka.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zbadaj jeszcze dziecko na robaki, czasem to też jest powód sikania w nocy. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
warto też zbadać dziecko pod kątem refluksu ukladu moczowego.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-moczowy/refluks-pecherzowo-moczowy-przyczyny-objawy-leczenie_33786.html

ja sama miałam takie problemu. przestałam się moczyć w wieku 6 lat, ale w rodzinie mamy takie przypadki, gdzie dziewczynki moczyły się aż do okresu dojrzewania :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam w okolicy od ponad roku i powiem tak jak zwykle prawda leży gdzieś pośrodku. Lokalizacja na Jasień ma swoje plusy i minusy. Faktycznie, dojazd do centrum Gdańsk poza godzinami szczytu jest całkiem sprawny, ale w tygodniu między 7:009:00 i 15:3017:30 potrafi się mocno zakorkować szczególnie gdy coś wydarzy się na obwodnicy. To nie jest 15 minut zawsze, tylko raczej 15 minut w idealnych warunkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry