Widok

Spirala a ciąża!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam ok. 2 tygodnie temu zalozyłam spirale miedziana tydzień później mój facet doszedł we mnie dodam że okres spóźnia mi się 5 dni... Mam obawy i pytanie jak chroni wkładka domaciczna miedziana i czy może mi się spozniac tyle okres Po mimo bólu brzucha jak przy miesiaczce a jej brak!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeżeli się o to dba chodzi regularnie do lekarza to jest małe prawdopodobieństwo że można zajść w ciążę tzn ja nie znam osoby która by zaszła mając spiralę. Chodź jeżeli lekarz to laik kto wie .. jeżeli nie chcesz być w ciąży to życzę ci żebyś nie była.

Głowa do góry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja kuzynka zaszła w ciążę mają spiralę miedzianą. Miała ją rok. Było wszystko ok, bo chodziła często na kontrole ale coś zawiodło i urodziła się mała "wpadka".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jeżeli się o to dba chodzi regularnie do lekarza " - a w jaki sposób wedlug Ciebie się "dba o spiralę"? I co ma regularne chodzenie do lekarza do zachodzenia w ciążę? Chodzenie do lekarza ani nie powoduje zajścia w ciążę ani tym bardziej jej nie zapobiega. Wiele "wpadek" to po prostu kwestia zwyczajnego pecha, a nie tego, że ktoś "nie dbał" i "nie chodził regularnie do lekarza".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nie lepiej zrobić test lub betę? Skąd mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja ginekolog odebrała w ciągu ostatniego roku 3 porody ze spirali miedzianej, niestety jej skuteczność jest mniejsza niż hormonalnej, zalecam konsultację z lekarzem. JA zakładałam spiralę 2 msc temu , pierwszy stosunek 4 dni po zalożeniu, miesiączka mniej obfita, ale o czasie.

Moim zdaniem ból brzucha sugeruje, że zbliża się okres, a małe opóźnienie może wiąże się z faktem założenia spirali.

To nie zakładałaś spirali podczas okresu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry