Widok

Starające się LIV :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z wielką radością zakładam kolejny wątek :))) Mam nadzieję że będzie krótki i że będzie miał szczęśliwe zakończenie. Powodzenia dla was wszystkich :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
roli, dzięki ;) jak ja żałuję, że mi przez ten głupi @ przepadła ta wizyta u Długosza... ale fajnie, że muszę czekac tylko 2 tygodnie :)
marynial, ttp://www.znanylekarz.pl/henryk-raszczyk/ginekolog/gdansk
nazwisko cos mi mowi ale nie wiem co:) zapytam psiapsiuly moje moze one cos wiedza bo naprawde nazwisko mi sie obilo o uszy
Znacie może dr Henryka Raszczyka? Zapisałam się dziś do niego, bo teraz pracuje u nas na ośrodku zdrowia, a kiedyś pracował w Gdańsku i może coś wiecie na jego temat ;)
Sloneczko a do jakiego lekarza chodzisz prywatnei? zastanawiam sie nad zmiana?
Słoneczko dokładnie - dobrze mówisz znaczy piszesz :D znajoma po zbiciu prolaktyny od razu zaszła w ciążę więc niedługo na pewno założysz nowy wątek:)
Byłam z wynikami u dr i nie mam co się nastawiać na udany ten cykl :/ progesteron jak najbardziej w normie, prolaktyna ta pierwsza też super, ale ta po obciążeniu... :/ 18-stokrotnie wyższa niż przed obciążeniem :/ na razie leków nie dostałam, bo w następnym cyklu (w sobotę w 2dc) mam badania - duuuużo i różnych i dopiero ze wszystkimi badaniami razem pani dr podejmie jakąś decyzję co dalej :( dobrze że nie czekałam aż mini rok od początku starań na NFZ tylko po 7cyklach poszłam prywatnie do dobrego lekarza :) przynajmniej cały zestaw badań będę miała i dobrze dobrane leki, szybko zacznę je brać i będzie ciąża i dzidziunia jak malowana :D:D:D:D
No właśnie rozszerzone i tak się zastanawiam czy to wplynie na czas oczekiwania na wynik...
Dzieki :)
jesli podstawowe to 1 dzien, chociaz maz robil wdzis w gamecie o 8 i powiedzieli mu ze wynik o 12
Dziewczyny, ile czeka się na wynik badania nasienia? Tak mniej więcej?
trzymam kciuki za kolejną testującą; u mnie jak na razie w porządku, nie mam żadnych plamień na szczęście, za to dokuczają mi poranne mdłości; w środę mam wizytę i mam nadzieje, że będę mogła założyć nowy wątek; pozdrawiam Was serdecznie, nie traćcie nadziei:)
sloneczko trzymam kciuki, aby pokazały się te dwie kreski ;)
roli, nie robiłam, dziś obudził mnie okropny ból brzucha, dostałam normalny okres. wizyta u gina mi jednak przepadnie :( muszę to przełożyc i znowu miesiąc czekac...kurcze, a tak zależało mi na tej wizycie. porażka, ale cóż, bywa.
ciekawe co tam u stokrotki, długo się nie odzywa...
jak lezalam w Wejherowie w oczekiwaniu na zabieg - te ktore mialy w Wjherowie wiedza jak to przebiega - to mialam duzo czasu na myslenie i wlasnie myslalam o tych kobietach, ktore dokonuja aborcji, ze ja nie moge zrozumiec tego jak mozna 'sobie' wyrzadzac swiadomie taka krzywde - jaka trzeba miec psychike?
jezeli ktos by mi teraz powiedzial, ze mialabym przechodzic przez to raz jeszcze to chyba bym sie juz na ciaze nie zdecydowala
Ja mam dziś 23dc i nie mogę się doczekać czwartku, bo bardzo mocno wierzę że się udało i w czwartek test pokaże dwie krechy :P
marynial ale testu w koncu nie zrobilas?
adziula, jak ja słyszę coś takiego to tez się we mnie gotuje. Albo dzieci porzucane na śmietnikach. Raz czytałam jak jakaś kobieta zabiła dziecko w mikrofalówce, albo inna utopiła w pralce automatycznej. Jakby nie było już lepiej oddac te dzieci do adopcji. To jest straszne. No i nie mogę w takich chwilach pojąc czemu te ***** zachodzą w ciążę jak kocice, a te które bardzo by chciały, mają warunki itp to mają z tym takie trudności i to niektóre przez wiele lat :(
Karolinka mnie myslalam, ze wczoraj szlak trafi, jak czytalam jakie forum i dziewczyna na nim pisala ze po pierwszej niechcianej(usunietej)ciazy zaczela brac zastrzyki antykoncepcyjne. miala w sumie 4 usuniete ciaze brala te zastrzyki. od ostatniej aborcji minelo 11 i od tamtego czasu nie moze zajsc w ciaze, chcoiaz teraz z obecnym mezem bardzo by chciala.
pomyslalam sobie, ze dobrze takiej babie, najpierw 4 dzieci usunela nie majac jakichkolwiek skrupolow i jeszcze o tym pisze jakby to bylo cos normalnego, a teraz jak znalazla odpowiedniego faceta to im sie dziecko marzy. a niech sie namecza teraz w staraniach.
nie musze chyba pisac jak to sie ma do nas starajacych, po poronieniach pierwszego z kolejnego aniolka, a taka baba sobie poprostu usuwa. az sie we mnie gotuje.
Ania81 :( współczuję...

Roli szkoda...Ja zaczęłam dziś skąpo krwawic, a @ spóźniała mi się 5 dzień. Mam nadzieję, że na tym się skończy, bo brzuch mnie wogóle nie boli, normalnie bym się już zwijała z bólu. We wtorek wizyta u gina i nie chcę, żeby mi przepadła przez głupi okres.
Ania bardzo bardzo mi przykro, jejku dlaczego tak jest i tak się dzieje ja tego nigdy nie zrozumiem; niestety myślę, że każda kobieta po poronieniu boi się bardzo "powtórki z rozrywki", ja boję się panicznie... trzymaj się ciepło, wiem że to kiepskie pocieszenie, ale żona mojego kuzyna straciła ciąże 4 razy, a teraz ma synka zdrowego super, ale ja sobie nie wyobrażam przechodzić przez to tyle razy; jestem z Tobą myślami bo dokładnie wiem co czujesz
stokrotka a jak z twoja@ dostalas?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry