Re: Sosy/dipy
sos musztardowo-miodowy z białym winem, świetnie podkręca smak ryby:
drobno posiekany cienki plasterek cebuli, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżeczki musztardy dijon, 1 łyżeczka masła, 1/2 łyżeczki...
rozwiń
sos musztardowo-miodowy z białym winem, świetnie podkręca smak ryby:
drobno posiekany cienki plasterek cebuli, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżeczki musztardy dijon, 1 łyżeczka masła, 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu roztłuczonych w moździerzu, 50 ml białego, wytrawnego wina.
Na maśle podsmażamy cebulkę aż się zeszkli, dodajemy miód, musztardę i wino i zagotowujemy. Kiedy się gotuje dodajemy utłuczony pieprz. Gotujemy sos ok 10 minut na wolnym ogniu. Przepis znalazłam tutaj www.kulinarnawyspa.pl
zobacz wątek