Widok

Sprzedam miód !!!

Hej dziewczyny

Znajomy sprzedaje miód z własnej pasieki. Biorę od niego co roku, nie jest oszukany :)
Koszt dużego słoika to 25 zł.

Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Na dzień dzisiejszy mam w ofercie tegoroczny miód rzepakowy - lejący - jeżeli będą zamówienia miód dostarczę w przyszłym tygodniu(powiadomię o dokładnym terminie) lub możliwy będzie odbiór u pani Natalii.
Pozdrawiam
Hmm rzepakowy lejący? nawet jeśli jest tegoroczny to przecież on jako jedyny z miodów najszybciej się krystalizuje, w ciągu kilku dni od "odebrania go pszczołom" poza tym już w plastrach się krystalizuje. Jak mam uwierzyć, że ten miód nie był rozpuszczany? Proszę to wyjaśnić bo na pewno wszystkie Panie są ciekawe :) Pozdrawiam.
Dokładnie tak sie dzieje z miodem rzepakowym. Jedynym sposobem aby sprawdzić czy miód jest prawdziwy i "nie przegrzany powyżej 40 st. C" jest jego ponowne skrystalizowanie się. Kazdy miód po za akacjowym krystalizuje się. Pozdrawiam
Pana odpowiedź mnie nie usatysfakcjonowała :) Chodziło mi o to dlaczego ma Pan miód rzepakowy lejący mimo, że jak jest napisane wyżej w ciągu kilku dni krystalizuje sie a nawet już w plastrach. Rozumiem, że może mieć Pan lejący rzepakowy bo robi na świeżo ale zanim dotrze do Gdańska to powinien być skrystalizowany lub ostatecznie w jego trakcie. Ktoś kto chce odebrać go od p.Natalii otrzyma lejący? Czegoś tu nie rozumiem hmm... Można pomyśleć, że rozpuszcza Pan ten miód (nie ważne czy w prawidłowy sposób) oczywiście nie posądzam o to bo liczę jednak, że jest Pan uczciwym sprzedawcą :) Pozdrawiam i oczekuję wyczerpującej odpowiedzi.
Miód rzepakowy krystalizuje się w tępie zależnym od wielu czynników np. zawartości wody, temperatury otoczenia. W plastrach miód może się skrystalizować jedynie wówczas gdy rodzina pszczela jest bardzo slaba i nie jest w stanie utrzymać odpowiedniej temperatury.
Aby dokładnie zrozumięć procesy zachodzące w czasie krystalizacji miódu odsyłam do fachowej ogólnodostępnej literatury. Zdobyte wiadomości na pewno przydadzą się do jak sądzę pasującego nicku - wiem to i owo.
Pozdrawiam i zapraszam do kupna-oceny miodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest ktoś chętny ma miód od p. Andrzeja? jeśli będzie większe zamówienie to przywiezie do Gdańska.
Witam
W sprzedaży jest miód rzepakowy, wielokwiatowy oraz lipowy. Pozdrawiam
Jest też klonowy w bardzo małych ilościach. Lipowego w tym roku również mało było więc ilość ograniczona.
hopek wieczorem
ja chętnie bym wzięła po słoiku miodku lipowego i klonowego :))
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Napiszę do p. Andrzeja, że jesteś chętna na miód :)
cena się nie zmieniła?
Aga cena bez zmian 25 zł.Miodzik świeżutki...polecam.
Czy miód jest lejący?
zulusa - dzięki :))
ogólnie to nic pilnego, mogę poczekać, jak się uzbiera zamówienie :))
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Miód o tej porze jest już skrystalizowany w 80%.
Cena nie zmienia się 25 zł / słoik 900ml = 1,3 kg.
Miód w sprzedaży: rzepakowy, wielokwiatow oraz małę ilości lipowego i klonowego.
hopek na dziś, czekamy na chętnych bo miód czeka :)
ja chętnie bym kupiła proszę o wiadomość na priv
hopek
Panią "Sylwię" i "Przyszłą Mamuśkę" proszę kontakt w sprawie dostarczenia miodu (adres, tel). Pozdrawiam
andrzejmk@interia.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry