Widok

Ślub koszty...przygotowania itp...

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zaczynamy planować nasz wielki i cudowny dzień ;-) jednak jak narazie jesteśmy na etapie listy gości i nauk przedmałżeńskich (załatwiamy je) jednak nie wiem jakie koszta nas czekają??jak to było lub jest u Was jaką kwotę macie przeznaczoną na organizację ślubu??CO dokładnie w pierwszej kolejności trzeba załatwić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Szemudzie jest sala "Tereska" na ul. Ofiar Stuthoffu czy jakoś tak...
Dokładnie o tę salę Tereska mi chodziło :)
Domi, My będziemy mieć wesele w restauracji Gosia w Kielnie!! dosłownie niedaleko tego Kościółka!!

za osobę będziemy płacić 160 - 165 zł w tym masz ciasto i tort, więc uważam, że warto!!

A sala naprawdę super i właścicielka jak i obsługa rewelacyjna!! ;)
Puchatkowa - jeśli chodzi o salę TERESKA to czytałam i słyszałam że nie cieszy się dobrą opinią poza tym wszystko samemu trzeba załatwiać nawet kelnerki więc to chyba cenowo wyjdzie podobnie no może na przygotowaniu jedzonka mniej ale kucharką też trzeba zapłacić,salę posprzątać po weselu dekoracje kupić i dekorować ... jest troche tego wszystkiego a przy natłoku spraw jakie czekają Cię z załatwianiem ślubu to jest jednak dodatkowe obciążenie ...
OLESIA - w Gosi byłam na kilku imprezach co prawda nigdy na ślubie (więc nie wiem jak wygląda) ale imprezy typu urodziny były ok pod względem jedzenia jest super właścicielka też bardzo fajna i można się dogadać ale jakoś GOSIA wydaje mi się taka "obcykana" jeśli chodzi o menu i dekoracje??
Czy Wy się jakoś dogadywaliście jeśłi chodzi o dekoracje i menu??Czy alkohol możecie mieć swój??
Ta cena jest z poprainami czy bez??
jeżeli chodzi o dekoracje, My się nie dogadywaliśmy, bo mamy dekoratorkę - Nam się po prostu nie podoba od nich ;) ale oni robią, można się z nimi dogadać w jakim kolorze itp ;) i nawet masz kwiaty na stole, więc luzik ;) jeżeli chodzi o menu, jak podasz mi maila - jutro wieczorkiem wyślę Ci skanem ich manu, jak będziesz oczywiście chciała - uważam, że sporo tam tego jest, My jeszcze dokupujemy prosiaka waha się w granicach 600 - 800 zł ;)

Natomiast jeśli chodzi o alkohol, możemy mieć własny, żadnych korkowych od Nas nie pobiorą, dodatkowo P. Gosia mówiła, że może oprócz tych noclegów co są u Nich załatwić Nam też w atrakcyjnej cenie noclegi oddalone od nich o 2 km ;) A jeżeli chodzi o poprawiny jest to koszt dodatkowy 1200 zł - bez względu na ilość osób które przyjdą, masz tam jedzonko z poprzedniego dnia plus ciepłą zupę - zabij mnie nie pamiętam jaką, ale podejrzewam, że to kwestia dogadania ;)

To już Wasz wybór, ale jak sama piszesz nie było tam wesel u Was jeszcze więc podejrzewam, że też to trochę inaczej... ;)
ale gafa - menu miało być ;P
Powiem Ci że naprawde super oferta a Wy macie tam w prezencie jak niektóre restauracje daja pokój dla nowożeńców?? ;-) nad poprawinamy się zastanawiamy hmmmm i tak do końca nbie wiemy czy brać czy nie...
Słuchaj a tą dekoratorkę skąd macie ile kosztuje??masz może stronkę www??
Podaję Ci mojego maila dominisiagd@buziaczek.pl
Witam ;)

Nasze wrześniowe wesele odbędzie się w Gościńcu w Gołubiu ;) Właścicielka bardzo sympatyczna. Sama od siebie zaproponowała nam wiele gratisów. Płacimy 150zł za osobę z poprawinami, wiejskim stołem i pieczonym indykiem podanym przez myśliwego, do tego mamy zagwarantowane 34 noclegi. . Reszte noclegów wykupimy u "sąsiadów". Za dzieci do 4 lat nie płacimy, za dzieci do 12lat płacimy 75zł. Tak więc i w restauracji można zrobić wesele niedużym kosztem ;) Mamy w planie zmieścić się w 20 tyś ;) Sukienke kupują moi rodzice, a opłaty kościelne ponoszą teście ;)

Pozdrawiam ;)
Domi - wszystko Ci wyśle, ale jak wrócę wieczorkiem z pracy ;) gdzieś tak koło 20 zajrzyj na pocztę ;)
Olesia oki wieczorkiem zobacze co i jak a teraz zadzwonie i dowiem sie czy termin w Gosi jest
Dziewczymy macie namiary na jakąś fajną i dobrze prowadzącą wesele orkiestre zespół itp...??
My wynajęliśmy remizę i kucharkę, która:
- ma swoje kelnerki
- sprząta kuchnię po imprezie i poprawinach
- ma swoja osobę na zmywak

A remiza sprząta we własnym zakresie sale i łazienki :)
więc to nie jest tak, że trzeba nie wiadomo ile dopłacić. Nam cenowo wychodzi 120 zł za osobę (z ciastem, tortem i poprawinami), dokupić musimy tylko alkohol.
temat-rzeka na tym forum :D
a kiedy bierzecie ślub? w tym roku czy 2013? Bo jak 2013 to ja mam fajny zespół Drossel, ale oni mają dopiero wolne terminy w 2013 albo jeszcze jakieś pojedyncze piątki w tym roku... My dlatego właśnie w piątek mamy :)
Chcemy sierpień lub wrzesień 2012
oj to powiem Ci, że znaleźć dobry zespół w tak krótkim czasie to będzie problem... i to jeszcze w takim terminie... Pomyślcie o piątku :)
58 tys. zł. - po podliczeniu wszystkich kosztów, ponoszonych częściowo przez rodziców, częściowo przez młodych. Zaproszonych osób 125, przyjechało 78. Ślub w październiku 2011
duzo gosci nie przyjechalo.. wspolczuje, mi bybylotroche przykro choc to oszczednosc:)
my palnuje na 100posob zamknac sie w 40 max. zobaczymy jak tobedzie...
My też planujemy na 100 ale pewnie przyjedzie koło 80... i też chcemy sie zamknąć w 40 tys.
do góry