Widok
Skm... skm...skm......
Opóźnienia skm... W zasadzie odwolali pociag 6 27 na trasie Rumia Janowo -Gdańsk główny i oczywiście nie podali informacji o odwołaniu tylko o opoznieniu. Zamiast tego przyjechał pociag konczacy bieg we Wrzeszczu. Naprawdę nikt za to nie odpowie? Ze ludzie notorycznie spozniaja sie do pracy, na uczelnie?
więcej
więcej
a jak był artykuł o pkm to ktoś tak zachwalał tę ich apkę
no i wreszcie widać jaki to badziew, niestety info o spóźnieniach skm względnie realne tylko na peronach na wyświetlaczach i to też nie zawsze, jeżdżą po swojej linii więc portal pasażera czy inne kolejowe apki ich najczęściej poprawnie nie pokazują a skm na papierze chwali się wysoką punktualnością, jak sami ją sobie liczą to wychodzi dobrze
Nie, nie trzeba
Bo najlepiej, ci, wychodzić na zapas 2 h wcześniej, bo nie wiadomo, co tym razie SKM odwali? Nie. Powinna być forma weryfikacji terminowości kursów, czy się odbywają, ile pociągów dojeżdża gdziekolwiek na czas, ile pociągów "znika" po drodze bo jest kreatywnie odwolywanych? A ludzie stoją, jak idioci, na mrozie, bo co mają robić? I dowalać kary przewoźnikowi za każde jedno uchybienie. Bo dzisiaj ewidentne zdziwienie jest wtedy, kiedy raz, ze coś przyjeżdża, dwa, że o czasie. Bo to się zdarza bardzo rzadko. Cyrk - nie na kołach, tylko na szynach. Skansen zapyziały.
No co ty nie powiesz
Wyjechałam dzisiaj wyjątkowo wcześniej i jechałam z Redlowa do Gdańska 65minut tzn większość czasu pociąg stał na różnych stacjach niż jechał. Niedługo żeby dojechać na 10 do pracy chyba będę wyjeżdżała o 6 bo jak wyjeżdżam chwilę po 8 to już za późno żeby skm dowiozła mnie na 10 do pracy.
Do redakcji
Może redakcja trojmiasto.pl zainterweniowałaby w SKM i wymogła jakieś ustosunkowanie się do sprawy? To co się wyczynia od kilku miesięcy to jest prawdziwy skandal. Ludzie wydają ciężkie pieniądze na bilety SKM a potem tracą czas i zdrowie czekając na kolejne spóźnione pociągi, nie mówiąc już o tym, że jak jakiś łaskawie przyjedzie to jest tyle ludzi, że ciężko do niego wsiąść. SKM doskonale zdaje sobie sprawę, że ma monopol i ludzie i tak są skazani na podróżowanie z nimi jeśli nie chcą jeździć autem. SKM powinna zaproponować jakieś zniżki lub rekompensaty, chociażby dla posiadaczy biletów okresowych.
Skansen Kolei Miejskiej jeździ jak chce
Ja rozumiem, że takie sytuacje mogą się zdarzać raz na jakiś czas. Dojeżdzałem SKM na studiach i czasem bywały opóźnienia. Ale teraz mam wrażenie, że to wyjątek jeśli SKM przyjedzie na czas. Pal licho 5 minutowe opóźnienie np. popołudniowe kursy z Gdańska Stoczni w stronę Gdyni. Ale SKM 6:45 z Gdyni Głównej się spóźnia praktycznie codziennie. Dziś wszelki normy zostały przekroczone bo na peronie marzłem przez 30 minut czekając aż ten złom raczy się zjawić. SKM miała być do GD Śródmieście ale pasażerów wywalili na peron we Wrzeszczu. Następna SKM była zapchana ludźmi do granic możliwości. Pasażerowie biegali nerwowo od wejścia do wejścia próbując się wcisnąć. Oczywiście nie wszystkim udało się wsiąść. Najgorsze w tym wszystkim jest poczucie pomiatania pasażerem, braku szacunku dla swoich klientów. To my składamy się na tłuste pensje Zarządu, wypłaty i premie pracowników. Na litość boską, mamy XXI wiek, w innych miastach tego typu transport działa jak należy, jest nowoczesny tabor a w trójmieście sytuacja jest z roku na rok tylko gorzej - mniej kursów, brak punktualności, degradacja składów...
piszmy skargi , moze w koncu zmienia nieudaolny zarzad
To jest już przegięcie. Codziennie jak jadę do i z pracy to zawsze jest ok. 20-40 minut. Nie wiem co się dzieje. Zapowiadają pociąg do Śródmieścia, a jedzie tylko do Wrzeszcza. Ostatnio pociąg ze Śródmieścia wyjechał z opóźnieniem i stał na głównym, przed Politechniką, na Politechnice, przed Wrzeszczem i we Wrzeszczu.