Widok

Skąd ten kociokwik ?

Dotychczasowe wygodne życie w zindywidualizowanych bąblach i bańkach z celowo ograniczonym dostępem do szerszego kontekstu społecznego zostało nagle przystopowane przez jakiegoś bezczelnego wirusa którego nie widać i który ma za nic moje widzimisię. Przecież to zgroza, żeby jakiś wirus niewidoczny dla oka mógłby zawiesić moją całą dotychczasową egzystencję leminga. To niedopuszczalne, a ponieważ nie można wziąć rewanżu na wirusie, to, zgodnie z procederem poszukiwania kozła ofiarnego skupia się na PIS i na Kościele.

Ja mam swój wiek, a także względny spokój. Interesuje mnie przede wszystkim szeroki kontekst wydarzeń, i wynikająca zeń dłuższa perspektywa, której nie zakłócają drobne niedogodności i przypadki jednostkowe, które coż znaczą przy wieczności i nieskończoności. Nie wkurzam się więc na maseczki i brak możliwości nieograniczonego imprezowania, biorę Baby Juniora na spacer i na nim się koncentruję i to samo zalecam innym. Context is the king.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jestem introwertykiem i tak lubie. Najwieksza radosc sprawily mi ostatnio paczkomaty i aplikacja vitay, dzieki ktorej nie musze czekac az rozne hufce kupia parowki, wybiora sos miliarda wysp, a ja bede przepytywany z faktury, karty na punkty i plynu do spryskiwaczy.

https://m.youtube.com/watch?v=3AMadDZ6gZY
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

raven

Ty przestań dostawać orgazmów na widok technologii, bo technologia wytwarza produkty, które niekoniecznie odpowiadają ludzkiej naturze, czego dowodzi świat cyfrowy i historia platform internetowych i tzw social media. Skracając wywód, technologia wytwarza społeczną entropię, bo tylko kontakt twarz w twarz i jego efekty entropię obniżają. A żeby było jeszcze bardziej pokomplikowane, to technologia może prowadzić do skumulowania oddziaływań proentropijnych w postaci superkontroli systemowej, jak w Korei Płn..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nikt nie wymaga byś ogarnął całość funkcjonowania świata, ale z kolei nie powinieneś ograniczać się do posługiwania się schematem który tutaj nam usilnie próbujesz fastrygować. Czy nie dziwi cię ten opór z jakim wszędzie się spotykasz? Normalny człowiek zastanowił by się, dlaczego spotyka się z taką reakcją czytelników. Dlaczego dorobił się takich przeciwników.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No dla świata lepszy byłby Trump. Dla Polski Biden, bo rząd musiałby się nauczyć wielowektorowej polityki. Zresztą.... po co przedłużać tę agonię cywilizacji białego człowieka? Gdyby w Polsce była jakaś partia zwektorowana na Chiny, to ja bym nawet to poparł. Oni wszelkie wirusy mają już za sobą i właśnie pokazali światu tramwaje co nie potrzebują szyn. A tak w ogóle to polecam czytać Apokalipsę ze zrozumieniem. Jak nie teraz to kiedy?

https://www.youtube.com/watch?v=DBnQGO0gmuE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tym światem to jest trochę inaczej. Nikt bowiem nie dysponuje bezpośrednim rozumieniem praw tego świata, trzeba nad tym trochę popracować i poszukać odpowiednich narzędzi.
Wypracowałem bowiem pewną koncepcję świata, potwierdzoną przez moje własne doświadczenie i przez sam świat, który postępuje i rozwija się/zwija się zgodnie z moimi przewidywaniami. Te koncepcje zostały zresztą potwierdzone konkretnie przez pewne autorytety społeczne jak i wielu moich czytelników i komentatorów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

W którymś poście padło pytanie od kiedy funkcjonujesz starczy w świecie realnym A nie wirtualnym,?
Gdzie odpowiedź?
Od 1.11?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Laureat nagrody Darwina, trzykrotnie ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No więc znawcy, mający dostęp do informacji, ocenili to pozytywnie i to trzykrotnie, jak uprzednio wskazałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ocena postaw i czynów człowieka nie wynika z jego samooceny, wyimaginowanych dokonań i wyróżnień. To inni oceniają , robiąc to na podstawie dostępnych danych.W twoim przypadku dysponujemy obszernym materiałem. Co prawda pochodzi on od Ciebie samego, trudno więc o jego weryfikację, ale aż nadto pozwala on na wyciąganie wniosków i stawianiu ocen, delikatnie mówiąc, niezbyt przychylnych. Najważniejszym dla Ciebie jest fakt, że czujesz się z tym dobrze. Masz swój świat i jego system wartości, nie zawsze zbieżny z rzeczywistością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaq

Moja perspektywa jest dla ciebie, mówiąc jednoznacznie, niedostępna.
Lemingi, niezależnie od wieku bowiem, mają bardzo ograniczony zasób osobistych doświadczeń i ograniczony zakres relacji społecznych. Jestem indywidualistą i mimo rozmaitych braków postawy indywidualistycznej ten rys charakteru narażał mnie na ciągłe konflikty z peerelem, na dodatek wcale nie motywowane jakąś świadomą ideologią z mojej strony, bo po prostu peerel indywidualizmu nie uwzględniał. Na szczęście, pewna niezależność zawodowa te konflikty pozwalała do pewnego stopnia zamortyzować. Z takim doświadczeniem nie daję się nabierać na papierowe deklaracje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeżeli przez całe życie, postrzegasz świat przez zbiór wartości jakie ciebie ukształtowały ( PRL, demokracja ludowa, Oni - My, bogaci = złodzieje, szary garnitur ) jednocześnie zamykając się na rozumienie nowej rzeczywistości i zachodzących w niej zmian społecznych i obyczajowych. Miotasz się w kółko niczym g...o w przerębli, miotając na prawo i lewo porcje swoich objawień z d..y wziętych. Jak bardzo odstajesz od dzisiejszej rzeczywistości i nie potrafisz się w niej poruszać, udowodniłeś swoją bezmyślną inwestycją życia w SM Ujeścisko. Wkuwałeś ekonomię socjalistyczną w czasie gdy inni tworzyli fundamenty gospodarki wolnorynkowej. Gdy ty skakałeś z radości wyjeżdżając swoim Wartburgiem na wkładkę paszportową do NRD, inni posyłali swoje dzieci do zachodnich uczelni, samemu pracując w prywatnym biznesie. Podczas gdy ty kisisz się w bloku Osiedla Społecznego na Ujeścisku, słuchając zza ściany jak sąsiad pierdnie i wąchając smrodu z Szadółek, inni pobudowali sie w przyjemnych lokalizacjach we własnych domach i cieszą się komfortem życia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (229 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Grajdołki (365 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry