Widok

Ślady po oparzeniu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może wiecie czym smarować ślady po oparzeniach, mała miała 3 tygodnie temu wypadek, wylała na siebie gorącą wodę. Wszystko się już zagoiło, ale na rączce zostały czerwone przebarwienia a na brzuszku biała plama. Chirurg polecił smarować czymś tłustym i nie opalać. Smaruję ją tłuszczem kokosowym, ale może znacie jakieś dobre środki które zlikwidują ślady.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój brat miał smarowane maścia cepal cepan czy jakoś tak(tylko ona jest czarna i brudzi ubrania,ale pieknie "rozciągneła blizne tak ze nie ma prawie śladu po paskudnym oparzeniu
http://www.bio-oil.com/pl/application/scars
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka jakiś czas temu wylała na siebie gorącą kawę, od razu smarowałam maścią cepan (cebulowa) dzisiaj nie ma śladu....
smaruj, czas zrobi swoje, jesli oparzenie nie było zbyt głębokie- nie będzie śladu po oparzeniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maść tranowa robiona w aptece. Minus zapach jest niemiły szczególnie w te upały
Witam ma Pani jakies fotki jak wyglądała bkizna przed smarowaniem mascia?
moj synek tez byl poparzony i najlepszy krem to argosulfan na recepte , ale wszystko ladnie schodzi
naturalny colagen firmy colway,
cepan i nie jest czarna i nie brudzi ubrań
Sprawdz silikonowe maści na blizny czy nadają sie dla takich małych dzieci bo tej informacji nie mam ale ich skuteczność rewelacyjna
cześć moja córeczka poparzyła się 20 maja 2013 miała poparzoną buzię całą i prawe ramie.Poparzenie 2 stopnia A i B oprócz wizyty poradni chirurgicznej byłam u dermatologa. stosujemy maści witaminowe na wzmocnienie i odbudowe skóry właściwej dermopanten krem też do regeneracji skóry na ramie noscar to jest krem na blizny. Jeśli chodzi o kremy z filtrem używam mustella 50+ bo jest w 100% mineralna a to ważne nie uczula i całkowity zakaz słońca ekspozycji przez 2 lata że pogoda słoneczna to wychodzę z małą po 19 i kapelusz z dużym rondem jak mogę jakoś pomóc to prosze pisać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ważne jest to żeby określić blizny, są różne blizny i nie można używać każdej maści bo można zaszkodzić. Lekarze mówią aby natłuszczać np wazyliną ale jeżeli jest odbudowany naskórek trzeba stosować maść która pomoże odbudować skórę właściwą uważam że maść z witaminami stosuję jeszcze krem z la roche cicaplast baume B5. jeśli chodzi o poparzenia buzi to wiem że buzia się dobrze regeneruje bo jest mocno ukrwiona Miała 14%TBSA spędziliśmy 2 tygodnie w szpitalu. w tej chwili jesteśmy miesiąc po poparzeniu a buzia jest lekko różowa prawie nie widać śladu czoło było mocniej poparzone 2b więc jest troszeczkę bardziej odznaczone ale minimalnie. jeśli chodzi o ramie lekarze mówili że będą blizny ale stosuję noscar i widzę jak rana blednie. Trzeba być dobrej myśli. Będzie dobrze
Solcoseryl - masc z krwi cielat - my to dostalismy na blizne po rozwalonej wardze by nie bylo blizn, ale ona jest tez na oparzenia
Mam pytanie czy ubranko uciskowe bylo stosowane
idź na konsultacje wybitny specjalista od oparzeń

http://www.alicjarenkielska.pl/
moj synek tez byl poparzony i najlepszy krem to argosulfan na recepte , ale wszystko ladnie schodzi
==
Argosulfan polecam wykupić "profilaktycznie" każdemu i trzymać w lodówce - użyć od razu po oparzeniu - nawet bąble nie wyskoczą.
Sprawdziłam wielokrotnie na sobie gdy się oparzyłam gorącym olejem, wrzątkiem itp.
Trzeba szybko schłodzić np. poparzoną dłoń w zimnej wodzie a tuż po tym nałożyć Argosulfan.
Moje dziecko też jest po oparzeniu. U nas skończyło się na przeszczepie skóry. Miejsca lżej poparzone mamy tylko natłuszczać, nie wystawiac na słońce. Nam zalecono masć alantan plus.
Po długim pobycie w szpitalu wiem jedno: rany pooparzeniowe wymagają przede wszystkim czasu i cierpliwości.
Powodzenia.
dziękuję za wszystkie rady, jutro apteka
image
Kolagen naturalny colway. Bezkonkurencyjny!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może czymś takim? https://www.wapteka.pl/alantan-plus-krem-35-g-1992,p moja mała miała drobną bliznę na buzi i stosowanie takiej maści przyniosło widoczny skutek, może warto spróbować :)

Na ślady po oparzeniu i przebarwienia najlepiej działa octenisept, zostawiam link, aby poczytać więcej: https://zagojeni.pl/rany-u-dzieci/rana-od-oparzenia-co-robic/

Najlepiej stosować Octenicare z tego względu, że ma odpowiednie substancje w swoim składzie, no i działa w taki sposób, jak trzeba na oparzoną skórę. Ja kiedyś miałam poparzone udo i super się sprawdził. Nawet moim zdaniem wpłynął na to, że blizny są mniej widoczne.

Na takie poparzenia dobre też jest lecznicze mydło Aleppo Szamir, koleżanka nam poleciła. Sama natura, pomaga na poparzenia, odparzenia , wszelkie trudno gojące sie rany. Rewelacyjne jest i bezpieczne
Polecam octenicare. Krem ma działanie wspomagające procesy regeneracyjne skóry i dobrze nawilża, a to właśnie tego potrzebuje teraz skóra Twojej córki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry