Widok

Sprawa separacyjna czy rozwodowa?

Morena Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pewno mi jakoś doradzicie.
Rozstaje się z mężem i zastanawiam się czy złożyć papiery o syparacje czy odrazu o rozwód?
Sprawa będzie z orzeczeniem o jego winie.
Zastanawiam się czy składać najpierw o separacje(żeby nie płacić jego długów) czy odrazu o rozwód.
Rodzina mówi że najpier o separacje bo jest szybciej i póxniej na tej podstawie rozwód a ja już sama nie wiem :-/
Może któraś z was była w podobnej sytuacji?
pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc
image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
dzięki napisze do niej później
a może znacie miejsce gdzie mogę się udać po darmową porade prawną??
image[/url]
image
w Gdyni bióro porad obywatelskich. Wydaje mi sie że odrazu rozwód i rozdzielnosc majątkowa, wtedy nie będziesz płacić jego długów. Ale napisz do Gosi -Nicponia.
*biuro dzizasss musze sie wyspać
rozumiem że skreślasz już to małżeństwo?
Skoro tak to rozwód... ale zastanów się nad tym jeszcze...może uda Wam się z czasem odbudować to co było między Wami, a przynajmniej spróbujcie. Nie wiem co Was rozdzieliło, ale czasem warto powalczyć...
Moje małżeństwo od dawena było beznadziejne ale ja chciałam je ratować za wszelką cene.
Niestety miarka się przebrała i już napewno nic z tego nie będzie bo ja już mam dość.
Moje nerwy i stan psychiczny są do tej pory w strzepach chociaż już jest troche lepiej.
Już szans nie daje tylko chce to teraz jak najszybciej skończyć
image[/url]
image
to rozwód. Separacja nie ma w ogóle sensu w Waszym przypadku. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia. Oby ten koszmar szybko się zakończył. Pozdrawiam.
nie znam sytuacji ani nie jestem prawinikiem, ale jesli wiedzialas od dlugach meza to za nie odpowiadasz - np. kazdy bank wymaga podpisu wspolmalzonka przy wyzszych kwotach pozyczek
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
jesli chodzi o same dlugi to niestety...
Znam przypadek gdzie po rozwodzie byla zona splacala dlugi męża bo ten pracowal sobie na czarno i nie poniosl zadnej odpowiedzialnosci :/
Mała nie umiem pomoc, ale pamietam Cie ze spotkan forumkowych przed weselem.. bardzo mi przykro, ze Wam nie wyszlo. zycze wszystkiego dobrego i zeby ta cala sytuacje z rozwodem udalo Ci sie przejsc szybko i bez zadnych komplikacji..
image
image
Mała, ja tez właśnie pamiętam Cię z forum weselnik...

Zyczę szczęsliwego i szybkiego załatwienia sprawy...eh.

Za długi niestety, odpowiadasz:(
image

image

najszybciej umówisz spotkanie w Centrum Praw Kobiet w Wrzeszczu vs. Galerii Bałtyckiej
jesli zależy Ci na szybkiej rozdzielności majątkowej to separacja, gdyż sprawy o rozwód są wyznaczane teraz po pól roku czeka się od rozprawy do rozprawy
jesli chcesz udowodnić winę, to będzie to dłuuugo trwało
Mała, współczuję całej tej sytuacji, już wcześniej nie było Ci lekko a teraz jeszcze rozwód :/ Z orzekaniem winy to faktycznie może potrwać, do tego pewnie dojdzie zasądzenie alimentów. Z innej beczki, wiem że dobrze żebyś miała paragony za zakupy dla dziecka, bo czasem trzeba udowadniać wydatki.
W sądzie w Gdańsku są podobno darmowe konsultacje, można zadzwonić i spytać kiedy.

Na stronce Sądu Okręgowego w Gdańsku znajdziesz adresy, nr tel i wskazówki jak złożyć pozew:
http://www.gdansk.so.gov.pl/
image
image
W Gdańsku ORA organizuje takie porady dwa razy w miesiącu - jest to
każdy pierwszy i trzeci poniedziałek miesiąca w godz. 15.30 - 17.00.
Porad udzielają aplikanci adwokaccy w siedzibie ORA ( Chlebnicka
48/51 ) na I piętrze w pokoju 103. Wystarczy przyjść, nie trzeba się
umawiać.

i jeszcze cytat z jednego z forow:
Darmowe porady prawne można uzyskać na nowopowstałym portalu prawnym.:
www.easylaw.pl -> gorąco polecamy! Wystarczy zadać pytanie na naszym forum a
ekspert z dziedziny prawa w krótkim czasie udzieli Ci rzetelnej i profesjonalnej
porady.

Oprócz tego na stronie wzory pism, umów, a także ciekawe artykuły z dziedziny
prawa.
ja teraz wiem zze zle zrobilam ale ja skladalbym pozew o rozwod dlatego ze swojemu zalozylam sprawe o alimenty a on zlozyl pozew o rowod i wszytsko wstrzymał:) takze zastanow sie czy twoj nie wymysli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?

do góry