Widok

Starające się LIV :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z wielką radością zakładam kolejny wątek :))) Mam nadzieję że będzie krótki i że będzie miał szczęśliwe zakończenie. Powodzenia dla was wszystkich :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze masz owu w innym czasie niz myslalas, ze ją masz ?? czy to po lekach teraz zaczeła rosnac ?

oby owocnie szły Twoje staranka :)
1985sloneczko szczerze polecam dr Olszewską, miesiąc temu miałam poronienie samoistne, a dziś na wizycie potwierdziła, że jestem w 5tyg3d;
od dziś biorę zapobiegawczo zastrzyki w brzuch, luteinę (już drugi tyd.) i za tydzień kolejna wizyta, więc na razie wybaczcie ale puki nie usłyszę serduszka mojego maleństwa wstrzymam się z nowym wątkiem; pozdrawiam serdecznie:)
Nie dostałam dziś spodziewanej @. czekam do jutra...oby nie przyszła :/
marynial trzymam kciuki:)
Nulka poki co jestem bez zadnych lekow, tylko wczoraj zaczelam znowu Dostinex

moze po prostu wychodzi na to, ze od czasu poronienia mam takie p****.ane za przeproszeniem cykle bo wczesniej nic takiego nie mialo miejsca..

zobaczymy czy progesteron skoczy dalej no i ciekawa jestem czy ginka bedzie chciala cos wlaczyc na te cykle, chyba powinna?

marynial powodzenia :)
dzięki :) mam nadzieję, ze jutro Wam napiszę, że nie dostałam i w środę zrobię test i Wam napiszę, że są 2 kreski :)
Kobritta czekamy na bijące serduszko i trzymam kciuki &&&&&&& zapewne już niedługo

Marynial za Ciebie też &&&&&&&
co do nadczynnosci tarczycy to w wieku 17 lat bedac na wizycie u rodzinnego lekarza zapytal mnie jak z moja tarczyca a ja ze co? bo skad moge wiedziec i wyslal mnie do endy..no i tez wyslal na usg..i badanie krwi i wyszlo,ze wyniki sa w normie,ale w wieku 17 lat moja tarczya wygladala jak u dojrzalej 40 letniej kobiety i bralam jakies tabletki przez jakies 2 lata..potem endo powiedzial,ze jest ok..ze to wole mlodziencze tak wygladaly..no a teraz sie zastanawiam..bo w sumie nigdy pozniej juz nikt nie pytal o moja tarczyce..

i mysle sobie,ze mzoe mam nadczynnosc czy cos..moja siostra ma niedoczynnosc i pod tym wzgledem badali i leczyli ja by mogla zajsc..a za dobre 3-4 tyg bede ciocia:-))

wczoraj zrobilam sobie kolejny tet owu i wyszla tylko jedna kreska a druga byla tak blada,ze lewdo ja widzialam.. wiec podjerzewam,ze jestem po owu..a zaluje,ze tak slabo wykorzystalismy ten czas..maz byl zmeczony,pomagal przy remoncie, pozniej ja pomagalam sprzatac po remoncie siostrze( nie chcialam by urodzila przed czasem wiec szorowalam te okna itd) no i bylismy na weselu itd nie chcialo sie nam..a z drugiej str..nie chcialabym by nasz seks byl pod dyktando testow czy dni plodnych..krotko sie staramy wiec na razie nie chce panikowac..co ma byc to bedzie..

ale oczywiscie chcialabym ujrzec te 2 kreseczki..jeszcze tydzien..dlugi tydzien i zrobimy test:-))

3mam kciuki za pozostale przyszle mamusie:-)
a co do "mojej" nadczynnosci to nie mialam i nie mam zadnych objawow.. no procz niereguralnych cykli miesiaczkowych,ale nie wiem czyto mzoe miec zwiazek..no jak pojde 13.10 do gin to wezme skierowanie na badanie tych hormonow i wtedy bedziemy wszystko wiedziec:-) na razie nie panikuje..

dowiedzialam sie,ze moja znajoma (bo kolezanka nie moge jej nazwac) jest w ciazy..szybko im sie udalo..miesiac po slubie..a my nadal nic..ehh..zycie..
Hej Dziewczyny Dawno mnie tu nie było.. gratulacje dla nowej mamusi..
Ja robiłam test w niedziele bo okres się spóźniał prawie tydzień.. II kreski.. ale się na razie nie cieszę, bo z pozytywnym testem przyszły niepozytywne plamienia i ból brzucha.. wczoraj udało mi się dostac do lekarza..dostałam sporą dawkę luteiny i mam leżeć.. w czwartek powtórka Bhcg i wtedy się wyjaśni czy są szanse.. trzymajcie i za mnie kciuki bo chyba nie zniosę ponownej straty.. mam nadzieję, że i ja będę mogła założyć nowy wątek, ale na to muszę chwile poczekać, żeby się upewnić, że będzie dobrze...
stokrotka - nadczynność to zazwyczaj króciutkie cykle

a jeśli chodzi o "słabe" starania...

my w we właściwy cyklu dwa razy w "gorącym" okresie się zbliżyliśmy - 4 dni przed owu i dzień po... i któryś z tych razy wystarczył... trzeba być dobrej myśli:)
Trzymam kciuki dziewczyny !! :)

A powiedzcie mi, jak sobie radzicie z braniem luteiny podjęzykowo ?? Ona ma dla mnie tak obrzydliwy smak, ze mam ochote ją połknac :/ zdecydowanie wolalam dowcipnie...
Ania powodzenia!!
Ania- 3mam mocno kciuki za Ciebie i to nowe małe życie, które kiłkuje w tobie:-) badz dobrej wiary..nie wolno tracic nadziei, nie martw sie..my tu na forum wszystkie bedziemy kibicowaly Wam i trzymaly kciuki by sie tym razem Wam udalo..:-) :***

co do nadczynnosci to myslalam,ze ma sie ja cale zycie :/ jaki to czlowiek glupiutki:P

no "slabe" te nasze starania..ale pociszylas mnie Aga..moze i nam sie uda:-)
ciezko wytrzymac caly tydzien w niepewnosci..tym bardziej,ze nie wiem czy tylko tydzien czy dluzej..bo niewiadomo kiedy dokladnie byla owu.. ale za tydzein zrobie test..a potem do gin...na kontrole..albo bede szla potwierdzic cudowna nowine, albo pojde z @..albo i bez 2kresek i bez @..:/
Dzięki dziewczyny wsparcie bardzo mi się przyda..
nulka faktycznie obrzydliwa ta luteina ale skoro od niej ma zależeć powodzenie mojego dziecka to mogłabym ją pod językiem trzymać nawet cały dzień..
stoktotko moja szwagierka cierpi na nadczynność tarczycy a bez problemu zaszła i donosiła 3 ciąże więc głowa do góry..
No pewnie, ale zastanawiam sie, czy mozna jakos zalagodzic ten smak... np w tym samym czasie miec cukierka w buzi :P albo nie wiem.... bo normalnie zbiera mi sie na hafty :/
Aniu, trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidzie napewno bedzie dobrze:))))
można też zamienić luteinę na puphaston, te tabletki się połyka - Ania trzymam kciuki, mnie męczyły i plamienia i krwawienia, a jest dobrze
oby się udało..dziekuję wam za słowa otuchy..
nulka ja co jakiś czas jak trzymam luteinę pod językiem biorę łyk wody lub herbaty, bo wydaje mi się, że mam pustynię w buzi.. staram się też trzymać to tak żeby się nie dostawało na język wtedy smaku nie czuję..
powodzenia Ania81, mój lekarz mówi, że lepsza luteina dowcipna :) ja brałam sporo bo 4 tabletki 3x dziennie, niestety u mnie skończyły się źle te plamienia i krwawienia ale wiadomo każdy "przypadek" jest inny; trzymam kciuki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry