Re: Sosy/dipy
Dziewczyny ja mam sprawdzony przepis na sos ale do żeberek z programu " szczypta smaku" ten Francuz z MasterCheffa.
Żeberka posolić i samżyć. Usmażyć w osobnym garnku: cebule,...
rozwiń
Dziewczyny ja mam sprawdzony przepis na sos ale do żeberek z programu " szczypta smaku" ten Francuz z MasterCheffa.
Żeberka posolić i samżyć. Usmażyć w osobnym garnku: cebule, papryke świeżą, zalać czerwonym winem(wina sporo ma zastąpić wodę. ), dodać łyżeczkę miodu, koncentrat pomidorowy, musztardę, łyżeczka sosu worchester. Gotować ok. 35 min. Źeberka do pieca. Do sosu goździki, papryka ostra. Sosem posmarować żeberka na 1, 5godz do piekarnika co 15, 20 min. Obracać.
Żeberka wyszły smaczne. Myślę, że sam sos też będzie ok.
zobacz wątek