Widok

Slub w Kościele Mariackim...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
...czy można wziąć tam ślub???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio Jarmark chyba nawet zaczynał się pod koniec lipca... Nie mam pojęcia co wtedy - zapytaj w Mariackim, tam będą wiedzieć najlepiej, czy zostanie choć kawałek parkingu w okolicach kościoła... Zawsze można zaparkować kawałek dalej i przejść "orszakiem" - my tak szliśmy z kościoła do restauracji - było zabawnie i też mamy z tego momentu fajne zdjęcia.

Nie, to nie była parafia żadnego z nas. Ale zostaliśmy serdecznie przyjęci :)
Dziewczyny, potrzebuje pomocy i rady.

Probuje sie skontaktowac z proboszczem parafii, fakt, poza godzinami pracy kancelarii bo akurat jestem w pracy kiedy sa otwarci i nie moge sie wyrwac w tym czasie a dzwonic z pracy nie da rady.

najgorsze jest to, ze proboszcz jest, i ze niestety nie umiem sie przebic przez panie gosposie/dzialaczki/wolontariuszki.
Po prostu jezeli nikt nie umiera to odsylaja do kancelarii w godzinach pracy i nie trafia do nich, ze jestem daleko i nie moge wpasc w odwiedziny.

Macie jakis sposob na te kobieciny? Ja nie wiem, czy mam klamac, czy tez na nie nakrzyczec. Bo to juz nie moja pierwsza przymiarka do kontaktow w tej parafii i ciagle wyrastaja przed nami te leciwe joanny dark, co tak bronia dostepu do ksiezy i co gorsza, wydaja wyroki twierdzac ze nie jest mozliwe zalatwienie danej sprawy.
Macie na nie jakis sposob?
We wtorki w Kościele Mariackim biuro jest czynne w godzinach 17 - 19.

Moge Cie poratowac tel komorkowym
wprawdzie nie do proboszcza ale do ks. Kaczorowskiego i Ludwika
Dzieki wielkie, rozmawialam z ksiedzem Kaczorowskim, podal mi naprawde szczegolowe informacje, co i jak, ale o pozwolenie na slub musze prosic proboszcza. Inaczej sie niestety nie da.
No nic, bede probowac, moze mi sie fuksnie, ze zadnej aktywiski nie bedzie w poblizu.
Mi sei wydaje to strasznie absurdalne, zeby nie dalo sie z ksiedzem porozmawiac przez telefon inaczej niz przez pare godzin w tygodniu, w godzinach pacy wiekszosci osob.
Telefon wynaleziono po to, zeby ulatwic komunikacje....

ufffff, mam nerwa troche, bo nie wiem, czy nam sie uda. Z drugiej strony slyszalyscie zeby ksiadz odmowil komus slubu, bo nie jest miejscowy?
Mariacki nie byl nasza parafia, i takich problemow nie mielismy...
Sluchajcie czy macie moze jakis telefon do Pani Joasi (organy)?

To tez nie ejst nasza parafia,co wiecej moj chlopak jest greko katolikiem,a potraktowano nas bardzo milo i serdecznie.

------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue

- tam bywam :)
To dlaczego nie bierzecie slubu w cerkwi? Część mojej rodziny jest tego wyznania, kuzynka niedawno miała najpiękniejszą ceremonię na świecie...
Mam nadzieje, ze nam wszystko sie uda - mamy dzien i godzine. A na poczatku Mariacki wydawal sie tak niedostepny ze szok!
Troche cierpilwosci i mozna odetchnac z ulga.
do góry