Odpowiadasz na:

Re: Sosy/dipy

my wczoraj pojechaliśmy dotlenić się na działkę :] no i zacząć wiosenne roboty.

jako, że nie było gotowego obiadu do odgrzania na działce - to postanowiliśmy zrobić grilla :] zabrałam... rozwiń

my wczoraj pojechaliśmy dotlenić się na działkę :] no i zacząć wiosenne roboty.

jako, że nie było gotowego obiadu do odgrzania na działce - to postanowiliśmy zrobić grilla :] zabrałam z domu końcówkę sosu :] P E T A R D A !!!!! Już się nie dziwię, że amerykanie nie urządzają grillowania bez tego sosu ;)

dzisiaj robię z litra przecieru pomidorowego (nie bawię się w przecieranie pomidorów z puszki, tylko daje gotowy przecier z kartonika + keczup) :) i mam zamiar gorący ponakładać do słoików, odwrócić - niech się dobrze zamknie :] a później wyciągamy słoik kiedy potrzeba :]

chociaż pewnie długo słoiki się nie uchowają ;) sos jest fenomenalny :) świetnie smakuje nawet na zwykłej kanapce z serem :] (ale mieszam te 2 przepisy, w planach mam jeszcze dodanie wędzonej śliwki)

zobacz wątek
11 lat temu
~AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry