Widok
Hop do góry. Umówiłm się do lekarza na 2.08 zaraz po powrocie bo wyjeżdzamy ze znajmomymi na camping na tydzień. Dziś wielkie pakowanie a w nocy w drogę. Kurcze pakowanie się z jednym dzieckiem to jakieś wyzwanie, bo wszystko wydaje się potrzebne już się boję co będzie przy dwójce :-). Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jakoś leci, chociaż boli mnie trochę po całym dniu kręgosłup i ogólnie szybko mi się chce spać. Po za tym wszystko wporządku i oby tak dalej :-) Miłej niedzieli
AAbym,kuzynka miala laparoskopowo usuwanego torbiela endometrialnego i potwierdzily sie przypuszczenia endometriozy, przed laparoskopia endometrium bylo 15mm natomiast teraz zmalalo do 10mm, na dzien dzisiejszy lekarz zalecil jej kuracje 6 miesieczna zastrzykami, ktore wywoluja szuczna menopauze. Aby wszystko potwierdzic i miec pewnosc ze zostanie podjeta dobra metoda leczenia poszukujemy teraz jeszcze jednego lekarza aby wszystko bylo jasne.
Iwonka - gratulacje!!! ale fajnie! :)
Roli - niestety poki co nie moge polecic zadnego lekarza znajacego sie na endometriozie, bo nie znam niestety. ale jak cos sie zmieni to dam znać. Endometriozę bardzzo trudno wykryc, wlasciwie na pewno moze ją wykryc laparoskopia, ale to zabieg inwazyjny. natomiast moze dawac objawy - np.bolesne miesiaczki, mocne krwawienia, bole, etc, ale nei zawsze...u mnie np.zero objawów a jednak mam :) Na endo są 2 rozwiazania - 1.szybkie zajscie w ciązę...czego wszystkim zycze :) 2.niestety hormony na kilka mcy, cyzli tabletki antykoncepcyjne bez estrogenow, ktore powodują ze endo sie nie rozwija, lub zasuszają male torbiele endometrialne...no ale wtedy trzeba zapomniec o dziecku na kilka mcy :(
A skad Twoja kuzynka wie ze ma endometrioze, robila laparoskopie? bo na usg rzadko widac, chyba ze jest bardzo powazne stadium. Ale damy rade, ostatnio czytalam ze laska z 5-tym stopniem endo (najgorszy) zaszla w ciąże, i to naturalne :)
Roli - niestety poki co nie moge polecic zadnego lekarza znajacego sie na endometriozie, bo nie znam niestety. ale jak cos sie zmieni to dam znać. Endometriozę bardzzo trudno wykryc, wlasciwie na pewno moze ją wykryc laparoskopia, ale to zabieg inwazyjny. natomiast moze dawac objawy - np.bolesne miesiaczki, mocne krwawienia, bole, etc, ale nei zawsze...u mnie np.zero objawów a jednak mam :) Na endo są 2 rozwiazania - 1.szybkie zajscie w ciązę...czego wszystkim zycze :) 2.niestety hormony na kilka mcy, cyzli tabletki antykoncepcyjne bez estrogenow, ktore powodują ze endo sie nie rozwija, lub zasuszają male torbiele endometrialne...no ale wtedy trzeba zapomniec o dziecku na kilka mcy :(
A skad Twoja kuzynka wie ze ma endometrioze, robila laparoskopie? bo na usg rzadko widac, chyba ze jest bardzo powazne stadium. Ale damy rade, ostatnio czytalam ze laska z 5-tym stopniem endo (najgorszy) zaszla w ciąże, i to naturalne :)
Hej dziewczyny daje znać ze żyję. Jestem strasznie zajęta przygotowuje się do powrotu do pracy i urodzin małej no i w końcu ruszamy z budową :D
Wizyta u lekarze we wtorek o 15 45 jak tylko wrócę zakładam nowy wątek- tak do koca to jeszcze do mnie nie dociera, te miliony testów ciążowych mogą się przecież mylić :P
Generalnie czuje się dobrze jednak zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, miewam czasem mdłości i taka słabsza jestem...
Wizyta u lekarze we wtorek o 15 45 jak tylko wrócę zakładam nowy wątek- tak do koca to jeszcze do mnie nie dociera, te miliony testów ciążowych mogą się przecież mylić :P
Generalnie czuje się dobrze jednak zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, miewam czasem mdłości i taka słabsza jestem...
asela ja tez tak mialam tzn. slabiuta kreske i wieczorem dostalam @ (za pierwszymrazem)dlatego kiedy rzeczywiscie bylam w ciazy ciezko Nam bylo uwierzyc w te blada kreske(kolejna)a widzisz...;) byla i nie zniknela, po 2 dniach byla wyrazniejsza po tygodniu to juz na bank ciazowa i tak zostalo :)))
Powodzenia.Pozdrawiam.
Powodzenia.Pozdrawiam.
Hej, mam pytanie do Was, bo wiem, że bardzo rzetelnie podchodzicie do tematu planowania dzidziusia- czy sprawdzałyście przeciwciała różyczki?, a jeśli tak, czy któraś z Was się szczepiła?
Aktualnie jestem na etapie badań i poszukiwań przyczyny niepowodzenia mojej ostatniej ciąży, która zakończyła się w 18 tygodniu. Zastanawiam się, czy i tego nie sprawdzić...
Aktualnie jestem na etapie badań i poszukiwań przyczyny niepowodzenia mojej ostatniej ciąży, która zakończyła się w 18 tygodniu. Zastanawiam się, czy i tego nie sprawdzić...