Widok
Podpinam sie do negatywnych opinii. To jest jakas kpina!!! Zamowilam strój kąpielowy 4 czerwca do dnia dzisiejszego nie otrzymałam przesyłki a mamy 15 września. Kontakt z firma to jakaś porażka! Podejście do klienta na poziomie 0.
Oczekuje od firmy zwrotu pieniędzy ponieważ nie bede czekala kolejne kilka miesięcy na paczkę która pewnie nie dojdzie tak jak i pierwsza zamowiona. Ale pieniędzy odzyskac nie moge jak twierdzi specjalistka ds. Obsługi klienta mam czekac kolejne tygodnie na paczke.
Oczekuje od firmy zwrotu pieniędzy ponieważ nie bede czekala kolejne kilka miesięcy na paczkę która pewnie nie dojdzie tak jak i pierwsza zamowiona. Ale pieniędzy odzyskac nie moge jak twierdzi specjalistka ds. Obsługi klienta mam czekac kolejne tygodnie na paczke.
Niestety ale ja nie dostałam zamówienia. Pisałam maila, okazało się że wpisałam zły adres (co jest dla mnie żartem, bo zawsze sprawdzam) po czym nie dało się go zmienić. Kontakt mailowy to to informacja, że to moja wina, nic się nie da zrobić i umycie rąk. Paczka nie przyszła, zwrotu pieniędzy nie dostałam, no i oczywiście nic się nie da z tym zrobić. Nie wiem skąd te pozytywne opinie bo ja jestem zażenowana
Witam w klubie , zamówiłam stój kąpielowy przez ich stronę którą reklamuje sama Natalia Siwiec , Strój przyszedł po 3 tygodniach i Uwaga
kompletnie inny krój niż zamówiony przeze mnie . Napisałam meil iż proszę o zwrot pieniędzy . Po wymianie 10 meili napisali że jeśli chcę 100 % zwrotu mam wysłać towar na swój koszt do Chin czyli około 20 zł za przesyłkę . To czysta kpina , towar jest po prostu niezgodny z zamówieniem i nie chcę jeszcze zwrócić kasy . Na ich stronie też nie pisze że te wszystkie produkty są z Chin ,banda oszustów. Zgłosiłam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta .
kompletnie inny krój niż zamówiony przeze mnie . Napisałam meil iż proszę o zwrot pieniędzy . Po wymianie 10 meili napisali że jeśli chcę 100 % zwrotu mam wysłać towar na swój koszt do Chin czyli około 20 zł za przesyłkę . To czysta kpina , towar jest po prostu niezgodny z zamówieniem i nie chcę jeszcze zwrócić kasy . Na ich stronie też nie pisze że te wszystkie produkty są z Chin ,banda oszustów. Zgłosiłam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta .
Podsumowanie:
Sklep internetowy Valetta.pl to pośrednik sprzedający produkty z AliExpress i chińskich sklepów online, co budzi mieszane opinie klientów. Głównym problemem są długie czasy dostawy wynoszące od 2-3 tygodni do nawet 3-4 miesięcy, przy czym zamówienia są często rozbijane na kilka osobnych paczek. Jakość produktów jest zróżnicowana i zależy od ceny - tańsze artykuły mają gorszą jakość, podczas gdy droższe są lepiej wykonane. Obsługa klienta otrzymuje pozytywne oceny za szybkie odpowiadanie na maile i wiadomości, nawet w weekendy, jednak kontakt telefoniczny jest niedostępny. Znacznym problemem jest polityka zwrotów wymagająca odesłania towaru do Chin na koszt klienta oraz skomplikowany regulamin, który ulegał zmianom. Wiele osób narzeka na brak zwrotów pieniędzy po upływie 100 dni od zamówienia, mimo że przesyłka nie dotarła. Pozytywne recenzje na stronie sklepu budzą wątpliwości, gdyż mogą być napisane przez pracowników. Klienci rekomendują bezpośrednie zakupy na AliExpress jako tańszą alternatywę, choć niektórzy doceniają polską obsługę klienta i wygodę zakupów w Polsce.