Widok

Spacerówka parasolka - jaką polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie mamy, szukamy spacerówki - parasolki.
Zależy nam aby parasolka miała :
- oparcie rozkładane do pozycji leżącej
- regulowany podnóżek
- możliwie dużą budkę, aby zasłaniała dziecko kiedy śpi
- niewielkie rozmiary po złożeniu

Podzielcie się proszę swoimi spostrzeżeniami z parasolek jakie posiadacie. Jaką polecacie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam peg Perego pliko mini- ja używałam 2 lata teraz czeka na drugiego smyka, ma to wszystko o czym piszesz.
Też mogę polecić Peg Perego Pliko Mini ;)Choć oparcie nie rozkłada się całkowicie na płasko, ale naprawdę wystarczająco :) a i cena przystępne. Również firma godna polecenia to Maclaren
Nie zgadzam się ze sie nie rozkłada bo moja rozkłada się na płasko.
Przychodzą mi na myśl trzy:
- Inglesina Zippy
- Peg Perego - model Si, Si Completo lub Pliko
- Chicco Sprint.

Osobiście mamy Peg Perego Si i spisuje się :) Rozklada się niemal na płasko (kąt jest naprawdę niewielki), dostęp do kosza po rozłożeniu bez problemu, sklada się jak parasolka i sam stoi, jest bardzo lekki. Co dla mnie ważne łatwo się podbija (używamy przedłużonej rączki - jest tam regulacja i wygodniej nam, bo i do niskich nie należymy). Da się go prowadzić jedną ręką. Do tej pory sprawdziłam go w mieście i w lesie. W obu wypadkach bez zarzutu. Zaznaczam jednak, ze leśna trasa, którą jeździmy jest ubita choć nie pozbawiona pewnych nnierówności. Jedyne co sprawia trudność z moich spostrzeżeń to jazda po drobnych kamieniach - właśnie w lesie mamy taki odcinek i tam jest trudniej, ale bez większych problemów. Także polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maclaren Techno XLR, ma wszystko czego potrzebujesz, do tego super wyważony, stabilny, łatwo się rozkłada, naprawdę polecam!
Dziękujemy za opinie. A co możecie powiedzieć o inglesinie trip ? A słyszeliśmy, że w maclarenach kółka są klekoczące - czy to prawda ?
ja też polecam maclarena xlr, używamy już rok i narazie nic nam nie klekocze, inglesine też brałam pod uwagę, ale nie miała szans przy maclarenie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam mclarena xt i tez noc nie klekocze i rowniez polecamy
Ja polecam inglesina trip, wózek jest rewelacyjny. Ma dużą budkę jest lekki, świetnie się prowadzi, jest wykonany z bardzo dobrego materiału
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
swego czasu chicco london, ale nie wiem czy jest :)
Maclaren XLR na pewno nie spełnia warunku "skłąda się do niewielkich rozmiarów". Jak na parasolkę to naprawdę wielka kobyła. Co do klekotania kółek to nie zauważyłam, żeby było gorzej, niż w innych parasolkach. Na pewno to dobry jakościowo i solidny wózek, ale zajmuje tyle miejsca, że już lepiej zamiast niego mieć "normalny", na dużych kołach. Co do iglesiny rip, to sama nie używałam, ale koleżanki miały i na początku bardzo sobie chwaliły, ale obu te wózki szybko się "rozklekotały".
inglesina trip fajna. Zobacz jeszcze baby jogger vue. Z inglesiną przegrywa brakiem okienka w budce, ale ma przekłądane siedzisko-przydaje się przy złej pogodzie, mniejszych dzieciach obecnie lub w perspektywie. z nową Inglesiną wygrywa ogólne wrażenie- vue jest taki miękki, przytulny dla dziecka. Zwłaszcza starsza wersja. Nowsza została odchudzona m.in. o watolinę na rzecz wagi, dziwne ale tak m.in argumentują spadek wagi.. Za to dostęp do kosza ponownie plus dla Inglesiny, Jednak w Vue można pakować dodatkowo rzeczy za siedzisko, powstaje taki schowek gdy siedzisko jest przodem do świata. Bardzo przyjemny wózek, ale ciężko dostać używany. Nowy porównywalny cenowo z Inglesiną Trip. Kwestia gustu.
A co myślicie o navington scooner? Tylko ona to nie typowa parasolka tylko kwadrat ale jak ją zobaczyłam to się w niej zakochałam ale nie wiem.. Tez jestem
z jestem na etapie szukania małego wózka
Inglesina trip- super, ale droga. Ja przy drugim dziecku zdecydowałam się na polską firmę z dobrymi opiniami- caratero spacer de luxe. Nie ustępuje inglesinie, a o połowę tanszy. Duże siedzisko, duża budka dla mnie ok.
Dziękuję za opinie. Jaką jeszcze spacerówkę możecie polecić?
Nam też zależało na takich cechach spacerowki, w końcu zdecydowaliśmy się na model Crossline z euro cart.
Easygo Nitro. Bardzo fajny wózeczek. Spełnia wszystkie wymagania :)
inglesina trip,mam na sprzedaż,dziecko wyrosło
zdecydowąlam się na zakup spacerówki Ezzo ponieważ zalezało mi nalekkim i zwinnym modelu gdyż mieszkam az na 5tym pietrze bez windy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry