Widok

Starające się II

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do szczęśliwego wątku - mam nadzieję ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piggy ja też trzymam kciuki!!!
Makarena życzę owocnego cyklu;-)

ja muszę poczekać jeszcze 2 dni - chyba;)

pozdrawiam
no to już nie musicie trzymać kciuków.Rano robiłam test, negatywny znowu , a teraz zaczęło mi się plamienie:(
kurde no :(((

strasznie mi przykro, Piggy... ściskam Cię wirtualnie, trzymaj się ciepło :*
mi też strasznie przykro:-(
Piggy mi również bardzo przykro.. 3maj się ciepło :*
no i nie udało się znowu :( @ przyszła i dzidzi nie ma , bardzo mi smutno dzisiaj , mąż mnie podtrzymuje na duchu mówi że spokojnie będzie ale ja i tak jestem smutna , chciałabym już mieć dziecko i wiem że mąż też bardzo chce a ja niestety nie mogę mu go jeszcze dać , tak bartdzo jest mi źle
Kochane, słyszałyście może o cudownym napoju tzw sok z noni?
podobno działa na wiele dolegliwości guzy, torbiele znikają?nie wiem czy warto go kupić.Chce rozpocząć ponowne starania ale okazało się ze znowu mam torbiel na jajniku tym samym co ostatnio!
Oj tak mi przykro! Piggy, tak mocno tzrymałam kciuki! ;-(

A ja dowiaduję się tylko o kolejnych ciażach koleżanek i znajomych. Normalnie osaczona jestem. Jakiś wysyp ciąż jest ostatnio - 4 moje dobre koleżanki są w ciąży i 2 znajome! W piątek dowiedziałam się, że b.dobra koleżanka jest w 7 tygodniu drugiej ciąży (ma 2 letnią córeczkę) - bidulka bała się do mnie zadzwonić z nowiną ;-). Ale cieszę się ich szczęściem...i nie tracę wiary, że i nam się uda. Ale jest cholernie ciężko niestety!
bardzo dobrze to rozumiem mi też się wydaje ze wokol mnie wszyscy sa w ciazy tylko nie ja , przykre to ale moze wkoncu i nam sie uda , chyba nie mozna tracic wiary , tylko to wcale nie jest takie proste
asienkaj, a od kiedy się staracie? Bo patrząc na staż Waszej znajomości, to chyba nie za długo
Dlatego proponuje Ci trochę wyluzować, zdrowym parą czasami zajście w ciąże zajmuje rok, ja rozumiem, że już bardzo byś chciała, ale takie dołowanie się wpływa jedynie neagtywnie na całą sytuacje.
staramy sie trzy miesiace wiem ze to nie tak dlugo , i wiem ze powinnam sie rozluznic w tej sprawie , tylko ze to tak latwo sie mowi , moj maz mnie wspiera w tym , to ja chyba sie nakrecam ale taka juz jestem ze sie wszystkim szybko martwie
a ja własnie zarezerwowałam stolik na bal sylwestrowy, taki z pompą, mam śliczną suknię na tą okazję, ale jest idealna, nie ma szans żebym się zapięła jak gdzieś mi przybędzie, a szczególnie w piersiach, także lepiej żebym nie zaszła w tym cyklu :P
hihihi Gabi no to życzę Ci, żebyś się nie dopięła jednak ;P ale tylko z wiadomych powodów ;)

my nie idziemy nigdzie na Sylwestra, jesteśmy strasznie pod kreską z kasą... może kiedyś to sobie jeszcze odbijemy :)

Asienkaj, trzy miesiące to bardzo krótko, więc naprawdę nie ma powodów do zamartwiania i stresu - tym bardziej ,że to tylko utrudnia sprawę. teraz skoncentruj się na tym,aby nacieszyć się małżeństwem i byciem razem. a może właśnie od tego cieszenia maleństwo się pojawi ;)

Julka ja o soku z noni nic nie słyszałam...
nie mam wprawdzie żadnych torbieli, ale przy ostatnim usg pokazał się mięśniak na macicy, który podobno jest mały i nie ma żadnego znaczenia w planowaniu ciąży, ale mam go obserwować na każdym usg i gdyby zaczął rosnąć to od razu wycinać...
Asienkaj - tak jak pisze Ja-dwisia.
3 m-ce to baaardzo krótko. Po roku starań możesz zacząć się martwić i uadać się do specjalisty. No chyba, że jesteś po 30-tce to wtedy po pół roku bezowocnych starań.

Gabi - zazdroszczę Sylwestra. Mój mąż standardowo pracuje do północy w Sylwestra - więc jak co roku jestem sama do ok 24:30. Chyba na jakąś domówkę pójdę.
oj Michałowa, to jednak są minusy bycia żoną artysty... :)
oh Ja-dwisia, całe mnóstwo ;-)))))

A tak serio, to już się przyzwyczaiłam - widziały gały co brały ;-))
Wiedziałam, że taką ma pracę i nic nie poradze na pewne rzeczy.
hihihi, moja przyjaciółka ma męża rzeźbiarza-malarza i zawsze się z niej śmiejemy, że kiedyś, jak jej mąż będzie miał mało zleceń, to ją spotkamy zimą na długiej jak będzie stała z jego obrazami, taka zziębnięta w rękawiczkach bez palców... ;))))

ale bycie żoną filozofa też nie ma tylko plusów, hihihi ;))
;-)))))
Tak to już jest, że nie ma ideałów!
dziewczyny, to będzie mój normalny sylwester od 4 lat, bo też się wcześniej jakoś nie udawało. W tamtym roku bylismy u znajomych męża, faceci ogładali do 1 jakiś mecz! a o 3 było już po wszystkim, bo zmęczeni ;-) obiecałam sobie, że w tym roku biorę sprawy w swoje ręcę, co tez nie bylo proste, bo musiałam męża namówić - nie przepada za takimi imprezami, ale ma być fajna orkiestra, więc myślę, że się rozrusza ;-)
a tak poza tym to ja testuje w niedziele, bolą mnie piersi od luteiny, ale nic więcej (cud;-)

ps. Michałowa, rodzice mojej koleżanki są lekarzami i mieli tak ustalane dyżury, że w tamtym roku spędzieli pierwszego sylwestra razem od 20 lat, masakra. Dobrze, że Twój mąż wróci po północy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry