Widok

Starające się XLVII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek :) Chociaż nie wiem czy powinnam bo tylko test zrobiła, a u lekarza jeszcze nie byłam... Ale dwie krechy są :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=256499&c=1&k=160
ZAPRASZAM ;D
Iwonka, trzymamy kciuki za dobre wiadomosci i nowy wątek po Twoim urlopie :) udanego urlopu!
Hop do góry. Umówiłm się do lekarza na 2.08 zaraz po powrocie bo wyjeżdzamy ze znajmomymi na camping na tydzień. Dziś wielkie pakowanie a w nocy w drogę. Kurcze pakowanie się z jednym dzieckiem to jakieś wyzwanie, bo wszystko wydaje się potrzebne już się boję co będzie przy dwójce :-). Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jakoś leci, chociaż boli mnie trochę po całym dniu kręgosłup i ogólnie szybko mi się chce spać. Po za tym wszystko wporządku i oby tak dalej :-) Miłej niedzieli
clo może wspomóc wzrost pęcherzyka a co za tym idzie zwiększyć zajście w ciążę...moja kumpela wspomaga pęcherzyki clo, ale z tego co wiem to jedną tabletką w cyklu
Dziewczyny, mam pytanie: czy clostilblegyt to pomaga ogólnie zajść w ciążę, czy tylko pomaga kobietom, które nie mają owulacji? Bo ja chodziłam na monitoring, owulację mam, a mój gin zalecił mi clostil od tego cyklu. Zastanawiam się czy to może jakoś nam pomóc zajść w ciążę...
hehe, no widzisz :) ale to jest taki moj dodatkowy urlop, bo nie wiemy czy mąż maz dostanie... a taki właściwy to we wrzesniu, na rocznice ;)
NULKA MAMY W TYM SAMYM CZASIE URLOP :):)
zazdroszcze bo ja jestem własnie po, od poniedziałku tyram w robocie:)
Ja juz tez odliczam do mojego urlopiku- co widac :) marzy mi sie lezenie dupką do góry na plazy :))))

AgaB, gdzie sie podziałaś :P ??
czyli mamy nastepne dwa nowe watki weroniki i iwonki:))))
gratulacje dziewczyny!!! no to ktora nastepna? ja mam post do polowy sierpnia a pozniej jedziemy na krotki urlopik nadrabiac zaleglosci:)))
no, przykra sprawa z tą endometriozą, niestety opóznia starania o dziecko...ale co zrobic :( pewnie, ja tez bym skonsultowala z inym lekarzem, dobry pomysl
AAbym,kuzynka miala laparoskopowo usuwanego torbiela endometrialnego i potwierdzily sie przypuszczenia endometriozy, przed laparoskopia endometrium bylo 15mm natomiast teraz zmalalo do 10mm, na dzien dzisiejszy lekarz zalecil jej kuracje 6 miesieczna zastrzykami, ktore wywoluja szuczna menopauze. Aby wszystko potwierdzic i miec pewnosc ze zostanie podjeta dobra metoda leczenia poszukujemy teraz jeszcze jednego lekarza aby wszystko bylo jasne.
Weronika - gratulacje!!! :)
ale sie wątków posypie, no no :)
Iwonka - gratulacje!!! ale fajnie! :)

Roli - niestety poki co nie moge polecic zadnego lekarza znajacego sie na endometriozie, bo nie znam niestety. ale jak cos sie zmieni to dam znać. Endometriozę bardzzo trudno wykryc, wlasciwie na pewno moze ją wykryc laparoskopia, ale to zabieg inwazyjny. natomiast moze dawac objawy - np.bolesne miesiaczki, mocne krwawienia, bole, etc, ale nei zawsze...u mnie np.zero objawów a jednak mam :) Na endo są 2 rozwiazania - 1.szybkie zajscie w ciązę...czego wszystkim zycze :) 2.niestety hormony na kilka mcy, cyzli tabletki antykoncepcyjne bez estrogenow, ktore powodują ze endo sie nie rozwija, lub zasuszają male torbiele endometrialne...no ale wtedy trzeba zapomniec o dziecku na kilka mcy :(
A skad Twoja kuzynka wie ze ma endometrioze, robila laparoskopie? bo na usg rzadko widac, chyba ze jest bardzo powazne stadium. Ale damy rade, ostatnio czytalam ze laska z 5-tym stopniem endo (najgorszy) zaszla w ciąże, i to naturalne :)
Hej dziewczyny daje znać ze żyję. Jestem strasznie zajęta przygotowuje się do powrotu do pracy i urodzin małej no i w końcu ruszamy z budową :D

Wizyta u lekarze we wtorek o 15 45 jak tylko wrócę zakładam nowy wątek- tak do koca to jeszcze do mnie nie dociera, te miliony testów ciążowych mogą się przecież mylić :P

Generalnie czuje się dobrze jednak zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, miewam czasem mdłości i taka słabsza jestem...
No ja właśnie dziś dostałam @:( Tak myślałam... Niby owulację mam, hormony w normie, a ciąży nie ma:(((
asela ja tez tak mialam tzn. slabiuta kreske i wieczorem dostalam @ (za pierwszymrazem)dlatego kiedy rzeczywiscie bylam w ciazy ciezko Nam bylo uwierzyc w te blada kreske(kolejna)a widzisz...;) byla i nie zniknela, po 2 dniach byla wyrazniejsza po tygodniu to juz na bank ciazowa i tak zostalo :)))

Powodzenia.Pozdrawiam.
Iwonka- gratulacje!!!

ale gdzie jest weronika? czekamy na Twoj watek!

Balbinka- ja przechodzilam rozyczke, a i tak mialam badania na przeciwcia- ale to dopiero w ciazy, jakos na poczatku mi polozne zalecily takie badanie. Mysle, ze powinnas to sprawdzic.
Hej, mam pytanie do Was, bo wiem, że bardzo rzetelnie podchodzicie do tematu planowania dzidziusia- czy sprawdzałyście przeciwciała różyczki?, a jeśli tak, czy któraś z Was się szczepiła?
Aktualnie jestem na etapie badań i poszukiwań przyczyny niepowodzenia mojej ostatniej ciąży, która zakończyła się w 18 tygodniu. Zastanawiam się, czy i tego nie sprawdzić...
Iwonka!! Super wiadomości!! :D
czekamy na Twój nowy wątek!! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry