Widok
Sposobów na mdłości jest wiele: https://www.abcmaluszka.pl/mdlosci-w-ciazy.html
to ja tez sie wypowiem, wymitowalam dzien w dzień do 18 tyg, 7, 8, 9 , 10 tydz to nawet całe noce, budziłam sie co chwile i biegłam wymitować, myslałam ze to sie nie skonczy, jak koszmar, nic nie pomagało, nie byłam w stanie zblizyc sie do kuchni bo jakis zwykły widok wywoływal wymioty, od 5 tyg spokoj , ciesze sie ciąza, czuje sie cudowanie, nic mnie nie boli i mam mnóstwo energii, wiec wydaje mi sie ze na wymioty i mdłosci to tylko czas.. :))
Witaj, ja miałam mdłości tak do 4 miesiąca. Nic mi nie pomagało, po porstu trzeba to przeżyć. Ja wymiotowałam po 6 razy dziennie. Byłam tak słaba że mąż pomagał mi się umyć i w jednym miesiącu schudłam 6 kg. Faktycznie bardzo ciężko jest w takim okresie. Dodam na pocieszenie, że potem Ci to przejdzie i zaczniesz cieszyć się ciążą, czego życzę :)
http://mamaipolozna.blogspot.com/ tam można poprosić położną o poruszenie tego wątku. zawsze to położna
może sa jeszcze jakieś sposoby na mdłości, ja nie wymiotuje ale caly dzien czuje sie tak paskudnie, że żyć się odechciewa. nic mi sie nie chce na widok jedzenia i czytania o nim to juz mi slabo, w buzi mam gorycz, w gardle stoi wielka kula, i mdli mnie ciągle cały dzień, w brzuchu jakieś rewolucje porazka najlepsze co to w miare arbuz nie ma zapachu i jakos smakuje. na zapachy mocniejsze to samo, mieso bardziej przyprawione tez to gdzies 7tydzien jest jeszcze u gina nie bylam jestem po becie dopiero ale juz sie czuje tragocznie. w pierwszej ciazy bylo luksusowo bo nic z tego nie mialam, a teraz jak tu sobie radzic? POMOCY podpowiedzcie moze coś jeszcze, imbiru na pewno nie przelkne, banany mieta cola nie pomagaja.
mnie tez mdłości męczyły całą dobę a wnocy to juz była masakra.niestety nic nie działało.ani specjalne czopki przypisane przez ginkę ani sposoby domowe.musialam to znieść-brr.....Wtedy wydawalo mi sie ze to nigdy sie nie skonczy,ale w 17 tygodniu aczely mijac az wkoncu calkowicie zniknęły i teraz jest ok.Niektore kobietki tak mają,że taki urok organizmu,wiec chyba pozostaje Ci zacisnać zebyi wytrzymac.Ja czasem aż plakałam z bezradności.
I ja się dołączam do mdłości męczą od soboty, może nie są mega wielkie ale zapach czegokolwiek gotowanego jest tragiczny, nie moge praktycznie nic zjeśc, bułka z masłem, banan, soczki no i mam straszna ochotę na sledzie w occie, to mogę zjeśc a tak męczę się bo tak jak Agatha musze rano wziąc Euthyrox na czczo, po czym robię się glodna, następnie mnie mdli ehhhh, oby tylko taki poziom mdłosci mi został...
witam.jestem w 20 tyg.ciąży.mialam dokladnie to samo.mdłości 24 godziny na dobę:/.az przez to nie bylam w stanie pracowac i musialam isc na zwolnienie.a w nocy spac sie nie dalo.niestety zadne sposoby nie pomagaly.myslalam ze to sie nigdy nie skonczy.Ale przeszło calkowicie w 16 tygodniu:) Tobie tez przejdzie,zapewniam Cię :).Taki widać urok naszych organizmów.pozdrawiam.
Ja mialam mdlosci 24h/dobe i tamten okres probuje wyprzec z pamieci. Byc moze sa jakies srodki, by im zaradzic lub choc troszke zlagodzic, ale i tak najlepsze co mozna zrobic, to przeczekac. Na pewno przejda. Brrr... jak sobie przypomne... :( Trzymam kciuki, by ten czas minal jak najszybciej!!! (u mnie 3 m-ce) Pozdrowionka :)
Poranne nudności i wymioty występują w większym lub mniejszym nasileniu u większości ciężarnych. Pojawiają się zazwyczaj w 4 - 6 tygodniu ciąży i mijają w 12 - 14. Ich przyczyną są prawdopodobnie zmiany hormonalne, a konkretnie obecność ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG), produkowanej wyłącznie podczas ciąży.
Poranne mdłości, wbrew swojej nazwie, nie występują jedynie rano a czasami mogą trwać cały dzień. Jeżeli najgorzej czujesz się rano, przed wstaniem z łóżka zjedz grzankę albo sucharka. W ciągu dnia jedz małe porcje ale często. Unikaj widoku i zapachu jedzenia, które wywołuje nudności i wymioty. Niektórym kobietom pomagają herbatki albo ciasteczka imbirowe. Jeśli jednak bez przerwy wymiotujesz po zjedzeniu lub wypiciu czegokolwiek, lekarz prawdopodobnie zaleci tabletki lub czopki przeciwwymiotne. Czasami wskazane są też dożylne wlewy kroplowe zapobiegające odwodnieniu.
Poranne mdłości, wbrew swojej nazwie, nie występują jedynie rano a czasami mogą trwać cały dzień. Jeżeli najgorzej czujesz się rano, przed wstaniem z łóżka zjedz grzankę albo sucharka. W ciągu dnia jedz małe porcje ale często. Unikaj widoku i zapachu jedzenia, które wywołuje nudności i wymioty. Niektórym kobietom pomagają herbatki albo ciasteczka imbirowe. Jeśli jednak bez przerwy wymiotujesz po zjedzeniu lub wypiciu czegokolwiek, lekarz prawdopodobnie zaleci tabletki lub czopki przeciwwymiotne. Czasami wskazane są też dożylne wlewy kroplowe zapobiegające odwodnieniu.