Widok

Spodnie ciążowe - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

No i stało się, kończę 1 trymestr ciąży i niepokojąco szybko przybieram na wadze, a co za tym idzie przestaję mieścić się w spodnie... Póki co jeszcze nie jest tak źle, ale wkrótce boję się że będę musiała zaopatrzyć się w nowe portki które pewnie i tak szybko zrobią się za małe... a spodnie typowo ciążowe to wydaje mi się że kupuje się już na spory brzuch co? Orientujecie się jak to wygląda z rozmiarami i na ile ten pas się rozciąga? Kiedy kupiłyście swoje pierwsze?

Dzięki z góry za rady i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam od poczatku dosyć niko brzuch a i też szybko wyszedl na wierz, już w 4mcu zaczełam chodzić w ciażowych spodniach, nawet leginsy kupiłam sobie ciążowe, nie ma co się męczyć, koleżanka całą ciążę przechodziła w normalnych spodniach ale u mnie bylo to nie możliwe. za bardzo mnie uwierały, a później już nawet nie byłam w stanie się w nie wcisnąc,
zrób miejsce dzieciaczkowi i spraw sobie ciążówki :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Patrycja, ja nie mówie ze mój brzuch zrobił sie wielki przez/ dzięki maluszkowi... ja dostalam wzdęcia ze nie mogłam sie w swoje spodnie zapiąć... potem mi przeszło i znowu wskoczyłam w swoje zwykle spodnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to chyba że, bo nie uwierzę że komukolwiek tak szybko urósłby brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
spodnie ciążowe kupuje się wówczas jak cisną Cię "normalne". Ciążowe są bardziej wykrojone na dole, na gumkach itp i dlatego nie cisną w podbrzusze, więc możesz je kupić już teraz jeśli cisną Cię zwykłe.
Najlepsze chyba są jednak na ciążę legginsy, ale to już kwestia gustu ;)
Słuchajcie rad wszechwiedzącej Patrycji i nie noś spodni ciążowych bo co ?
Bo nie wypada ? Bo Wszechwiedząca wie lepiej ? Bo Wszechwiedzącej brzuch nie wyszedł ?

Każdy ma inną figurę i nosi, kiedy czuję, że mu niewygodne.

A tekst "bo mi nie urósł" jest wyjątkowo głupi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojjj, ja mam tez takie zwykle spodnie, w ktorych chodzilam jeszcze na koniec ciazy, zalezy od kroju, ale ciazowe tez nosilam. Mi sie zima w tych ciazowych z pasem tak fajnie chodzilo, ze mowilam, ze po ciazy tez chyba bede w nich chodzila, ale jakos nie zakladalam :-)
Ja też prawie od początku ciąży przestałam nosić zwykłe spodnie, bo wszystkie miałam mega dopasowane i było mi niewygodnie przez wzdęcia, no i z drugiej strony, wiedząc że coś się tam we mnie dzieje, źle się czułam taka ściśnięta. A jak wzdęcia minęły, to i tak nie było mowy o tym, żeby je założyć, bo ogólnie przytyłam:)
Ale spodni ciążowych nie kupiłam do tej pory, cały czas noszę legginsy, sukienki i spodnie dresowe na gumce, na lato to wystarcza:)
nie zalogowałam się i nie widać suwaczka:) a jestem teraz w 24 tc:)
Po 1 nie trzeba być wszechwiedzącym, żeby wiedzieć że brzuch ciążowy nie wychodzi po 6 tyg. Po 2 koleżanka kończy już 1 trymestr także jak już jej zwykłe przeszkadzają to pewnie, niech kupuje. Czytaj ze zrozumieniem to co napisałam w poprzednich postach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Po 1 nie trzeba być wszechwiedzącym, żeby wiedzieć że brzuch ciążowy nie wychodzi po 6 tyg. Po 2 koleżanka kończy już 1 trymestr także jak już jej zwykłe przeszkadzają to pewnie, niech kupuje. Czytaj ze zrozumieniem to co napisałam w poprzednich postach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie wychodzi ?
Wiesz doskonale bo masz 6 dzieci, czy może jesteś panią ginekolog ?
Wiesz, jak wygląda ciąża u kobiety, która waży 50 kg i tej 90 kilowej.
Czy może "mi nie wyszedł" jest jedynym argumentem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem w 6 tyg i jakos tak mi nie wyszedl brzuch,ze jak spotykam kolezanki to odrazu poznaja ze w ciazy jestem.Nie chodze jeszcze w spodniach ciazowych,ale w jeansach mam odpiety guzik,bo juz bym go nie zapiela.Takze Patrycja,jednak rosnie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie, kobiety maja wzdecia na poczatku ciazy i co mam ten brzuch uciskac i ma mi byc niewygodnie? Wtedy pewnie ze trzeba kupic ciazowe. Ja kupilam jak bylam w okolo 11 tc i wcale nie z powodu tego ze urosl mi brzuch ale mialam taka jakas przewrazliwiona skore i musialam chodzic w luzniejszych spodniach.
Ja zaczęłam nosić pod koniec 5 m-ca ale to dlatego, ze z powodu złego samopoczucia w I trym schudłam i dopiero później zaczęłam tyć. Spodnie ciążowe mają regulacje w obwodzie więc nie wydaje mi sie, zeby zrobiły sie szybko za małe. Kup sobie najlepiej jedną parę w rozmiarze jaki nosisz na co dzień a za miesiąc-dwa kupisz kolejne (jeżeli nie będziesz tyła w biodrach tylko w brzuszku to rozmiar Ci się nie zmieni, jak zacznie Ci iść w biodra to trzeba będzie rozmiar większe nabyć) Ja kupiłam sobie dwie pary (jeansy i materiałowe) oraz legginsy ciążowe - w zupełności starczyło.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i za gratulacje :D

Nulka, RoksanaS, AniaB, ciągle uzależnione od forum? :D

Ja się boję tu wracać na dobre bo wsiąknę tak jak przed ślubem :P

No i nie kłócić mi się tu (Do Patrycji i innych)... każda okazja dobra do sprzeczki, oj kobitki kobitki :) Wiem.. te hormony hahaha :)

Dziś chyba pojadę do H&M Mama i zobaczę co tam mają ciekawego :) Przekonałyście mnie, spróbuję już coś kupić a jak nie teraz to za miesiąc, bo te materiałowe spodnie to z dnia na dzień robią się za ciasne, z elastycznymi jeansami nieco lepiej jest.

A taka ciekawostka jeszcze.. wczoraj moja gin na dzień dobry powiedziała że mam nie chodzić w jeansach... bo sprzyjają grzybicy :/ Mówiła że mam chodzić w materiałowych portkach albo spódnicach... aj tam, nie będę jej słuchać, jeansy to jeansy, niezastąpione :)
myślę, że problem jest przy zbyt obcisłych jeansach...

jeśli mogę poradzić - wykorzystaj promocje (teraz chyba jeszcze są) i poszukaj ciuchów ciążowych po sieciówkach - HM, C&A...
Firmówki droższe od sukni ślubnej;P
Ja mialam wlasnie 2 pary ciazowych jeansow z H&M i super sie sprawdzily, choc wczesniej nie nosilam od nich spodni.
ja kupilam wlasnie w h&m dwie pray bo juz mnie wszystko cisnie od dluzszego czasu mimo ze brzuszka nie ma az takiego ale jest mi nie wygodnie i uwiera wiec po co sie meczyc. jestem w 20tyg ale juz dluzszy czas ubieram luzniejsze rzeczy na gumce.

z mlodym nie mialam takiej potrzeby do 6msca i wystarczyly mi legginsy i jedne rybaczki typowo ciazowe. teraz juz nie wystarcza wiec musialam kupic.
ja mam 3 pary spodni rozmiar 44 na sprzedaż. http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/spodnie-ciazowe-rozmiar-44-ogl5405924.html
Klaudia fajne te Twoje spodnie, ale nie mój rozmiar :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry