Widok
Nasz synek był operowany w wieku 18 miesięcy. Zdecydowaliśmy się na operacje prywatnie w Warszawie bo w Gdańsku czas oczekiwania wynosił ok 3 lat. Synek miał dość zaawansowaną wadę, a jednak udało się wszystko "naprawić" podczas jednej operacji ( w Gdańsku lekarz mówił nam, że czekają go 2-3 operacje). W szpitalu byliśmy tylko dobę. Cewnik synek miał przez 10 dni. Wszystko pięknie się zagoiło i po 3 miesiącach nie było już śladu po operacji i spodziectwie. Na szczęście my już zapomnieliśmy, że synek miał taką wadę. Trzymam kciuki za Wasze maluchy.
My też zdecydowaliśmy się na Warszawę. Michał będzie miał zabieg 22 września. Boję się bardzo bo wada bardzo głęboka. Ujście cewki moczowej znajduje się na granicy prącia i moszny. My również wybralismy Warszawę ponieważ tam szybciej operuje się dzieci. Np i oczywiście specjlista super.
Michał będzie miał 14 miesiecy.
Michał będzie miał 14 miesiecy.
Synek rownież miał przypięte prącie, ale dzięki rekonstrukcji cewki moczowej wszystko jest już na swoim miejscu :)
Koszt operacji łącznie z pobytem rodziców w szpitalu (1 doba) to ok 9 tys. Czas oczekiwania nie jest długi (przynajmniej w porównaniu z NFZ). My zapisywaliśmy się jakoś z 5miesiecznym wyprzedzeniem, ale były też dużo bliższe terminy.
W lipcu byliśmy na kontroli i lekarz powiedział, że nikt nie pozna, że synek miał kiedyś taką wadę.
Wiem, że nie są to małe pieniądze ale naprawdę warto. Szczerze polecam dr Śmigielskiego. W internecie jest dużo informacji na jego temat.
Koszt operacji łącznie z pobytem rodziców w szpitalu (1 doba) to ok 9 tys. Czas oczekiwania nie jest długi (przynajmniej w porównaniu z NFZ). My zapisywaliśmy się jakoś z 5miesiecznym wyprzedzeniem, ale były też dużo bliższe terminy.
W lipcu byliśmy na kontroli i lekarz powiedział, że nikt nie pozna, że synek miał kiedyś taką wadę.
Wiem, że nie są to małe pieniądze ale naprawdę warto. Szczerze polecam dr Śmigielskiego. W internecie jest dużo informacji na jego temat.
My akurat zalapalismy sie na nfz. Poszlismy prywatnie na wizytę pod koniec lipca do dr Czyża i już w październiku będzie zabieg bo dr Czyz pracuje tez w państwowym szpitalu. A dr Czyż i dr Smigielski to najlepsi specjaliści w Polsce. Przynajmiej wg opinii w Internecie. Przyjmują w tej samej klinice w której operowali synka Mamy. Poczytajo nich i o spodziectwe na forum uronefu. Mi to forum bardzo pomoglo bo nie ukrywam że podczas ciąży i po urodzeniu byliśmy bardzo załamani.Niestety w Polsce to jest jakas paranoja bo wizytę na nfz u dr Czyża mieliśmy mieć dopiero w grudniu. Tam pewnie pewnieAvdopiero by nas skierował na zabieg. Wiec pewnie byłby to dopiero przyszły rok. A my poszlismy prywatnie na wizytę i 22października będzie już po zabiegu. Także ja bym radziła w ten sposób jeżeli zdecydujecie się na Czyża. W Bydgoszczy też jest dobry specjalista bo tam mielismy operowac ale w koncu zdecydowalismy sie na Warszawe. Przyjmuje w prywatnej klinice ale zabieg też w tej prywatnej klinice jest tez na nfz. Lekarz nazywa sie Orkiszewski. Dr Czyż mówił ze to znany i wybitny lekarz z tej dziedziny. Ale najważniejsze to chyba to żeby nie czekac za długo z operacją. Tutaj u nas na pomorzu lekarze nie chcą operowac małych dzieci. A wg Czyża Smigielskiegio Orkiszewskiego innych z poza maszego rejonu operowac nalezy jak najmlodsze dzieci. Takie 1 1,5 roczne. Mysle ze dla psychiki dziecka jest to lepsze. Nie wyobrazam sobie zeby Michal poszedl do przedszkola z taka wada.
Nam lekarz też mówił że najlepiej by było przeprowadzić operację do 18miesiąca. Synek chodził wtedy w pieluszce co dodatkowo chroniło go przed urazami. No i najważniejsze niczego nie pamięta. W klinice w której synek był operowany również są zabiegi na NFZ ale nam proponowali termin na rok 2019 co było dla nas nie do przyjęcia dlatego zdecydowaliśmy się na zabieg prywatny. Warto jednak zadzwonić i się dopytać bo może coś się zmieniło.
Jak czytam to aż mi słabo się robi. Dzień po zabiegu do domu i w dodatku z cewnikiem. Gdzie jest odpowiedzialność? Syn mój był operowany 4 razy i jazdy pobyt w szpitalu 14 dni. Nie wyobrażam sobie żeby wyjść do domu w takim stanie po zabiegu na własną odpowiedzialność. W dodatku jeden zabieg? W głowie mi się nie miesci
Proszę Pani. Nasz syn miał taką operację i zostaliśmy wypuszczeni do domu po 1 dobie. Jest to normalna praktyka za granica. Synek był operowany w Oslo. Dziecko nosi 2 pampersy. Jeden na drugim. Tak, że ten zewnętrzny pochłania mocz i wymienia się częściej, a ten że spodu tylko przy kupie. Czyli z reguły raz dziennie. Cewnik wyciaga sie w szpitalu po ok 10 dniach. Przyznam szczerze, że osobiście było to dla nas dużo wygodniejsze niż się męczyć w szpitalu.
A jaki stopień spodziectwa był operowany? Jak synek zniósł ból pooperacyjny? Co ile dni miał zmieniany opatrunek? My tez czekamy na zabieg. Spodziectwo prąciowe 2 stopnia. Operacja tez ma się odbyc jednego dnia,a drugie do domu. Jestem z tego powodu pełna obaw czy damy sobie rade z synkiem w domu, dlatego moje pytania.
Witam,
my również operowaliśmy synka w Warszawie, u dr. Śmigielskiego.
Dla nas ten człowiek to cudotwórca!!
Syn, 2 latek, na drugi dzień po operacji opuścił szpital. Przez kolejnych 10 dni miał cewnik, dwie pieluszki. Chodził, biegał, bawił się jak zdrowe dziecko. Oczywiście uważaliśmy, by nie uderzył się, rowerek był schowany.
Dziś po operacji nie ma śladu.
Naprawdę szczerze polecam. Te pieniądze to nic w porównaniu z ulgą, spokojem dziecka i naszym. Wcześniej synek miał operację na przepuklinę, w państwowym szpitalu w Poznaniu. Widziałam chłopców po operacji spodziectwa, którzy przez 14 dni leżeli bez ruchu, pod specjalną konstrukcją. Nie wyobrażam sobie by tak małe dziecko zmusić do leżenia kiedy on niewiele jeszcze rozumie.
my również operowaliśmy synka w Warszawie, u dr. Śmigielskiego.
Dla nas ten człowiek to cudotwórca!!
Syn, 2 latek, na drugi dzień po operacji opuścił szpital. Przez kolejnych 10 dni miał cewnik, dwie pieluszki. Chodził, biegał, bawił się jak zdrowe dziecko. Oczywiście uważaliśmy, by nie uderzył się, rowerek był schowany.
Dziś po operacji nie ma śladu.
Naprawdę szczerze polecam. Te pieniądze to nic w porównaniu z ulgą, spokojem dziecka i naszym. Wcześniej synek miał operację na przepuklinę, w państwowym szpitalu w Poznaniu. Widziałam chłopców po operacji spodziectwa, którzy przez 14 dni leżeli bez ruchu, pod specjalną konstrukcją. Nie wyobrażam sobie by tak małe dziecko zmusić do leżenia kiedy on niewiele jeszcze rozumie.
Witam,
nasz synek miał spodziectwo mosznowe (cewka uchodziła u styku prącia z moszną).
Lekarz w Poznaniu mówił nam o 2, a nawet 3, etapach operacji- byliśmy przerażeni.. Dr Śmigielski wadę zoperował podczas jednej operacji i naprawdę dziś nie ma śladu.
Proszę szukać kontaktu w internecie- dr Mieczysław Śmigielski ma swoją stronę, na której jest podany nr telefonu.
nasz synek miał spodziectwo mosznowe (cewka uchodziła u styku prącia z moszną).
Lekarz w Poznaniu mówił nam o 2, a nawet 3, etapach operacji- byliśmy przerażeni.. Dr Śmigielski wadę zoperował podczas jednej operacji i naprawdę dziś nie ma śladu.
Proszę szukać kontaktu w internecie- dr Mieczysław Śmigielski ma swoją stronę, na której jest podany nr telefonu.
Dzień dobry czy mogłabym zadać kilka pytań ? Mam synka że spodziectwem jesteśmy po dwóch etapach niestety zrobiła się przetoka lekarz chce ponownie założyć cewnik bo twierdzi że jest szansa że się sama zarośnie ale coś nie chce mi się wierzyć w to. Chcielibyśmy zmienić specjalistę ale nie za bardzo wiemy do kogo uderzyć. Czy może Pani napisać kto przeprowadzał operacje oczywiście chcielibyśmy nawet prywatnie pójść na wizytę bo zależy nam na czasie
I Teraz W poniedziałek Wyszliśmy do Domu 7 dni leżał w Szpitalu i miał również Cewnik i 2 Pampersy do kupki i drugi do Moczu W ten Dzień Operacji Tydzień Temu w poniedziałek Tak cierpiał długo spał a później strasznie płakał i dostał przeciwbólowe przestało później to samo długo płakał.ale później lekarz był i już było ok i 7 dni w szpitalu leżeliśmy.
Pani Karolino czy operacja się udała? Szukam opinii rodziców o dr Orkiszewkim czy często występują powiklania po operacji u doktora za równo te wczesne jak i w późniejszym wieku. Mize są tu rodzice dzieci juz kilka lat po zabiegu. U nas po 1 waszym zrobila się przetoka i nie wiemy jak dalej postępować