Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję. Masz rację. Zapisałam go. Napiszę tutaj na forum co lekarz powiedział.

Jeżeli to łysienie androgenowe, to tylko lekarz może coś zaradzić. A na sezonowe wypadanie włosów szczególnie zimą u mnie pomaga olejowanie skóry głowy olejkiem rycynowym, co tydzień. A najlepiej gdy olejek wymieszany jest z żółtkiem, wtedy włosy są błyszczące i miękkie. Do tego łykam Vitapil.

Ja korzystam z mikrowłókien do zagęszczania włosów. Może Tobie tez by się przydało... Może po prostu tak już masz i trzeba się z tym pogodzić, albo zrobić coś, żeby poczuć się lepiej. Ja wybrałem tą drugą opcję i zacząłem stosować kosmetyki od Luciano z serii Kmax. Konkretnie ten http://lucianohair.pl/kmax-zageszczanie-wlosow/9-kmax-25g-zageszczanie-wlosow-mikrowlokna.html. Zobacz może też Ci to pomoże w jakiś sposób :) Mikrowłókna świetnie zagęszczają włosy i nie widać żadnych prześwitów

Na pewno badanie tarczycy. A jesli bedzie ok polecam odzywka i szampon do wlosow L4L. Jest w rossmanie w dobrej cenie. Mi sie po tej odzywce wzmocnily wlosy.

Może to skutek zimowego przesilenia. Mi pomogły wcierki, z kozieradki dała super efekty, poczytaj o niej. I poza żelazem należy zwrócić uwagę na witaminę D, ponoć ona także przyczynia się do wypadania włosów. Powodzenia!

Polecam profesjonalny gabinet trychologiczny w gdyni Hair clinic, Pani Monika pomogla mi w problemie włosów wypadających, przerzedzających się, stosuje profesjonalne kosmetyki , super diagnozuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przede wszystkim badania tarczycy, żelazo, ferrytyna, morfologia ogólna z rozmazem. U endokrynologa zbadaj poziom hormonów. Jeżeli wykluczysz problemy ze zdrowiem zacznij działać z preparatami zawierającymi aminexil oraz z olejem z wiesiołka (dobry olej tłoczony na zimno ma polski Gal).

Brakuje Ci zapewne witamin. idź do apteki i kup może jakieś suplementy na włosy. Zresztą na adamed expert ostatnio widziałam masę artykułów na temat naturalnego dbania o włosy, dużą rolę też odgrywa nasza dieta tam właśnie też masz napisane czego masz unikać, jak zdrowo się odżywiać itd poczytaj ja stosuję już od roku zdrową dietę i naturalne składniki i widzę poprawę w kondycji włosów i paznokci

Oj powiem Ci,ze sama miałam tak samo. Nigdy nie miałam mocnych włosów jednak polepszyło sie trochę odkąd przyjmuję suplementy. W wielu przypadkach słabe włosy wynikaja własnie z niedoboru witamin i mikroelementów. Jeśli się ich dostarczy to wszystko się polepszy ( tak było właśnie w moim przypadku).

Jak możesz sobie zobaczyć w aptekach jest bardzo wiele róznych suplementów na porost włosów:
https://www.doz.pl/apteka/k124-Witaminy_i_mineraly

Polecam szczególnie te ze skrzypem.

Polecam wcierkę z kozieradki i regularne olejowanie włosów

nie martw się, to pewnie przejściowe! domowe sposoby to jednak za mało - najlepiej to kup w aptece ampułki albo lotion z pilfood. ten preparat mocno wzmacnia włosy przy regularnym stosowaniu. u mnie efekt był widoczny po 2 miesiacach.

WODA BRZOZOWA - SOK. Byłem nieźle zaskoczony kiedy zobaczyłem mojego braciszka po kilku miesiącach rozłąki. Włosy jego wyglądały zdrowsze i bujniejsze. Okazało się że zbiera z drzewa brzozy sok czyli wodę, ale tylko w okresie wiosennym kiedy drzewo zaczyna wypuszczać pąki kwiatowe. Tą wodę pije gdyż zebrał jej dużo i zamroził. Wciera także w skórę głowy. Piłem osobiście tą wodę ...jest naprawdę super zdrowa i smaczna. Dostępna w aptekach i na aukcjach. Poczytaj o tym w internecie. Ja znam ją z praktyki... :-)

Tutaj lepiej od razu udać się do trychologa, on Cię pokieruje co i jak. To ważne, żeby odpowiednio wcześnie wykryć ewentualne choroby, które mogą być związane z wypadaniem.

Nie lepiej wypróbować najpierw sprawdzone sposoby?

Olej z wiesiołka (najlepszy Gal) + biotyna. Po 2-3 miesiącach włosy przestaną wypadać na 90%

dokładnie, większość problemów z włosami bierze przyczynę ze zmian hormonalnych, zachodzących w organizmie kobiety. Dlatego najlepiej rozpocząć od zrobienia badania krwi. Ze swojej strony, mogę polecić kuracje wzmacniającą Biotebalem. Mi bardzo pomogła przy problemie z wypadającymi włosami. Odpowiednio je wzmocniła i odżywiła. Jeśli jednak, macie poważny problem najlepszym rozwiązaniem jest zawsze lekarz i konsultacja specjalistyczna.

ja w ostatnim czasie przerzuciłam się na odżywki ziołowe babuszki agafii i zdecydowanie mniej włosów mi wypada.

Własnie z tą babuszką agafii to różnie może być. Z jednej strony maja wiele dobrych kosmetyków. Z drugije strony w polskich sklepach również mozna znaleźć kosmetyki tego typu.Trzeba równiez wiedzieć,że pomogą o ile wypadanie włosów wynika z niodpowiedniej pielegnacji. Jesli jednak jest to wypadanie włosów androgenowe to takie kosmetyki nie pomogą nam absolutnie.
Po pierwsze trzeba wybrać się do dermatologa.
Po drugie trzymać dietę: http://leczeniepro.pl/androgenowe-wypadanie-wlosow-dieta/

Po trzecie stosować odpowiednie leki, które są w stanie wzmocnić nasze cebulki włosowe.

idź do lekarza i zrób badania, skoro włosy ci wypadają to może masz niedobór czegoś

Mnie też bardzo leciały włosy i myślę, że to w dużej mierze "zasługa" tej fatalnej wody w naszych kranach, bo jak ze zdrowie-dom mi przyszedł zamówiony w końcu jonizator do wody i zaczęłam włosy płukać po myciu wodą alkaliczną to zupełnie mi się ich stan zmienił, co prawda na efekty trzeba było poczekać koło 3 miesięcy ale już w sumie po pierwszym tygodniu miałam takie poczucie, że dużo łatwiej je rozczesać

A co myślicie o odżywce Yuda Hair Growth Spray? Skład jest ciekawy, a dla mnie składniki to podstawa. Słyszał ktoś o niej lub miał okazję używać ?

Inne tematy z forum Zdrowie

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

do góry