Widok
"- a masz pewność, że na rynku kupisz czysty naturalny miód? a nie mieszany?"
No właśnie.. ja za taki PRAWDZIWY miód mogę dac nawet 25.
Rozumiem,że duży słoik to 1l?
Wstępnie byłabym zainteresowana 2 słoikami o ile się nie okaże,że gdzieś daleko trzeba będzie jechac:)
W dzieciństwie miałam wujka,który miał pasieki więc tęsknię za takim miodem... do dziś mam przed oczami taki lejący się, świeżutki i pyszny,nawet prosto z plastra:)
No właśnie.. ja za taki PRAWDZIWY miód mogę dac nawet 25.
Rozumiem,że duży słoik to 1l?
Wstępnie byłabym zainteresowana 2 słoikami o ile się nie okaże,że gdzieś daleko trzeba będzie jechac:)
W dzieciństwie miałam wujka,który miał pasieki więc tęsknię za takim miodem... do dziś mam przed oczami taki lejący się, świeżutki i pyszny,nawet prosto z plastra:)
Miód jest skrystalizowany.
Dowiedziałam się od znajomego , że o tej porze roku każdy miód jest / musi być skrystalizowany .Świadczy to o tym że produkt jest prawdziwy.
Aby uzyskać miód w postaci płynnej należy podgrzewać go w temperaturze do 40 st. c jednak po pewnym czasie miód skrystalizuje się ponownie.
Dowiedziałam się od znajomego , że o tej porze roku każdy miód jest / musi być skrystalizowany .Świadczy to o tym że produkt jest prawdziwy.
Aby uzyskać miód w postaci płynnej należy podgrzewać go w temperaturze do 40 st. c jednak po pewnym czasie miód skrystalizuje się ponownie.
Biorę dwa lipowe jak cena jest 25zł za słoik.
Jak będzie dobry to może następnym razem też wezmę.
Będę w domu w listopadzie,rozumiem że możemy umówić się na odbiór w Gdańsku?
A tu dla forumki pytającej o właściwości miodu :))
http://www.pasiekapodpilskiem.pl/nasze_miody.php?id=lipowy#1
Z reszta moja córka kocha miód:)) taki słoik to na miesiąc jest :P
Jak będzie dobry to może następnym razem też wezmę.
Będę w domu w listopadzie,rozumiem że możemy umówić się na odbiór w Gdańsku?
A tu dla forumki pytającej o właściwości miodu :))
http://www.pasiekapodpilskiem.pl/nasze_miody.php?id=lipowy#1
Z reszta moja córka kocha miód:)) taki słoik to na miesiąc jest :P
Spożywanie miodu jest zalecane według następujących dawek:
-niemowlęta 7 gram dziennie
-dzieci do 16 lat 10-50 gram dziennie
-dorośli 50-100 gram dziennie
Łyżka miodu to około 20 gram.
Łyżeczka miodu to około 10 gram.
Miód można podawać niemowlętom przed ukończeniem roczku w postaci roztworu miodu i przegotowanej schłodzonej wody.
Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa codzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20g, ale spożycie nawet 400 g miodu na dzień nie powoduje skutków ubocznych.
Pod warunkiem, że dana osoba nie jest uczulona na produkty pszczele.
-niemowlęta 7 gram dziennie
-dzieci do 16 lat 10-50 gram dziennie
-dorośli 50-100 gram dziennie
Łyżka miodu to około 20 gram.
Łyżeczka miodu to około 10 gram.
Miód można podawać niemowlętom przed ukończeniem roczku w postaci roztworu miodu i przegotowanej schłodzonej wody.
Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa codzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20g, ale spożycie nawet 400 g miodu na dzień nie powoduje skutków ubocznych.
Pod warunkiem, że dana osoba nie jest uczulona na produkty pszczele.