Widok
Sluchajcie czy macie moze jakis telefon do Pani Joasi (organy)?
To tez nie ejst nasza parafia,co wiecej moj chlopak jest greko katolikiem,a potraktowano nas bardzo milo i serdecznie.
To tez nie ejst nasza parafia,co wiecej moj chlopak jest greko katolikiem,a potraktowano nas bardzo milo i serdecznie.
------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue
- tam bywam :)
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue
- tam bywam :)
Dzieki wielkie, rozmawialam z ksiedzem Kaczorowskim, podal mi naprawde szczegolowe informacje, co i jak, ale o pozwolenie na slub musze prosic proboszcza. Inaczej sie niestety nie da.
No nic, bede probowac, moze mi sie fuksnie, ze zadnej aktywiski nie bedzie w poblizu.
Mi sei wydaje to strasznie absurdalne, zeby nie dalo sie z ksiedzem porozmawiac przez telefon inaczej niz przez pare godzin w tygodniu, w godzinach pacy wiekszosci osob.
Telefon wynaleziono po to, zeby ulatwic komunikacje....
ufffff, mam nerwa troche, bo nie wiem, czy nam sie uda. Z drugiej strony slyszalyscie zeby ksiadz odmowil komus slubu, bo nie jest miejscowy?
No nic, bede probowac, moze mi sie fuksnie, ze zadnej aktywiski nie bedzie w poblizu.
Mi sei wydaje to strasznie absurdalne, zeby nie dalo sie z ksiedzem porozmawiac przez telefon inaczej niz przez pare godzin w tygodniu, w godzinach pacy wiekszosci osob.
Telefon wynaleziono po to, zeby ulatwic komunikacje....
ufffff, mam nerwa troche, bo nie wiem, czy nam sie uda. Z drugiej strony slyszalyscie zeby ksiadz odmowil komus slubu, bo nie jest miejscowy?
Dziewczyny, potrzebuje pomocy i rady.
Probuje sie skontaktowac z proboszczem parafii, fakt, poza godzinami pracy kancelarii bo akurat jestem w pracy kiedy sa otwarci i nie moge sie wyrwac w tym czasie a dzwonic z pracy nie da rady.
najgorsze jest to, ze proboszcz jest, i ze niestety nie umiem sie przebic przez panie gosposie/dzialaczki/wolontariuszki.
Po prostu jezeli nikt nie umiera to odsylaja do kancelarii w godzinach pracy i nie trafia do nich, ze jestem daleko i nie moge wpasc w odwiedziny.
Macie jakis sposob na te kobieciny? Ja nie wiem, czy mam klamac, czy tez na nie nakrzyczec. Bo to juz nie moja pierwsza przymiarka do kontaktow w tej parafii i ciagle wyrastaja przed nami te leciwe joanny dark, co tak bronia dostepu do ksiezy i co gorsza, wydaja wyroki twierdzac ze nie jest mozliwe zalatwienie danej sprawy.
Macie na nie jakis sposob?
Probuje sie skontaktowac z proboszczem parafii, fakt, poza godzinami pracy kancelarii bo akurat jestem w pracy kiedy sa otwarci i nie moge sie wyrwac w tym czasie a dzwonic z pracy nie da rady.
najgorsze jest to, ze proboszcz jest, i ze niestety nie umiem sie przebic przez panie gosposie/dzialaczki/wolontariuszki.
Po prostu jezeli nikt nie umiera to odsylaja do kancelarii w godzinach pracy i nie trafia do nich, ze jestem daleko i nie moge wpasc w odwiedziny.
Macie jakis sposob na te kobieciny? Ja nie wiem, czy mam klamac, czy tez na nie nakrzyczec. Bo to juz nie moja pierwsza przymiarka do kontaktow w tej parafii i ciagle wyrastaja przed nami te leciwe joanny dark, co tak bronia dostepu do ksiezy i co gorsza, wydaja wyroki twierdzac ze nie jest mozliwe zalatwienie danej sprawy.
Macie na nie jakis sposob?
Ostatnio Jarmark chyba nawet zaczynał się pod koniec lipca... Nie mam pojęcia co wtedy - zapytaj w Mariackim, tam będą wiedzieć najlepiej, czy zostanie choć kawałek parkingu w okolicach kościoła... Zawsze można zaparkować kawałek dalej i przejść "orszakiem" - my tak szliśmy z kościoła do restauracji - było zabawnie i też mamy z tego momentu fajne zdjęcia.
Nie, to nie była parafia żadnego z nas. Ale zostaliśmy serdecznie przyjęci :)
Nie, to nie była parafia żadnego z nas. Ale zostaliśmy serdecznie przyjęci :)
Agatha napisał(a):
> W sobotę pozwolenie od straży miejskiej nie jest potrzebne, o
> ile nie trafi się na Jarmark Dominikański, to nie ma problemów
> z parkowaniem.
>
> Zdjęcia z kościoła mamy przepiękne, nasz fotograf nie narzekał
> na oświetlenie kościoła. To wspaniałe wnętrze naprawdę pozwala
> na zrobienie wyjątkowych fotografii.
>
> Goście są może dość daleko, ale wszyscy za to mają idealny
> widok :)
>
> Gdy zapalają się wszystkie światła i migoczą złote zdobienia,
> Bazylika Mariacka wygląda jeszcze piękniej.
No właśnie... Jarmark :( 2 sierpnia chyba się zaczyna, a ja mam wtedy.
A czy to była Twoja lub jego parafia?
> W sobotę pozwolenie od straży miejskiej nie jest potrzebne, o
> ile nie trafi się na Jarmark Dominikański, to nie ma problemów
> z parkowaniem.
>
> Zdjęcia z kościoła mamy przepiękne, nasz fotograf nie narzekał
> na oświetlenie kościoła. To wspaniałe wnętrze naprawdę pozwala
> na zrobienie wyjątkowych fotografii.
>
> Goście są może dość daleko, ale wszyscy za to mają idealny
> widok :)
>
> Gdy zapalają się wszystkie światła i migoczą złote zdobienia,
> Bazylika Mariacka wygląda jeszcze piękniej.
No właśnie... Jarmark :( 2 sierpnia chyba się zaczyna, a ja mam wtedy.
A czy to była Twoja lub jego parafia?
W sobotę pozwolenie od straży miejskiej nie jest potrzebne, o ile nie trafi się na Jarmark Dominikański, to nie ma problemów z parkowaniem.
Zdjęcia z kościoła mamy przepiękne, nasz fotograf nie narzekał na oświetlenie kościoła. To wspaniałe wnętrze naprawdę pozwala na zrobienie wyjątkowych fotografii.
Goście są może dość daleko, ale wszyscy za to mają idealny widok :)
Gdy zapalają się wszystkie światła i migoczą złote zdobienia, Bazylika Mariacka wygląda jeszcze piękniej.
Zdjęcia z kościoła mamy przepiękne, nasz fotograf nie narzekał na oświetlenie kościoła. To wspaniałe wnętrze naprawdę pozwala na zrobienie wyjątkowych fotografii.
Goście są może dość daleko, ale wszyscy za to mają idealny widok :)
Gdy zapalają się wszystkie światła i migoczą złote zdobienia, Bazylika Mariacka wygląda jeszcze piękniej.
slubu udzielal nam ks. Robert Kaczorowski /jego piekny spiew...
ale ks. Ludwik tez jest przemily
ofiara
w sprawach organizacyjnych, typu kleczniki, kwiaty, itp nalezy sie zwracac do P. Malgosi
my akurat nie mielismy tiuli na krzeslach, przy oltarzu tylko zwykle mieczyki (poprosilismy o wazon)
bukiety na schodach byly chyba pary, ktora slubowala w pt
"ochroniarze" roztawiaja sznury, znaczy odgardzaja nawy podczac mszy, ale to wy musicie im o tym powiedziec
organy: tylko Pani Joasia (my we wrzesniu 2007 300 pln bodajze...)
co jeszcze??
ale ks. Ludwik tez jest przemily
ofiara
w sprawach organizacyjnych, typu kleczniki, kwiaty, itp nalezy sie zwracac do P. Malgosi
my akurat nie mielismy tiuli na krzeslach, przy oltarzu tylko zwykle mieczyki (poprosilismy o wazon)
bukiety na schodach byly chyba pary, ktora slubowala w pt
"ochroniarze" roztawiaja sznury, znaczy odgardzaja nawy podczac mszy, ale to wy musicie im o tym powiedziec
organy: tylko Pani Joasia (my we wrzesniu 2007 300 pln bodajze...)
co jeszcze??
Wlasciwie to jest kosciol, ktory bardzo by nam pasowal - dwa kroki od restauracji, we wrzesniu jest duze prawdopodobienstwo ze nie trzeba bedzie parasoli :)
Ciekawe co nam powiedza, pani w kiosku, bardzo niemila (akurat pytalismy o jakies info na temat kancelarii w samego Sylwestra) potraktowala nas dosc nierzecznie z wyzszoscia oznajmiajac ze tu zadnych slubow dla ludzi spoza parafii sie nie robi. Ot, chyba kobiecina lubi sie spowiadac...
Jazeli macie jakies wskazowki to chetnie poczytam - z kim rozmawiac, za ile itd.
Ciekawe co nam powiedza, pani w kiosku, bardzo niemila (akurat pytalismy o jakies info na temat kancelarii w samego Sylwestra) potraktowala nas dosc nierzecznie z wyzszoscia oznajmiajac ze tu zadnych slubow dla ludzi spoza parafii sie nie robi. Ot, chyba kobiecina lubi sie spowiadac...
Jazeli macie jakies wskazowki to chetnie poczytam - z kim rozmawiac, za ile itd.
Witam
My mielismy slub w Mariackim w sierpniu:) Bylo cudownie...
Co do zaklepania daty, to polecam juz sie teraz zorientowac - w naszym dniu byly 4 sluby!!!
Zdaje sie ze boczne lawy byly ogrodzone na czas slubu, ale faktycznie turystow sporo - nasza dekoratorka miala spory problem ze strojeniem, bo caly czas sie ktos krecil.
My mielismy slub w Mariackim w sierpniu:) Bylo cudownie...
Co do zaklepania daty, to polecam juz sie teraz zorientowac - w naszym dniu byly 4 sluby!!!
Zdaje sie ze boczne lawy byly ogrodzone na czas slubu, ale faktycznie turystow sporo - nasza dekoratorka miala spory problem ze strojeniem, bo caly czas sie ktos krecil.