Widok

Sprawa żydowska

Polityka Temat dostępny też na forum:
http://www.biztok.pl/biznes/jerusalem-post-zamiescil-wezwanie-do-zwrotu-zydom-170-tys-nieruchomosci-w-polsce_a20842?utm_source=o2_SG&utm_medium=Biznes&utm_campaign=o2

---czy nie uwazacie ,ze to przegiecie
dobieraja sie do swoich majatkó
siedza od wieków całymi rodzinami na bankach...
dla mnie to bezczelny naród!

co nam zostanie-w polskich rekach-jesli oddamy wszystko
ile juz jest w obcych rekach?!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytałes "czas skorpiona"?
ja po tej lekturze otworzyłam oczy--do jakiego stopnia Zydzi
potrafia manipulowac dla własnych korzysci
z wielu dokumentów wynika,ze żydostwo amerykanskie(mowie tu o wpływowych )--doskonale wiedziało o planach nazistów zanim powstały getta!!!
to samo wrzenie mozna odniesz czytajac o dokonaniach Karskiego---
oni dobrze wiedzieli co sie swieci w zwiazku z 2 wojna i nie interweniowali !!!

próbowałam zrozumiec -dlaczego nie lubi sie tej nacji--skad ten antysemityzm--jakie jest tego podłoze?-czy fobia --czy jest to w jakis sposób uzasadnione??
tymm bardziej,ze ja sama panienskie nazwisko nosze po jakims tam -zydo-niemieckim kupcu-

i niestety musze stwierdzic po wielu lekturach ,ze maja swoje macki wszedzie i jest bardzo prawdopodobne ze mieszali w rewolucjach,1 i 2 wojnie sw.
ich ogólnosweiatowe uzurpatorstwo do władzy nad gojami to fakt --nie jakies tam fobie--i nas Polakó nie cierpia -bo jestesmy walecznym i dumnym narodem -czego im brak
i nie moga scierpiec z,e im sie goje w Polsce opieraja
polecam przeczytac te ksiazke..jest w necie
a Tusk i cała ...---zrobili kariere i kraj i utrzymanie dorobku w polskich rekach maja gdzies

z takim potencjałem ,jaki posiadaja Polacy moglibysmy byc kraina miodem i mlekiem płynaca.jak niegdys

szlag mnie--nie mysmy wojne rozpetali,ani wymyslili Holokaust a teraz mamy za niego odpowiadac i jeszcze za grabieze komunistów
tylko,ze Trocki--główny działacz miał pochodzenie zydowskie ....
co z naszymi majatkami na wschodzie--mamy szanse je odzyskac--ilu znam takich,którzy probowali ale im sie nie udało

ta cała odezwa robi takie wrazenie,ze to my winni jestesmy i my mamy za te cała zawieruche wojenna zapłacic wszystkim---moze niech sie cyganie i inne narody upomna --przeciez oni tez na naszej ziemi,w obozach gineli

im sie wszystko i wszedzie nalezy
a bronic tej ziemi nie chcieli

przed Zydami trzeba sie naprawde bronic...sa podstepni i posiadaja wyrafinowana inteligencje--jesli ktos nie czi o co chodzi--to inaczej niech sobie to nazwie--"podstepna" !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Na początku 2014 r. wezwanie do polskich władz w tej sprawie wystosowała nawet brytyjska Izba Lordów, wskazując na Polskę jako na największe europejskie państwo, które nie uregulowało jeszcze ustawowo kwestii restytucji mienia ofiar Holokaustu. Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem, wszelkie roszczenia są załatwiane w drodze indywidualnych pozwów sądowych."

Póki co, jest normalnie. Są spadkobiercy, to składają w sądzie pozew o zwrot nieruchomości. Sprawą sądu jest ustalenie, Czy zwrot się należy i w jakiej wysokości (bo np. budynek po wojnie był zrujnowany i został odbudowany ze środków państwa polskiego).

Jednak dla organizacji żydowskich miałoby to wyglądać tak, że odszkodowanie mieliby uzyskać nie spadkobiercy, ale jakieś bliżej nieokreślone (za to mocno lobbujace) gremia żydowskie.

"Obietnicę zwrotu mienia złożył Donald Tusk podczas spotkania z przedstawicielami organizacji żydowskich w Nowym Jorku w 2008 r. "

I za to Rudy powinien być postawiony przed Trybunał Stanu!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (235 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry