Re: Sosy/dipy
my wczoraj pojechaliśmy dotlenić się na działkę :] no i zacząć wiosenne roboty.
jako, że nie było gotowego obiadu do odgrzania na działce - to postanowiliśmy zrobić grilla :] zabrałam...
rozwiń
my wczoraj pojechaliśmy dotlenić się na działkę :] no i zacząć wiosenne roboty.
jako, że nie było gotowego obiadu do odgrzania na działce - to postanowiliśmy zrobić grilla :] zabrałam z domu końcówkę sosu :] P E T A R D A !!!!! Już się nie dziwię, że amerykanie nie urządzają grillowania bez tego sosu ;)
dzisiaj robię z litra przecieru pomidorowego (nie bawię się w przecieranie pomidorów z puszki, tylko daje gotowy przecier z kartonika + keczup) :) i mam zamiar gorący ponakładać do słoików, odwrócić - niech się dobrze zamknie :] a później wyciągamy słoik kiedy potrzeba :]
chociaż pewnie długo słoiki się nie uchowają ;) sos jest fenomenalny :) świetnie smakuje nawet na zwykłej kanapce z serem :] (ale mieszam te 2 przepisy, w planach mam jeszcze dodanie wędzonej śliwki)
zobacz wątek