Widok

Sikanie u pięciolatki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie moczy się w nocy w łóżko. Wysadzam ją w nocy co najmniej 4 razy (bo Maja ma zbyt mocny sen by sama się obudzić) a i tak chociaż raz zsika się w łózko(czasami nawet trzy razy). Robiłam jej badania moczu bo w ciągu dnia też często biega do WC i wszystko jest OK. Co mam zrobić by aby nauczyła się trzymania siku podczas snu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tez uwazam tak jak Natka ze problem moze lezec w naturze psychicznej.
Polecam poradnie dla dzieci i mlodziezy na Raclawickiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tym piciem nie do końca zawsze się sprawdza.Znam dziecko,które nie dostaje picia przed snem,a i tak trzeba go 2-3 razy w nocy budzić na sikanie,bo inaczej zonk w łóżku :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czasem zdarza się tak że dziecku się coś śni i wtedy zrobi siku nieświadomie .Nie zarzucam tu niczego mamie !!czasem dzieci moczą się bo się czegoś boją ,dziecko możne być uśmiechnięte i radosne a mieć na przykład problem psychiczny i nie potrafi pokazać lub powiedzieć o co chodzi i robi to nie świadomie też tak miałam przez bardzo krótki okres czasu.Czasem wystarczy iść z dzieckiem do psychologa i sprawa się rozwiązuje.tak jak napisała Jola dać przed snem troszkę picia i więcej nie dawać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie dawać na noc pić,dużo dzieci pije wieczorem lub nawet w nocy i sika do łóżka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry