Widok

Starające się XLVII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek :) Chociaż nie wiem czy powinnam bo tylko test zrobiła, a u lekarza jeszcze nie byłam... Ale dwie krechy są :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny - byłam u lekarza i mam potwierdzony 6 tydzień:P Za 2 tyg ide,żeby potwierdziła i zleciłą badania:) A kreska ( bo zarodek tak wygląda) ma 3 milimetry:D I mam już pierwsze zdjęcie usg ;)

A co do mojego tajniaczenia się, to po pierwsze wy wszystkie tak tam się znałyście i nie wtryniałam się , a poza tym nie jestem taka starająca sie, bo zaszłam w drugim cyklu:)
również serdecznie gratuluję:) a co do rocznic to my jesteśmy 2 dni po naszej trzeciej:)
gratulacje :) dbaj o to maleństwo i o siebie :)
Weronika jak tam tescik?
Weronika - PANI MAGISTER:):):)
gratulacje:):):)
Hej dopiero miałam czas zasiąść do kompa... Młoda dziś coś marudna :D

No a wynik testu sam oceńcie :D

image

Na drugim lepiej widać ale już nie robiłam zdj....

:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ja Cię kręcę:):):)

GRATULACJE:):):)

mamuśka do kwadratu:):):)
Gratulacje dziewczyny:) Ale sypią nam się wątki, super. Chociaż przyznam, że i zadroszczę Wam strasznie;) Też bym chciała zoabczyc wreszcie taki widok na swoim teście... Ale ostatnio jakiś dół mnie złapał, że może nie możemy mieć dzieci. W tym miesiącu nawet nie badam, czy będzie owu, ale mam zamiar zrobić sobie poziom hormonów- może tu jest pies pogrzebany:(
a Ty się babo strasowałaś, że niby późno owulka była...:P
no właśnie, a propos owulki- mam pytanie: czy może być ze mną coś nie tak jeśli owu mam ok. 16-17 dnia a cykle 27-28 dni? Bo z tego co kojarze to @ powinna być 14 dni po owu, ale nie wiem czy jak jest wcześniej to jest to powód do niepokoju. Mój lekarz jakoś na to nie zwrócił uwagi.
No bo była późno i na szczęście cykl też okazał się długi :D

Dzwoniłam do mojego lekarza jest na urlopie i przyjmie mnie najszybciej 26 lipca :/ Mówił żeby na siebie uważała za dużo małej nie nosiła i dalej brała foli i mogę ew jakieś witaminy. Powiedział że mogę iść do jego kolegi na wizytę ale ja wolę na niego poczekać :D Także nie wiem czy już zakładać nowy wątek....????
Asela, faza lutealna poniżej 10 dni (i powtażająca się w tej długości) to powód do niepokoju - maluch może nie zdążyć się zagnieździć nim u Ciebie zacznie się oczyszczanie miesiaczkowe...

Weronika - to juz wg Twojego uznania...
wiesz, ze dziewczyny różnie robią... jedne po pierwszym teście II, inne po becie, a inne dopiero po USG:)
Nie mogę następna szczesiara w ciągu 24h :-) Ja dopiero za tydzień w sobotę mam planowaną @ i oby nie przyszła.
Wogóle jakaś jestem wypluta nic mi się nie chce a przede mną do pokonania 150km do reszty mojej rodzinki co się byczy na działce nad jeziorem, mam nadzieję też sobie poleżeć i odpocząć bo czeka mnie zakręcony przyszły tydzień. Chyba po drodzę zajadę do empiku bo domowe zapasy książkowe obczytane :-)
weronika no gartulacje! to chyba nastepny najkrotszy watek w historii... ale milo... mam nadzieje, ze teraz sie posypia wateczki! o ile pamietam dobrze to jezszce po weronice 2 watki i aga ma zakladac :)
iwonka_ika a my moze bedziemy znowu razem w watku, ale tym razem marcowo kwietniowym, albo majowym :) oby... trzymam kciuki za wszystkie!
gratulacje dla obu Szczęściar :) dużo zdrowia!
Oby trzymam kciuki za ciebie i siebie :-) bo stwierdzam, że naszej córci bardzo potrzebne jest już rodzeństwo
Weronika najserdeczniejsze gratulacje :)))) Piękne krechy :)
gratulacje dziewczyny !! Nie było mnie 2 dni a tu takie niusy :))))

Nie ukrywam, ze zazdroszcze, ale licze ze spotkamy sie w innym wątku ;)
A co do pytania Sylwii, ja bym zrobiła test...

Poza tym nie zgodze sie, tylko nie pamietam teraz z którą ;) Cewa nerwowa czyli mozg roziwja sie w pierwszych 4-6 tygodniach, czyli w czasie w którym z regóły kobieta nie wie ze jest w ciazy.... a najbardziej powinna o siebie dbac, i tez słyszałam, ze niby organizm ochrania maluszka, mnie jakos to nie przekonuje...

Uważam, ze jesli sie staramy o dziecko, czyli planujemy je swiadomie, powinno sie rezygnowac z używek przynajmniej od owu...
I zeby nie było, ja sie do tego stosuje... przynajmniej w razie co bede miec czyste sumienie, ze cos jest nie tak i ze zrobiłam wszystko co mogłam, aby moj maluch był zdrowy. Nie wybaczyłabym sobie gdyby cos sie stało, przez moje kilka godzin przyjemnosci...
Weronika podwójne gartulacje :):):) Wygląda na to,ze jestesmy obie w podobnym etapie - super :):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry