Widok

Spirala mirena-plusy i minusy,cena

Witam, proszę o opinie odnośnie spirali mirena, czy odczuwalyscie jakies skutki uboczne? Jakie sa obecnie ceny np. W Gdyni za spirale + założenie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwsze dwa tygodnie okres, później miesiąc plamienia. Reszta - zadnych skutków ubocznych. Polecam ;) Mirene kupowałam za 515zł a założenie 440zł ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi zaśpiewał ginekolog 1,500zl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurczę od czego zależą te ceny, jedni piszą ze do 1,000 inni ze 1,800 za założenie + oczywiście cena samej spirali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w aptece na recepte ceny są od okolo 500 do 650zł plus założenie ok 400zł.
Ceny zalozenia w placówkach takich jak lux med, evi med, itp ok 1000zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
1000zł to cena Mireny z założeniem. Bo nie wszedzje trzeba samemu kupic w aptece tylko w placówce można.
Ok dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mojej pani gin prywatnie koszt 1100 z założeniem (rozmawiałam o tym, ale jeszcze nie podjęłam decyzji, w grę wchodzi też czip)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co to ten czip?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Malusi kawałeczek plastiku, taka ok. 3 cm cienka pałeczka z hormonami, którą wczepia się pod skórę na przedramieniu. Antykoncepcja na 3 lata. W razie co lekarz w każdej chwili może usunąć. Cena ta sama co za wkładkę. I ponoć plusem jest to, że praktycznie nie ma sie wtedy okresu. Poczytaj w necie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy Mirenie też nie ma okresu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałam Mirene ponad 4 lata, ogólnie była zadowolona, po kilku plamieniach okres mi zaniknął całkowicie więc komfort niesamowity... niestety po ok 3 latach zaczęły mnie nękać stany zapalne których w żaden sposób nie mogłam wyleczyć... skończyło się na wyjęciu spirali i problemy ustały. Także bardzo wygodna forma antykoncepcji, bez okresu no ale niestety te zapalenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja próbowałam tego, ale w końcu zmieniłam metodę zabezpieczania się na tabletki. Tutaj też chyba ze 3 rodzaje miałam, ale w końcu zostałam przy belarze. Jakoś tabletki najlepiej współpracują z moim organizmem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jakoś wszędzie wrzucasz ten sam komentarz, wcale "nie czuć", że to tylko reklama a nie podzielenie się prawdziwymi doświadczeniami w tym temacie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Puszczać się bez konsekwencji... Świat już upada...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 23

Skąd wiesz, że bez konsekwencji?
Może bez dziecka, ale konsekwencji paskudnych na całe życie może być wiele.
Ale o tym myśli się jak jest za późno.

PS - jak ktoś stosuje antykoncepcję to nie koniecznie po to, żeby puszczać sie na prawo i lewo z kim popadnie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raczej nie powiedziałabym. Wszelkie te dobrze prowadzące się dziewczyny w kolejce do ginekologa... A potem ślub w kościele w białym welonie, jak dziewica.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

@Miśka ma rację przecież antykoncepcja nie jest tylko po to żeby nie zajść w ciąże... przecież są różne przypadki. Dla niektórych tabletki to tez sposób na poprawe cery i walke z tradzikiem. Hormony mają ogromne znaczenie dla organizmu. Ja sama mialam straszne problemy z hormonami i w sumie pomogly dopiero tabletki. Ale że z czasem i te przestaly sie sprawdzac, bo przy zmianach ciezko bylo je spasowac mojemu lekarzowi, to stwierdzialm ze decyduje się na wkładkę levosert Mam ją już 2 rok i wg mnie to idealny "zamiennik" spirali, której do tej pory sie boje. Spirala jest chyba dla mnie zbyt drastyczna metoda, a wkladka uwalnia tylko jeden hormon i dziala domacicznie. Ja jestem mega zadowolona
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

" Puszczać się bez konsekwencji... Świat już upada "

Jakiez to pisowskie...

Ty pewnie puszczasz sie konsekwentnie???
Zdecydowałam sie na wkładkę nie hormonalna, zapłaciłam duzo mniej, nie mam stanów zapalnych, jedynie obfitsze okresy ktore powinny z czasem sie unormować.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

A mozna wiedziec u ktorej pani dr tyle kosztuje?

Inne tematy z forum Kobieta

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (61 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry