Widok
Spa Mezowo - ktoś zna?
Witam,
cały czas szukam IDEALNEJ sali na wesele. W związku z tym przekopuję wszystkie możliwe portale i fora. Odkryłam niedawno salę w Mezowie (między Gdańskiem a Kartuzami), pod nazwą Spa Mezowo. Niestety żadnej strony, tylko adres. Czy któraś z was wie coś o tym "lokalu"? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, może zdjęcia.
Dziękuję i pozdrawiam :-)
cały czas szukam IDEALNEJ sali na wesele. W związku z tym przekopuję wszystkie możliwe portale i fora. Odkryłam niedawno salę w Mezowie (między Gdańskiem a Kartuzami), pod nazwą Spa Mezowo. Niestety żadnej strony, tylko adres. Czy któraś z was wie coś o tym "lokalu"? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, może zdjęcia.
Dziękuję i pozdrawiam :-)
spa-mezowo jest już otwarte. Mają rewelacyjne ceny i bardzo tanio. Spędziłam weekend tam i rewelacja. Nigdzie nie ma takiego drugiego miejsca. Najlepsze miejsce na Kaszubach. Jedzenie też super, teraz spędzę tam święta z rodziną. Fajny klimat, miła atmosfera i super obsługa. Spa mieści się na ul. Plażowej w Mezowie za domkami letniskowymi. Super miejsce, cudoooooo ........................
Wszystko fajnie,tylko że strona www.spa-mezowo.pl nie działa...
Mieszkam w Warszawie i długi weekend majowy będe spędzać w okolicy Spa Mezowo.Chciałabym skorzystać z basenu,może z jakiś zabiegów - czy to miejsce już naprawdę działa?Miesiąc (koniec marca)temu byłam tam i pytałam jakiegoś faceta co się tam kręcił,czy jest już czynne,to powiedział mi,że basen jeszcze nie działa, a cały obiekt będzie czynny za dwa tygodnie.Te dwa tygodnie to w połowie kwietnia minęło...Dziwi mnie to,że Ty już byłaś tam na weekend-ciekawe w który?
Mieszkam w Warszawie i długi weekend majowy będe spędzać w okolicy Spa Mezowo.Chciałabym skorzystać z basenu,może z jakiś zabiegów - czy to miejsce już naprawdę działa?Miesiąc (koniec marca)temu byłam tam i pytałam jakiegoś faceta co się tam kręcił,czy jest już czynne,to powiedział mi,że basen jeszcze nie działa, a cały obiekt będzie czynny za dwa tygodnie.Te dwa tygodnie to w połowie kwietnia minęło...Dziwi mnie to,że Ty już byłaś tam na weekend-ciekawe w który?
heh.. z ciekawości jako mieszkanka mezowa poszliśmy odwiedzic nasze spa w mezowie. musze przyznać ze obiekt jest pieknie polozony na gorce, w poblizu jezioro i las..spokojne miejsce. w srodku bardzo piekny, nowoczesny wystroj...
niestety na razie nie moge napisac nic wiecej, bo jeszcze nie korzystalam z ich oferty ale planuje wybrac sie na zabiegi relaksujace :p to napisze czy warto, a jak bede na jakiejs imprezce to napisze jak jedzonko: )
ale widac interes w mezowie powoli sie rozkreca, coraz wiecej ludzi o to pyta... pozdrawiam serdecznie
ps. a VILLA ROSA to juz inny obiekt, doskonaly na ypoczynek rodzinny...ale juz bez tak bogatej oferty-nie ma tu spa :P
pozdrawiam
niestety na razie nie moge napisac nic wiecej, bo jeszcze nie korzystalam z ich oferty ale planuje wybrac sie na zabiegi relaksujace :p to napisze czy warto, a jak bede na jakiejs imprezce to napisze jak jedzonko: )
ale widac interes w mezowie powoli sie rozkreca, coraz wiecej ludzi o to pyta... pozdrawiam serdecznie
ps. a VILLA ROSA to juz inny obiekt, doskonaly na ypoczynek rodzinny...ale juz bez tak bogatej oferty-nie ma tu spa :P
pozdrawiam
Ja natrafiłam na SPA Mezowo dopiero po ślubie, więc nie miałam okazji nawet porozmawiać o ofercie weselnej, ale mieliśmy tam sesję ślubną (kilka dni po ślubie). Bardzo miła kierowniczka!
Wnętrza oszałamiająco piękne i stylowe. Z zewnątrz kilka rzeczy jeszcze w remoncie, ale widać, że miejsce ma potencjał!
Wnętrza oszałamiająco piękne i stylowe. Z zewnątrz kilka rzeczy jeszcze w remoncie, ale widać, że miejsce ma potencjał!
Byłam. Ogromne rozczarowanie. Cena za dobę jak w dobrym hotelu w Sopocie (330 zł w pokoju 2 osobowym ze śniadaniem). A w ofercie za tę cenę przeraźliwie zimny pokój przez cały pobyt, obrzydliwy zapach jakiegoś środka do sprzątanie ubikacji na "dzień dobry", brak TV czy chociaż radia w pokoju. Pokój skromnie umeblowany (bez rolet czy zasłon, puste ściany itd.) nieprzytulny. Brak profesjonalnej obsługi gości. Dziewczyna z recepcji okazała się panną do wszystkiego; recepcjonistką, kelnerką, kosmetyczką i pewnie sprzątaczką (?!) W takich przypadkach trudno być w czymś dobrym. Miała co prawda 2 dziewczyny do pomocy ale one na każde pytanie odpowiadały "nie wiem". Efekt był taki, że podano nam śniadania na nienakrytym stole, bez sztućców w barze, który jak się okazało był hotelowa palarnią.Nikt nam nie powiedział następnego dnia, że śniadanie podawane jest już w innej sali wiec ponownie zostaliśmy skazania na jedzenie w oparach dymu z papierosów. Samo menu nie miało nic wspólnego z szumną ofertą w internecie. Zaskakujących niespodzianek było więcej; w barze zabrakło piwa, sauna i jacuzzi nie były jeszcze dostępne, woda w basenie zachęcić mogła do kąpieli jedynie morsy. Do rachunku próbowano nam dopisać wino musujące, które podano nam na powitanie (nie zamówione przez nas) oraz nagle okazało się, że nie możemy zapłacić kartą bo coś tam... Zabieganie i styl dziewczyny, która miał robić te wszystkie zabiegi z oferty jakoś odbierał nam odwagę by skorzystać. Ogólnie nazwa spa i cena sugerowały dobrą usługę a otrzymaliśmy poziom oferowany w schronisku do tego z temperaturą jaką na ogół panuje zimą na zewnątrz schroniska.
Nie wiem gdzie Ty byłaś bo tam takich cen niemają nawet w środku sezonu, co można sprawdzić na ich stroie internetowej. Byłam tam na uroczystości rodzinnej i jedzenie naprawdę było świetne, obsłudze też nic nie mogę zarzucić. Owszem w pokojach nie ma tv ani radia to jedyna rzecz w całej Twojej wypowiedzi zgodna z prawdą. Co do wyposażenia pokoju nie wiem co byś chciała, ale na mój gust biurko,krzesła i szafa wystarczy oraz zasłony które są. Nie wiem o jakim szumnym menu z internetu piszesz bo nie posiadają menu na swojej stronie. Podsumowując bardzo złośliwy i mijający się w 100% z prawdą komentarz:)
Kasiu! Nie wiem po co Ci numer, ale jeżeli chodzi o wesele czy nocleg- odradzam.
Opinię Ver potwierdzam! Byłam tam w październiku (w ramach wyjazdu z pracy) i całe szczęście że nic nie płaciłam bo zrobiłabym wielką awanturę!
W pokojach było przeraźliwie zimno! A zapach o którym pisała Ver to- szambo! Niestety Mezowo nie ma kanalizacji :/ i nie tylko hotel spa mezowo, ale cała wieś.
Pokoje skromnie umeblowane, brudne (na oknach były pozabijane komary! a łazienka- szkoda słów). Widać było że robili coś z kablami, kuli coś i nawet nie pomalowali pokoju! Zacekolowali to tylko! W łazienkach nie było zmiotki :(
Kontakt był na wysokości dwóch metrów! Więc moja komórka wisiała na ścianie :)
Jedyne co mogę pochwalić to- jedzenie- było przepyszne, ale jeżeli chodzi o obiad strasznie malutko. Za to kolacja była obfita.
Obsługa- również potwierdzam. Pani jest: recepcjonistką, kelnerką, kosmetyczką, masażystką i pewnie sprzątaczką w jednym :(
Jeżeli chcesz mieć tam wesele- jedzenie jest oki, ale zapach, a raczej smród- odpędza. Jeżeli chcesz zostać na noc- weź kilka bluz. :)
Pozdrawiam
Opinię Ver potwierdzam! Byłam tam w październiku (w ramach wyjazdu z pracy) i całe szczęście że nic nie płaciłam bo zrobiłabym wielką awanturę!
W pokojach było przeraźliwie zimno! A zapach o którym pisała Ver to- szambo! Niestety Mezowo nie ma kanalizacji :/ i nie tylko hotel spa mezowo, ale cała wieś.
Pokoje skromnie umeblowane, brudne (na oknach były pozabijane komary! a łazienka- szkoda słów). Widać było że robili coś z kablami, kuli coś i nawet nie pomalowali pokoju! Zacekolowali to tylko! W łazienkach nie było zmiotki :(
Kontakt był na wysokości dwóch metrów! Więc moja komórka wisiała na ścianie :)
Jedyne co mogę pochwalić to- jedzenie- było przepyszne, ale jeżeli chodzi o obiad strasznie malutko. Za to kolacja była obfita.
Obsługa- również potwierdzam. Pani jest: recepcjonistką, kelnerką, kosmetyczką, masażystką i pewnie sprzątaczką w jednym :(
Jeżeli chcesz mieć tam wesele- jedzenie jest oki, ale zapach, a raczej smród- odpędza. Jeżeli chcesz zostać na noc- weź kilka bluz. :)
Pozdrawiam
Robiłem zdjęcia na tej sali . I powiem tak sala całkiem fajna . obok jeziorko . Minus jest tylko jeden ,ze sala jest oddzielona od sali do tańczenia
W ubiegłym roku byłam tam zrobił na mnie dobre wrażenie które zgubiłam po kolejnej wizycie około trzech miesięcy później.Chyba nie mają serca do prowadzenia takiego biznesu.Niestety było tam zwyczajnie brudnawo.Obiad podano nam na tarasie nie pofatygowano się nawet przetrzeć krzesła.Swojego czasu wisiała w necie oferta sprzedaży tego lokalu.
Wesele? w zadnym wypadku nie polecam. Moja Corka w ubieglym roku
miala tam wesele.Owszem, otoczenie bajkowe, ale poza tym masakra.
Brudno, masakryczna obsluga, posilki na stole pozal sie Boze, dot.to sposobu w jaki zostaly podane.Brak klimatyzacji, a nawet rolet na oknach, gdzie przy upale temperatura w sali i przy wiekszej ilosci ludzi wzrasta do niebotycznych skali.Brak nawet najzwyklejszego korkociaga, nawet jednego!...moge wymieniac minusy w nieskonczonosc , pozny wieczor przed weselem nie ustawione nawet stoly, poniewaz szefostwo nie wiedzieli jak i gdzie pomiescic 86 osob, a gdyby potwierdzilo przybycie 120 osob, mimo, ze wlascicielka zapewniala, ze odbywaly sie tam wieksze imprezy...przy tak spartanskich warunkach cena powinna wynosic o polowe mniej.NIE POLECAM NIKOMU.
miala tam wesele.Owszem, otoczenie bajkowe, ale poza tym masakra.
Brudno, masakryczna obsluga, posilki na stole pozal sie Boze, dot.to sposobu w jaki zostaly podane.Brak klimatyzacji, a nawet rolet na oknach, gdzie przy upale temperatura w sali i przy wiekszej ilosci ludzi wzrasta do niebotycznych skali.Brak nawet najzwyklejszego korkociaga, nawet jednego!...moge wymieniac minusy w nieskonczonosc , pozny wieczor przed weselem nie ustawione nawet stoly, poniewaz szefostwo nie wiedzieli jak i gdzie pomiescic 86 osob, a gdyby potwierdzilo przybycie 120 osob, mimo, ze wlascicielka zapewniala, ze odbywaly sie tam wieksze imprezy...przy tak spartanskich warunkach cena powinna wynosic o polowe mniej.NIE POLECAM NIKOMU.