Widok
Spotkamy sie jeszcze kiedys??
Dziewczyny - co Wy na to zeby sie spotkac??? W pierwszy lub drugi piatek kwietnia, lub jak macie inne pomysly to mowcie :) Pozniej to nie wiem czy bym mogla bo przyjezdza moja mama i bedziemy wybierac sukienke :):) ale piszcie co o tym myslicie :) Jakis lokal z okraglym stolem... :)
Andromeda - chomik duzo spi i nie ma z nim zadnej rozmowy - on tez teskni :)
Co do rundki po Sopocie to ja nie dam rady bo jade na calutkie ferie swiateczne do moich rodzicow :):) Wroce wlasnie pod koniec marca - do konca marca mam zaklepac ostatecznie termin w lokalu - wlasnie w Sopocie ale blizej Gdanska, wiec nie wiem czy by sie wam chcialo tam tez podjechac - knajpa to "U Przyjaciol" na ulicy Polnej.
Jak nie to moze ktos bedzie mial jakis pomysl.
Sciskam, pozdrawiam :)
Co do rundki po Sopocie to ja nie dam rady bo jade na calutkie ferie swiateczne do moich rodzicow :):) Wroce wlasnie pod koniec marca - do konca marca mam zaklepac ostatecznie termin w lokalu - wlasnie w Sopocie ale blizej Gdanska, wiec nie wiem czy by sie wam chcialo tam tez podjechac - knajpa to "U Przyjaciol" na ulicy Polnej.
Jak nie to moze ktos bedzie mial jakis pomysl.
Sciskam, pozdrawiam :)
kurzcze nie wiem czy przyjdę o8.04 ..synek mojej kolezanki jest naszym chrzesniakiem, urodziny ma 07.04 ale w ten dzien bedzie imprezka dla najbliższej rodziny a dla znajomych chyba dzien pózniej a to wypadnie o8.04 ...no ale jeszcze nie wiem na 100 % , mam nadzieje że uda mi się z wami spotkac jak nie to przepytam was na forum jak było :):):)
No coz - jak dla mnie to pasuje tez np sobota (a nawet pasuje bardziej niz piatek, bo przynajmniej bym sie nie spoznila :)), ale nie wiem jak reszcie dziewczyn.
W kazdym badz razie ja jestem otwarta na Wasze propozycje co do terminu i miejsca (M. nie ma, to mam czas :)). Podczas swiat nie bede miala kontaktu z Wami :( bo nie bedzie dostepu do netu, no chyba ze sie wyrwe rodzicom gdzies do jakiejs cafe, ale watpie.
Wracam we wtorek po swietach i mam nadzieje ze do tego czasu do jakiegos consensusu juz dojdziecie :)
Pozdr :)
W kazdym badz razie ja jestem otwarta na Wasze propozycje co do terminu i miejsca (M. nie ma, to mam czas :)). Podczas swiat nie bede miala kontaktu z Wami :( bo nie bedzie dostepu do netu, no chyba ze sie wyrwe rodzicom gdzies do jakiejs cafe, ale watpie.
Wracam we wtorek po swietach i mam nadzieje ze do tego czasu do jakiegos consensusu juz dojdziecie :)
No wiec tak - ja sie dostosuje do wiekszosci, bo moge i w piatek i w sobote, natowiast Wy macie cale swieta zeby dojsc do ładu z tym wszystkim i prawem wiekszosci glowo czy jeszcze inna metodą zdecydujcie kiedy (piatek czy sobota) i gdzie (Sopot chyba na 100%, ale dokladnie????).
Ja ide sie pakowac, bo jutro skoro swit ruszam :):)
Ja ide sie pakowac, bo jutro skoro swit ruszam :):)
Tu Salma, ktorej pasuje i piatek i sobota! Co do lokalu to nie wiem kompletnie bo ostatnio z Antresola to byl strzal w ciemno bo nigdy wczesniej tam nie byłam ;)) Pytanie czy jest jakis lokal gdziekolwiek, ktory nas w koleczku usadowi ?? Raczej wątpliwa sprawa :) Czekam na pomysly zatem i proszę sie wpisywac na liste :
1. SaLmA :)
1. SaLmA :)
Hejka
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode ;-)od dawna jestem bierną Waszą czytelniczką, ale dopiero teraz skusiłam się żeby uczestniczyć w "babskich pogaduszkach" ..:) Znalazłam tu już masę wskazówek, i mam nadzieję że znajdę jeszcze więcej, bo termin ślubu mamy ustalony na 13 sierpnia a jak narazie jesteśmy w proszku- no może prócz sali i księdza..hih:)
Jeszcze raz Cześć wszystkim..
Jeszcze raz Cześć wszystkim..
8) Mam nadzieję, że i mi tym razem się uda z Wami spotkać (obojętnie czy piatek czy sobota - miejsce najlepiej Sopot, ale by nie dalej niż Gdańsk bo jestem skazana na skm-kę) - do slubu jeszcze 4 miesiące, a mnie zaczynają dopadać pierwsze zdenerwowania związane ze ślubem, ale miłość z wiosną rozkwita jeszcze bardziej :)
fajnie, ze tyle osob jest chetnych (a szczerze mowiac licze na jeszcze wiecej ;)) ale nadal nie wiadomo gdzie i kiedy dokladnie :):):)
Zostajemy przy piatku (jak tak, to bede spozniona podobnie jak ostatnio) czy ta sobota???
Zaraz chyba zaloze nowy watek zatytulowany "PIATEK CZY SOBOTA???" i moze wtedy jakos bedzie wiadomo...
Zostajemy przy piatku (jak tak, to bede spozniona podobnie jak ostatnio) czy ta sobota???
Zaraz chyba zaloze nowy watek zatytulowany "PIATEK CZY SOBOTA???" i moze wtedy jakos bedzie wiadomo...
No i wreszcie konkret - A WIEC SOBOTA :):):):)
Co powiecie na godzine 17:00??? Jesli jest to za wczesnie to 18:00.
Pozostaje pytanie gdzie.... Chyba tez jakies centrum Sopotu, w zwiazku z czym prosba do tych, co znaja Monciak jak wlasna kieszen, o znalezienie jakiegos fajnego lokaliku gdzie mozna pogadac, nie bedac zmuszona do krzyku :):)
Co powiecie na godzine 17:00??? Jesli jest to za wczesnie to 18:00.
Pozostaje pytanie gdzie.... Chyba tez jakies centrum Sopotu, w zwiazku z czym prosba do tych, co znaja Monciak jak wlasna kieszen, o znalezienie jakiegos fajnego lokaliku gdzie mozna pogadac, nie bedac zmuszona do krzyku :):)
Słuchajcie, czy ta knajpa, co "robia laske", to na pewno Kawiaret? Bo opis pasuje mi do Błękitnego Pudla, zwłaszcza ta kostka brukowa zamiast podłogi... Ale może ja nie jestem na bieżąco, może lokal zmienił nazwę - stary Kawiaret mieścił się tam, gdzie teraz stoi krzywy domek a la Gaudi...
Ja się chyba przejdę po Sopocie i zrobię wizję lokalną, bo naprawdę! Takie z nas wszystkich bywalczynie, jak z koziego tyłka waltornia...
Gdyby większość z Was nie jechała z Gdańska, to zaproponowałabym Gdynię, choćby Cafe Strych przy placu Kaszubskim...
Ja się chyba przejdę po Sopocie i zrobię wizję lokalną, bo naprawdę! Takie z nas wszystkich bywalczynie, jak z koziego tyłka waltornia...
Gdyby większość z Was nie jechała z Gdańska, to zaproponowałabym Gdynię, choćby Cafe Strych przy placu Kaszubskim...
Mnie wprawdzie raczej nie będzie tym razem, ale zgłoszę jednak uwagę sceptyczną. Kiedyś nie zostałam wpuszczona do Wieloryba, bo nie dość interesująco wyglądałam dla selekcjonera. W ogóle mam uraz do miejsc z selekcją, bo kto i na jakiej podstawie ma mnie (czy kogokolwiek) ocieniać po wyglądzie?
No chyba że coś się zmieniło i teraz każdy człowiek z ulicy może tam wejść?...
No chyba że coś się zmieniło i teraz każdy człowiek z ulicy może tam wejść?...
Ja też byłam tam (jeśli można to tak nazwać) już baaaaaaaaaaaaaardzo dawno temu, i tylko ten jeden raz, więc może akurat miałam pecha, ale pamiętam dokładnie że gość otworzył małą klapkę w drzwiach, looknął i powiedział że nie ma miejsca. Może rzeczywiście nie było, nie wiem. Od wtedy się zraziłam i więcej nie próbowałam. Ale jak powiedziałam, może się mylę i coś się od tej pory zmieniło albo miałam po prostu pecha. No i oczywiście nie było wtedy mowy o żadnej rezerwacji, po prostu byłam ze znajomymi w Sopocie i szukaliśmy fajnego miejsca.
Tak tylko uczulam, żeby potem nie było wpadek. Może są na forum jacyś stali bywalcy Wieloryba którzy mogą się szerzej wypowiedzieć.
Tak tylko uczulam, żeby potem nie było wpadek. Może są na forum jacyś stali bywalcy Wieloryba którzy mogą się szerzej wypowiedzieć.
Klubowa Pokaz na mapie
Sopot, 1 Maja 3 E tel. 0-509-270-686
WWW: www.klubowa.art.pl
Magiczne odmienione miejsce w Sopocie to KLUBOWA.Dźwięki kojące to trip hop, acid jazz, break bit,a wszystko to w oryginalnym wystroju wnętrza.Ceny niskie (piwo 3,5 - 5,wino 5-7). niedz. - czw. 19:00 - do ostatniego klienta., piąt. - sob. 19 - do os......
to ja już się zamykam - do trzech razy sztuka ;)
??
w żadnym z tych kubów nie byłam ;-)
znajm jeno cafe z papugą zaraz przy budynku dworca - jak będziecie na weekendzie w Sopoćkowie to trzeba tam zyrknąć ;-)
Sopot, 1 Maja 3 E tel. 0-509-270-686
WWW: www.klubowa.art.pl
Magiczne odmienione miejsce w Sopocie to KLUBOWA.Dźwięki kojące to trip hop, acid jazz, break bit,a wszystko to w oryginalnym wystroju wnętrza.Ceny niskie (piwo 3,5 - 5,wino 5-7). niedz. - czw. 19:00 - do ostatniego klienta., piąt. - sob. 19 - do os......
to ja już się zamykam - do trzech razy sztuka ;)
??
w żadnym z tych kubów nie byłam ;-)
znajm jeno cafe z papugą zaraz przy budynku dworca - jak będziecie na weekendzie w Sopoćkowie to trzeba tam zyrknąć ;-)
Dziewczynki!!! A moze Mandarynka?( www.mandarynka.pl ) Nigdy tam nie bylam, ale maja chyba wygodne kanapy ?? A ten Kawiareton czy jak mu tam odpadl w przedbiegach ?? Zoppot Cafe jest na dole Krzywego Domku i z tego co wiem to troszke ciasnawo tam jest :/
Zostały nam jeszcze:
Błękitny Pudel
Sopot, ul. Boh. Monte Cassino 44
Pub Numer 5
Sopot, ul. Boh. Monte Cassino 5
Herman
81-759 Sopot, ul. Bohaterów Monte Cassino 44
Pub Remanent
81-805 Sopot, Niepodległości 786/2
Pub Rzeczypospolitej Ludowej.
PRL na każdym centymetrze kwadratowym. Jeśli nie możesz pamiętać jak było, u nas się tego dowiesz. Jeśli żyjesz już trochę na tym świecie, łza Ci się w oku zakręci. Jedyne takie miejsce na ziemi. Czekamy na Ciebie. ( czekają na Nas ;)))
To tyle, wybierajcie :))
Zostały nam jeszcze:
Błękitny Pudel
Sopot, ul. Boh. Monte Cassino 44
Pub Numer 5
Sopot, ul. Boh. Monte Cassino 5
Herman
81-759 Sopot, ul. Bohaterów Monte Cassino 44
Pub Remanent
81-805 Sopot, Niepodległości 786/2
Pub Rzeczypospolitej Ludowej.
PRL na każdym centymetrze kwadratowym. Jeśli nie możesz pamiętać jak było, u nas się tego dowiesz. Jeśli żyjesz już trochę na tym świecie, łza Ci się w oku zakręci. Jedyne takie miejsce na ziemi. Czekamy na Ciebie. ( czekają na Nas ;)))
To tyle, wybierajcie :))
Czy Herman i Błękitny Pudel to nie to samo? Nad wejściem napis Herman, ale wszyscy znajomi mówią na tą knajpkę Błękitny Pudel... Tam pamiętam tylko jeden większy stół, niski zresztą, ale jak nas będzie więcej niż 10, to będzie kłopot...
Co do "Piątki", to bywałam tam kiedyś często - ciasno i głośno bywa dopiero od 22-giej, nawet 23-ciej. O ile pamiętam, po lewo od wejścia jest jakis większy stół, a po prawej jest coś w rodzaju osobnej loggii, ale nie wiem, ile osób tam wejdzie. Trza by zapytać...
Czy ktoś sprawdzał takie urocze miejsca jak Zaścianek na Haffnera (zaraz przy Monciaku) albo U Hrabiego w Dworku Sierakowskich?
Co do "Piątki", to bywałam tam kiedyś często - ciasno i głośno bywa dopiero od 22-giej, nawet 23-ciej. O ile pamiętam, po lewo od wejścia jest jakis większy stół, a po prawej jest coś w rodzaju osobnej loggii, ale nie wiem, ile osób tam wejdzie. Trza by zapytać...
Czy ktoś sprawdzał takie urocze miejsca jak Zaścianek na Haffnera (zaraz przy Monciaku) albo U Hrabiego w Dworku Sierakowskich?