Widok

Ślady po ospie-jak długo?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jutro będą 3 tyg odkąd moja córka zachorowała na ospę. Wszystkie strupki już odpadły ale pozostały ciemne plamy...;/ czy to zawsze tyle trwa? Córka ma to ciągle na nogach, brzuchu, plecach i twarzy... jak było u Was?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
u nas ospa w grudniu,na święta,zeszło całkiem w lutym,teraz jak młody wrzeszczy to miejsca ciemnieją gdzie były.....ehhhh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nasza pediatra powiedziała że ślady będą jeszcze długo, mało tego latem będą jeszcze ciemniejsze, do przyszłej zimy powinny zniknąć..
Adaś miał ospę na przełomie grudnia i stycznia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy zostały waszym dzieciakom blizny, czym to smarujecie ? czy takie dziury mają szanse zarosnąć ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka miała ospę w zeszłą zimę. przeszła ją strasznie! miała wszędzie i chyba i tysiące krost. miała wtedy 1,5 roku. niestety blizny pozostały zwłaszcza w miejscu dużych skupisk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no moja Agata miała rok temu i ślady nadal są :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ech...a myślałam, że te plamy zejdą. Najbardziej obawiam się trzech miejsc na twarzy, są ślady po wielkich strupach. Wczoraj jak mała płakała również to sie zrobiło wszystko ciemniejsze, dużo ciemniejsze ale jak widzę nie tylko u nas tak jest...dzieki dziewczyny...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam kilka blizn do teraz ;) ospę przechodziłam jakieś 20 lat temu :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agata ma ślad na policzku i koło noska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak się zagoją ślady- tzn będzie ciągłość skóry zachowana- to smarować blizny przynajmniej 2 razy dziennie maścią z apteki Cepan (śmierdzi cebulą, wyrób polski) lub maścią Contratubex (nie śmierdzi cebulą, wyrób zagraniczny, droższy)- działanie takie samo. Najlepiej to nie wystawiać dziecka na słońce, bo to sprzyja pozostaniu blizn i śladów. :)
Nasz kochany szkrabek Antoś 01.05.2013r.

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry