Widok

Spirala a ciąża!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam ok. 2 tygodnie temu zalozyłam spirale miedziana tydzień później mój facet doszedł we mnie dodam że okres spóźnia mi się 5 dni... Mam obawy i pytanie jak chroni wkładka domaciczna miedziana i czy może mi się spozniac tyle okres Po mimo bólu brzucha jak przy miesiaczce a jej brak!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

To nie zakładałaś spirali podczas okresu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jeżeli się o to dba chodzi regularnie do lekarza " - a w jaki sposób wedlug Ciebie się "dba o spiralę"? I co ma regularne chodzenie do lekarza do zachodzenia w ciążę? Chodzenie do lekarza ani nie powoduje zajścia w ciążę ani tym bardziej jej nie zapobiega. Wiele "wpadek" to po prostu kwestia zwyczajnego pecha, a nie tego, że ktoś "nie dbał" i "nie chodził regularnie do lekarza".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem ból brzucha sugeruje, że zbliża się okres, a małe opóźnienie może wiąże się z faktem założenia spirali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja ginekolog odebrała w ciągu ostatniego roku 3 porody ze spirali miedzianej, niestety jej skuteczność jest mniejsza niż hormonalnej, zalecam konsultację z lekarzem. JA zakładałam spiralę 2 msc temu , pierwszy stosunek 4 dni po zalożeniu, miesiączka mniej obfita, ale o czasie.
A nie lepiej zrobić test lub betę? Skąd mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja kuzynka zaszła w ciążę mają spiralę miedzianą. Miała ją rok. Było wszystko ok, bo chodziła często na kontrole ale coś zawiodło i urodziła się mała "wpadka".
Jeżeli się o to dba chodzi regularnie do lekarza to jest małe prawdopodobieństwo że można zajść w ciążę tzn ja nie znam osoby która by zaszła mając spiralę. Chodź jeżeli lekarz to laik kto wie .. jeżeli nie chcesz być w ciąży to życzę ci żebyś nie była.

Głowa do góry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry