Widok

Słoiczek - ziemniaczki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy jest słoiczek z samymi ziemniaczkami? Znalazłam jedynie HIPP dynia+zieminaiczki i nienjestem pewna czy moge od razu takie łączone dać? Próbowałam z marchewką, ale zakończyło się mega kolką i wysypką:( mimo, że mała piła klei HIPP ORS 200 z marchewką ale widocznie było tej marchewki tam znacznie mniej, a że była biegunka to nie było kolki.

Myślę nad zmieniaczkiem, ewentualnie dynia i ziemniaczek.
Owoce pani dr prosiła by zacząć troszkę później ze względu na jelitka małej, które są w nie najlepszym stanie po sensacjach brzuszkowych:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sama ugotować mozesz ziemniaka bez soli i pognieść na maxa - sloiczków z samymi ziemniakami raczej nie ma ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dynia raczej jest ok dla małego brzuszka, myślę że słoiczek dynia z ziemniaczkami będzie oki, to ulubiony słoik mojego małego alergika-nigdy nic po nim nie miała.
A dlaczego ty już jej dajesz takie jedzonko?
nie za szybko???????????
też chciałam o to zapytać ale w sumie nie mój biznes ;)
tyle że ja wprowadzałam Magdusi słoiczki dopiero w 5m-cu bo też miała ciągle wysypkę i bóle brzuszka po moim mleku i dopiero w 4m-cu wyszłyśmy na prostą na nutramigenie...

też mi sie wydaje ze 3,5m-ca to troche szybko na sloiki zwłaszcza jesli dziecko mialo takie problemy brzuszkowe...
mi znana nam dobrze Pani dr radziła żeby ugotować ziemniaczka i do ugniatania np w blenderze dodac troche mleczka jakie je dziecko i w ten sposób podać :)
ja tak robiłam za pierwszym razem przed łączeniem z innymi warzywkami
No własnie rozmawialam z Pania dr i pozwolila marchewkę i potem ziemniaczka.

Ale po reakcji malej na wczorajsza marchewke wstrzymuje sie jeszcze z 2 tygodnie do miesiaca- niech sie brfzusio zregeneruje.... bo nie bede wiedziec czy to reakcja na melko (bebilon pepgti) czy na warzywka:(

Oli dzieki za rade z przygotowaniem ziemniaczka:) skorzystam na pewno, ale jednak nie teraz:)
Kwiatek ty zmień panią dr. Czy ona nie jest po 50 (bez złośliwości), bo kiedyś chyba były takie zasady.
Powoli znów polecają podawać inne jedzonko wcześniej :).
Ale kwiatek2010 w Waszym przypadku bym zaczekała aż choć troszkę się wszystko unormuje bo teraz to nie wiadomo co jest skutkiem wprowadzania pokarmu a co jeszcze reakcją na antybiotyk ...
ja mojej Blance tez słoiczki zaczęłam wprowadzać jak skończyła 4,5 miesiąca...zaczynałam od jabłka , marchewki , i zupek jarzynowych ( kremy) ale 3,5 m-ca to chyba za wcześnie moim zdaniem
Dzięki:) temat zakończony...:( o słoiczkach na razie możemy zapomnieć:( odebrałam wyniki małej i płakać mi się chce.... wyniki kału ma gorsze niż kiedykolwiek miała:( więcej ciał redukujących, bardzo liczny śluz, drożdże i liczne ziarna skrobii:(:( teraz na Bebilonie Pepti powróciła nietolerancja laktozy:(..... ale silniejsza:( od wczoraj mała drze się w niebogłosy, teraz nosiłam ją prawie 3 godziny, bo tak sie wyginała z bólu brzuszka:(:( miałam "nadzieję", że to po marchewce:( ale moje obawy się sprawdziły:(... pozostaje pewnie tylko nutramigen, skoro białka mleka krowiego nie, laktozy nie! kurczę:((((( żal mi małej:(......
Jak są takie problemy brzuszkowe, to albo taka "nowość" może pomóc, albo zaszkodzić, ale skoro znów pojawiły się komplikacje po nowym mleczku, to ja bym zrezygnowała z nowości, bo jak sama Kwiatek zauważyłaś nie wiadomo co jej teraz nie służy:(
My już wprowadziliśmy soczek z jabłuszka rozcieńczany z wodą i pomaga na gazy w brzuszku. Na resztę przyjdzie czas.
Moje dziecko tez miało problemy z brzuszkiem. Było na Bebilonie Pepti i zgodnie z zaleceniem Pani Dr nowe pokarmy wprowadzalismy jak miało ok 3.5m-ca. Pani Dr dużo przed 50...
współczuję :(

biedna tak się namęczy :( - no ale może na nutramigenie wreszcie się wszystko uspokoi i ustabilizuje ....
Nam dr pozwoliła wprowadzać pierwsze jedzonko około 4 miesiąca, ale jabłuszko i to w ilościach dosłownie znikomych.
Kolejnym jedzonkiem była marchewka.
Nutramigen nie jest wcale taki zły. My byliśmy i było wszystko dobrze. Ostatnio przeczytałam artykuł o słoiczkach mięsnych Gerbera to się za głowę złapałam... straszne rzeczy pisali. A niby firma z myślą o maluszkach....
Ami też była alergiczką (do tej pory ma azs). Używaliśmy Humana SL i naprawdę było super:) to mleko sojowe. Nutramigenem pluła, po bebilon pepti bolał ją brzuszek:( nie denerwuj się tak tymi wynikami- AMi miałą podobne... trzeba tylko dobrze trafić z mleczkiem. Pierwszy posiłek Ami to był kleik ryżowy, potem ziemniak, potem banan, marchewka, jabłko, . Ja się nie posłuchałam mojej lekarki i wprowadziłam jabłko jako pierwsze i skończyło się ogromnym bólem brzuszka bo była na nie uczulona. Na marchewkę zresztą też... Długo była tylko na ziemniakach z dynią i bananie.

image
KRiAmelka dzięki:)
aha i jeszcze dla pocieszenia- AMi je teraz już wszystko :) jest na mleczku Nestele HA i ma się świetnie także głowa do góry- z alergii można wyrosnąć:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry