Widok

Skm... skm...skm......

Opóźnienia skm... W zasadzie odwolali pociag 6 27 na trasie Rumia Janowo -Gdańsk główny i oczywiście nie podali informacji o odwołaniu tylko o opoznieniu. Zamiast tego przyjechał pociag konczacy bieg we Wrzeszczu. Naprawdę nikt za to nie odpowie? Ze ludzie notorycznie spozniaja sie do pracy, na uczelnie?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było wcześniejszą jechać. Normalnie juz dojechała do Gdańska głównego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 105

Moze wogole powinnam zamieszkac ma dworcu?

Na wszelki wypadek?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Opoznienia

Wyszłam z domu na wcześniejszą kolejkę i czekałam na peronie 29 min na kolejkę do Gdańska... Jak nie jeździsz kolejkami to się nie wypowiadaj... I nie kłam bo ta która jadę jest pierwszą do Gdańska Srodmiescie
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstaję 30 min wcześniej.

To d?iała gdy skm spaznia sie 15 minut, ale nie 40 minut!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja odpowiadam za to
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

A może ja ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Stoimy zaraz za grabówkiem, nie ma informacji co się dzieje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby chociaż raczyli coś powiedzieć to nie skm co chwilę staje, gasnie światło i zimno... Ale wiadomo jest zima to musi być zimno
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie mają problem z zasilaniem

Wyłącznie ogrzewanie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A SKM kompas

Nadal milczy, po co oni wydali kasę
Czy nie ma GPS w SKM -ach
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak był artykuł o pkm to ktoś tak zachwalał tę ich apkę

no i wreszcie widać jaki to badziew, niestety info o spóźnieniach skm względnie realne tylko na peronach na wyświetlaczach i to też nie zawsze, jeżdżą po swojej linii więc portal pasażera czy inne kolejowe apki ich najczęściej poprawnie nie pokazują a skm na papierze chwali się wysoką punktualnością, jak sami ją sobie liczą to wychodzi dobrze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bolo

25 ma nut czekania na Gdyni Stoczni. Porazka. Skm ciagle w formie.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bolus ty teraz tutaj, jak tak twój przyjaciel

Zdunek i przyjaciele

Burza śnieżna w Sopocie armagedon nie wychodźcie z domów
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szybka kolej miejska

Ta nazwa to jakiś żart, codziennie to samo , jak kolejki są na czas to ludzie są wręcz zdziwieni
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro codziennie SKM się spoznia

To trzeba wczesniej wstać, jechać do pracy wcześniej a nie narzekać potem że się spóźniło do pracy bo kolejka nie przyjechała na czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 51

Dokładnie!

Ja mam pracę na 8 ale wstaje i jade już po 5. rano. Dzięki temu w pracy jestem szybciej i mogę dłużej pracować.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pracuj ,pracy na chwałę Małego kreatyna!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak wiemy wiemy, śniadanie zjeść o 22:00, ogolić się i wyjść z domu o 1:00, żeby z mlekiem zabrać się do najbliższego peronu skm. Mleko nigdy się nie spóźnia.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobre połączenie, proszę pana.

Nie, nie trzeba

Bo najlepiej, ci, wychodzić na zapas 2 h wcześniej, bo nie wiadomo, co tym razie SKM odwali? Nie. Powinna być forma weryfikacji terminowości kursów, czy się odbywają, ile pociągów dojeżdża gdziekolwiek na czas, ile pociągów "znika" po drodze bo jest kreatywnie odwolywanych? A ludzie stoją, jak idioci, na mrozie, bo co mają robić? I dowalać kary przewoźnikowi za każde jedno uchybienie. Bo dzisiaj ewidentne zdziwienie jest wtedy, kiedy raz, ze coś przyjeżdża, dwa, że o czasie. Bo to się zdarza bardzo rzadko. Cyrk - nie na kołach, tylko na szynach. Skansen zapyziały.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak co maja robic?

Nikt was nie zmusza do jeżdżenia kolejka. Możesz jechać taksówką albo własnym autem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

To chyba komentarz jakiejś ciężko pracującej osoby, której obce są przyziemne sprawy w tej Polski padole.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tak nie działa

Ogarniasz przedszkole czy żłobek i masz problem zeby na skm sie wyrobic, ktora cie dowiezie na czas. A potem taki złom sie spoznia i rozwala ci dzien bo nie ma cie na spotkaniu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie

Wstaję trzecia, za piętnaście, latem to już widno.

Wcześniej

W wypadku skm, wcześniej to godzina. I to niby jest Ok?

No co ty nie powiesz

Wyjechałam dzisiaj wyjątkowo wcześniej i jechałam z Redlowa do Gdańska 65minut tzn większość czasu pociąg stał na różnych stacjach niż jechał. Niedługo żeby dojechać na 10 do pracy chyba będę wyjeżdżała o 6 bo jak wyjeżdżam chwilę po 8 to już za późno żeby skm dowiozła mnie na 10 do pracy.

Zarząd do dymisji!!!

Natychmiast! Dosyć piastowania stołków!! I nie będzie przy wigilijnym stole... Mój synek ma stanowisko!!! Ach och. Sporo pracy na ochronie jest. Także robota inna będzie.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opoznienia

Czekać na pociąg z Gdyni Redlowa do Gdańsk-Srodmiescie 29 minut to gruba przesada. Jak tak można traktować ludzi?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno za 3 minuty na być, taki komunikat nadany został na Wzgórzu Maksymiliana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale nikt sie nie przejmuje to jest problem , i nic nie mozna zrobic

Reda - opóźnienie 10 minut

Ta sama kolejka w Redłowie ma już 30 min opóźnienia. Co chwilę wyłączają nam prąd, pewnie zatrzymuje wszystkie Skm za nami....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

SKM Gdyni Główna opóźnienie prawie 30 min, miała przyjechać 6.45 do Gdańska Śródmieście, a przyjechała 7.10 do Gdańska Wrzeszcza, zero informacji.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam. Pół godziny czekania, mial być do Śródmieścia wjechał do Wrzeszcza...

Burdel to mało powiedziane

opóźnienia to standard!!!

Codziennie ta sama sytuacja, popołudniu opóźnienia minimum 15-20min!!! Niezależnie od warunków pogodowych.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedstawiciele i pracownicy SKM

Zakończyli z wyróżnieniem szkolenie nt. Jak skutecznie zniechęcić pasażerów do korzystania z transportu publicznego!!!

kolej dla kolejarzy!!!

pasażerowie to zbędny problem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do redakcji

Może redakcja trojmiasto.pl zainterweniowałaby w SKM i wymogła jakieś ustosunkowanie się do sprawy? To co się wyczynia od kilku miesięcy to jest prawdziwy skandal. Ludzie wydają ciężkie pieniądze na bilety SKM a potem tracą czas i zdrowie czekając na kolejne spóźnione pociągi, nie mówiąc już o tym, że jak jakiś łaskawie przyjedzie to jest tyle ludzi, że ciężko do niego wsiąść. SKM doskonale zdaje sobie sprawę, że ma monopol i ludzie i tak są skazani na podróżowanie z nimi jeśli nie chcą jeździć autem. SKM powinna zaproponować jakieś zniżki lub rekompensaty, chociażby dla posiadaczy biletów okresowych.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

Nikt nie panuje
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto tym zarządza?

Chyba jakiś kolega gryzonia i kucyka. W prywatnej firmie już dawno byłby "wilczy bilet".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto SKM dojeżdża ten się w cyrku nie śmieje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niema się co dziwić. Jak to same trupy po przeszło 30 lat maja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM klamie

Piszą o 15 minutach opóźnienia a to standard codziennie. Wyjechałem o 7:52 z Redy, jest 9:16 i stoimy na Zaspie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga Redakcjo,

dlaczego usuwasz komentarze nieprzychylne władzom?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skansen Kolei Miejskiej jeździ jak chce

Ja rozumiem, że takie sytuacje mogą się zdarzać raz na jakiś czas. Dojeżdzałem SKM na studiach i czasem bywały opóźnienia. Ale teraz mam wrażenie, że to wyjątek jeśli SKM przyjedzie na czas. Pal licho 5 minutowe opóźnienie np. popołudniowe kursy z Gdańska Stoczni w stronę Gdyni. Ale SKM 6:45 z Gdyni Głównej się spóźnia praktycznie codziennie. Dziś wszelki normy zostały przekroczone bo na peronie marzłem przez 30 minut czekając aż ten złom raczy się zjawić. SKM miała być do GD Śródmieście ale pasażerów wywalili na peron we Wrzeszczu. Następna SKM była zapchana ludźmi do granic możliwości. Pasażerowie biegali nerwowo od wejścia do wejścia próbując się wcisnąć. Oczywiście nie wszystkim udało się wsiąść. Najgorsze w tym wszystkim jest poczucie pomiatania pasażerem, braku szacunku dla swoich klientów. To my składamy się na tłuste pensje Zarządu, wypłaty i premie pracowników. Na litość boską, mamy XXI wiek, w innych miastach tego typu transport działa jak należy, jest nowoczesny tabor a w trójmieście sytuacja jest z roku na rok tylko gorzej - mniej kursów, brak punktualności, degradacja składów...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty wiesz?

Od Gdyni na północ padał w nocy śnieg, a w Gdańsku nie.

piszmy do skm o rabat w związku z niewykonywaniem nalezycie powierzonych zadan, dzien spoznienie przez awarie to rozumiem , ale codziennie!! porazka

dzien bez spoznienia to dzien stracony - nowe motto skm

. Cyrk - nie na kołach, tylko na szynach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy tam pracuja d**ile ?? Spoznienia codziennie rzedu 15 min w jedna strone , od dwóch tygodni skm która jeżdzę nie przyjechałą punktualnie. Czy tak ciezko rozklad zmienic, skoro nie potrafia raz tego zrobic porządnie

piszmy skargi , moze w koncu zmienia nieudaolny zarzad

https://www.skm.pkp.pl/dla-pasazera/skargi-reklamacje-zapytania

No i znowu byłam spóźniona do pracy przez skm

Dzisiaj też spóźniłam się do mojej pracy przez skm

To jest już przegięcie. Codziennie jak jadę do i z pracy to zawsze jest ok. 20-40 minut. Nie wiem co się dzieje. Zapowiadają pociąg do Śródmieścia, a jedzie tylko do Wrzeszcza. Ostatnio pociąg ze Śródmieścia wyjechał z opóźnieniem i stał na głównym, przed Politechniką, na Politechnice, przed Wrzeszczem i we Wrzeszczu.

Komuno wróć

Za komuny jeździły punktualnie i w środku było wesoło
do góry