Widok

Sikanie u pięciolatki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie moczy się w nocy w łóżko. Wysadzam ją w nocy co najmniej 4 razy (bo Maja ma zbyt mocny sen by sama się obudzić) a i tak chociaż raz zsika się w łózko(czasami nawet trzy razy). Robiłam jej badania moczu bo w ciągu dnia też często biega do WC i wszystko jest OK. Co mam zrobić by aby nauczyła się trzymania siku podczas snu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tez uwazam tak jak Natka ze problem moze lezec w naturze psychicznej.
Polecam poradnie dla dzieci i mlodziezy na Raclawickiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tym piciem nie do końca zawsze się sprawdza.Znam dziecko,które nie dostaje picia przed snem,a i tak trzeba go 2-3 razy w nocy budzić na sikanie,bo inaczej zonk w łóżku :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czasem zdarza się tak że dziecku się coś śni i wtedy zrobi siku nieświadomie .Nie zarzucam tu niczego mamie !!czasem dzieci moczą się bo się czegoś boją ,dziecko możne być uśmiechnięte i radosne a mieć na przykład problem psychiczny i nie potrafi pokazać lub powiedzieć o co chodzi i robi to nie świadomie też tak miałam przez bardzo krótki okres czasu.Czasem wystarczy iść z dzieckiem do psychologa i sprawa się rozwiązuje.tak jak napisała Jola dać przed snem troszkę picia i więcej nie dawać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie dawać na noc pić,dużo dzieci pije wieczorem lub nawet w nocy i sika do łóżka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry